Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki

Grzegorz Braun
    3 (3.3%)
    Andrzej Duda
    10 (11%)
    Adam Jarubas
    0 (0%)
    Bronisław Komorowski
    12 (13.2%)
    Janusz Korwin-Mikke
    40 (44%)
    Marian Kowalski
    9 (9.9%)
    Paweł Kukiz
    9 (9.9%)
    Magdalena Ogórek
    7 (7.7%)
    Janusz Palikot
    0 (0%)
    Jacek Wilk
    1 (1.1%)
    Paweł Tanajno
    0 (0%)

Głosów w sumie: 90

Autor Wątek: Wybory prezydenckie 2015  (Przeczytany 72911 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Wybory prezydenckie 2015
    « Odpowiedź #615 dnia: Maja 19, 2015, 22:56:01 »
    Dla mnie oni wszyscy, stare gęby przy korycie od 25 lat to są zdrajcy. Krajem powinni rządzić patrioci a nie karierowicze, przecież to się w głowie nie mieści afera afere pogania, już nawet tego kryć bardzo nie muszą bo mamy kraj lemingów wyprodukowanych przez publiczno-niemiecko-żydowskie media którzy i tak wybiorą zgodę na okradanie polaków i bezpieczeństwo dla zbrodniarzy z układu. W normalnym państwie tacy ludzie zostaliby powieszeni, rozstrzelani. Zdrajcy stanu to jest zbyt łagodne określenie, 200 lat temu zawiśliby bez dwóch zdań. Jeżeli ktoś się ze mną nie zgadza to zapraszam do dyskusji chętnie przytoczę trochę faktów i listę grubo ponad 300 afer za rządów choćby PO. Mam nadzieję, że dożyję dni w których oni zostaną osądzeni, a nie jak teraz ubecy podostają emerytury po 10000zł, potem pochowają ich z wojskowym obrządkiem na Powązkach. Mam nadzieję, że w tym roku nastąpi jakiś przełom - kompromitująca kampania PBK, multum afer, nowy prezydent, wybory na jesieni. Niech żyje Wielka Polska!

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #616 dnia: Maja 24, 2015, 23:13:50 »
    To ostatnia niedzieeeeeelaaaaa... ;)

Cóż, Bronek może pakować manatki, wziąć kredyt i szukać nowej pracy. :) Przeraża mnie natomiast to jego wystąpienie. Jak dla mnie to skandal, by ustępujący prezydent demokratycznego kraju w taki sposób reagował na wolę obywateli, tyle jadu sączył i tak dzielił naród. Słuchałem i nie wierzyłem własnym uszom. Strasznego mieliśmy prezydenta i to cud, że wreszcie udało się go ze stołka zdjąć.

Platformie pali się grunt pod nogami... i to dość porządnie. Spodziewam się teraz zmasowanych ataków ze stron wszystkich mediów na PiS oraz wszystkie inne partie, co to "sieją nienawiść", "dzielą Polaków" i "chcą podpalać Polskę". Będzie ogromna mobilizacja. Będą robić co się da i straszyć, straszyć, straszyć, by na jesień nie ponieść kolejnej druzgocącej klęski, bo wiedzą czym się to dla nich większości skończy (a skończy się źle). Boją się, sk***syny i prawidłowo! Za to, co zrobili z tym krajem, jak rozbili ludzi i jak szczują ich przeciw sobie, przyjdzie im w końcu zapłacić. Oby udało nam się już na jesień. Szczęść Boże. :)

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #617 dnia: Maja 24, 2015, 23:24:44 »
    Jejku, ale Ty masz jadu w sobie, Daedalus :D

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #618 dnia: Maja 24, 2015, 23:40:22 »
    No i się zaczęło
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #619 dnia: Maja 24, 2015, 23:46:35 »
    No i się zaczęło

Nareszcie :)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #620 dnia: Maja 24, 2015, 23:50:29 »
    Kretyn czy mafiosa. Wygrał kretyn. Cóż jeśli to jakaś zmiana na plus to możną ja porównać do nauczenia posługiwania się łukiem przez ludzi pierwotnych. Problem w tym, że wioskę dalej już mają czołgi i zaraz nas rozjadą. Nie tego potrzebujemy. Potrzebujemy zburzyć ten system.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #621 dnia: Maja 25, 2015, 00:04:22 »
    Szczerze? To nic nie zmieni. Zamieniono marionetkę PO na marionetkę PiS.
    Paradoksalnie, te wybory mogą wzmocnić pozycję PO. Dostali solidny kubeł zimnej wody na łby. Zapłacili za własną arogancję. Jeżeli wyciągną z tego wniosek, mają większe szanse na jesieni. Wiele też zależy od tego, czy PiS zdoła utrzymać Kaczyńskiego, Macierewicza i całą tę bandę od parówek pod miotłą jeszcze przez te kilka miesięcy.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #622 dnia: Maja 25, 2015, 07:54:28 »
    Ktoś z Was ostatnio głęboko przeżywał "falę nienawiści i agresji"? Bo nie wiem czy wiecie, ale właśnie ona nadciąga i tylko wyborcy PO, którzy są pospolitym ruszeniem mogą ją zatrzymać! Jak słyszałem w radiu dzisiaj rano ocenę przemówienia Komorowskiego, że ładnie się zachował, że ładnie oddał władzę to... Zaczynam chyba doceniać przebiegłość mediów. Nie sądzę, że są na tyle tępi, żeby niecelowo tak interpretować jego słowa. Tyle jadu sączyć w jednym wystąpieniu i tyle jednocześnie podkreślania, że się szanuje decyzję wyborców i jakim to się jest pro demokratą...:D

