Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki

Grzegorz Braun
    3 (3.3%)
    Andrzej Duda
    10 (11%)
    Adam Jarubas
    0 (0%)
    Bronisław Komorowski
    12 (13.2%)
    Janusz Korwin-Mikke
    40 (44%)
    Marian Kowalski
    9 (9.9%)
    Paweł Kukiz
    9 (9.9%)
    Magdalena Ogórek
    7 (7.7%)
    Janusz Palikot
    0 (0%)
    Jacek Wilk
    1 (1.1%)
    Paweł Tanajno
    0 (0%)

Głosów w sumie: 90

Autor Wątek: Wybory prezydenckie 2015  (Przeczytany 72933 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rodeel

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Wybory prezydenckie 2015
    « Odpowiedź #585 dnia: Maja 11, 2015, 16:46:11 »
    Pozostaje tylko napisać
    (click to show/hide)
    Bo nic innego nie przychodzi mi na myśl.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #586 dnia: Maja 11, 2015, 17:00:17 »
    Wow... To jest.... po prostu wow. To nie fejk? Bo takiej bezczelności bym się nie spodziewał nawet po PO.

Film na oficjalnym, zweryfikowanym koncie Bronka, więc jak najbardziej serio. Oni są już tak bardzo zdesperowani, tak rozpaczliwie boją się widma przegranej, że zrobią wszystko, by u władzy się utrzymać. To będą dwa tygodnie totalnego politycznego szamba i można się spodziewać nie tylko takich żałosnych prób walki o kukizowy elektorat, ale nasilenia się standardowej taktyki PO, czyli wylewania pomyj na Dudę oraz ciągłego straszenia Kaczyńskim, PiSiorami, Smoleńskiem... itd. itp.

Swoją drogą, oni chyba naprawdę wierzą, że tą ściemą z JOWami wygrają sobie elektorat Kukiza. To się trochę zdziwią... :)

Offline Rodeel

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #587 dnia: Maja 11, 2015, 17:06:37 »
    Ja bym się nie zdziwił, gdyby pozyskali. Część z tych 20% na pewno zechce wybrać mniejsze zło.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #588 dnia: Maja 11, 2015, 17:11:21 »
    By nie tracić tej ankiety z tego tematu (a szkoda by było, skoro aż tyle osób się pofatygowało, by oddać głos), stworzyłem oddzielną ankietę odnośnie II tury: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=16279.0 . Tam możecie oddawać głosy, dyskusja jednak trwa tutaj. Link znajdziecie też w I poście tego tematu.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #589 dnia: Maja 11, 2015, 17:31:54 »
    PO sra w gacie, możliwe że przegrają wybory prezydenckie i parlamentarne na jesieni, a to wróży najprawdopodobniej jedno - PiS będzie chciał rozliczyć rządy PO, które tak zaciekle atakowało Kamińskiego czy Ziobrę. Różnica między nimi jest jednak spora - PiS przy władzy był ledwie ułamek tego co Platforma