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #623 dnia: Maja 25, 2015, 08:49:09 »
    W porównaniu co do niektórych mnie cieszy ten wybór - patrząc na dwie możliwości w II turze. Właściwie to jedną, bo Bronko Bronko to nie jest żadna możliwość. Jedna rzecz mnie szczególnie smuci - tyle ludzi, co *huja się na polityce znają, są ślepi na wszystkie cwaniacki afery PO, jedynym ich argumentem było "by straszny PiS nie doszedł do władzy omg !oneone111", jest wśród moich znajomych.

Po tym wszystkim mam chyba większy szacunek do żołnierzy armii czerwonej, niż do tych sk*rwysynów rządzących po II w św, którzy tak obrócili Polską mentalność, że to prawica (którą nb PiS nie jest) jest uważana za rewolucję. No k*rwa. Rewolucje to my mamy od '45, teraz jak już może tylko przyjść kontr-rewolucja vel "reakcja"...

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    « Odpowiedź #624 dnia: Maja 25, 2015, 11:51:29 »
    Zgadzam się z beanshee. Zmiana prezydenta i tak praktycznie nic nie zmieni w życiu typowego Polaka. Rzekłbym nawet, że tylko zniechęci kolejnych ludzi do całej polityki, bo obydwoje kandydatów składało jak zwykle kosmiczne i niemożliwe do spełnienia pomysły, które w 90% nie zostaną spełnione.

Na razie krakać nie będę, czy to lepszy wybór dla Polski, bo czas jak zwykle pokaże.

Na zakończenie dodam "okładkę" Faktoidu, która ostatnio mnie nieźle rozbawiła :) Jest taka prawdziwa...
    (click to show/hide)

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #625 dnia: Maja 25, 2015, 12:57:44 »
    Po tym wszystkim mam chyba większy szacunek do żołnierzy armii czerwonej, niż do tych sk*rwysynów rządzących po II w św

Jesteś ohydny... Poważnie koleś, ta żółć, gorycz i jad w Tobie są po prostu straszne... Może do psychologa powinieneś się zgłosić? Bo to jest co najmniej zastanawiające, że chyba tylko wyborcy Dudy/PiSu są tacy, że nie potrafią przyjąć innej opcji. Tupią nóżką i wyzywają od najgorszych, a nie potrafią sami przyjąć po prostu innej orientacji politycznej.

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #626 dnia: Maja 25, 2015, 13:53:46 »
    Jesteś ohydny... Poważnie koleś, ta żółć, gorycz i jad w Tobie są po prostu straszne... Może do psychologa powinieneś się zgłosić? Bo to jest co najmniej zastanawiające, że chyba tylko wyborcy Dudy/PiSu są tacy, że nie potrafią przyjąć innej opcji. Tupią nóżką i wyzywają od najgorszych, a nie potrafią sami przyjąć po prostu innej orientacji politycznej.

Link usunięty, bo widać w nim było imiona i zdjęcia różnych ludzi. Kolor tego wpisu zmienię jak będę w domu, bo telefon mi się wiesza jak chcę kolor dodać //Lew
    « Ostatnia zmiana: Maja 25, 2015, 16:29:43 wysłana przez Lew »
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #627 dnia: Maja 25, 2015, 13:55:10 »
    Dajcie sobie już spokój, po wyborach jest. Możecie prowadzić dyskusję, ale bez "jesteś ohydny", "ten koleś to żart", "s********w" i tego typu określeń.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #628 dnia: Maja 25, 2015, 14:04:01 »
    Bo to jest co najmniej zastanawiające, że chyba tylko wyborcy Dudy/PiSu są tacy, że nie potrafią przyjąć innej opcji. Tupią nóżką i wyzywają od najgorszych, a nie potrafią sami przyjąć po prostu innej orientacji politycznej.

Fałsz. Świetny link podrzucił preussen, ale czemu go usunąłeś lllew? Jezus, gorszego powodu nie mogłeś wymyślić? To były publiczne komentarze pod publicznymi postami publicznych grup. Naprawdę, nie musisz być nadgorliwy teraz. Wrzuć go jeszcze raz preussen, proszę. Pokazuje on świetnie, że to właśnie wyborcy Komorowskiego teraz nie potrafią przyjąć innej opcji i robią więcej szumu niż wyborcy PiSu, gdy przegrywali. Również wyzywają od gorszych.

EDIT: dzisiaj od 7 rano Duda rozdawał ludziom kawę na ulicy. Gdy kończył i udał się do samochodu pojawił się dobrze znany prowokator. "Obrońca krzyża" i wielki poplecznik Komorowskiego, który atakował Dudę po debacie - Andrzej Hadacz. "Dlaczego uciekasz?!" wykrzykiwał. Żałosne.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #629 dnia: Maja 25, 2015, 14:06:55 »
    Do usług Dyktatorze.

http://i.imgur.com/Z8nk0p4.png

Tutaj obrazek ekstra.

Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.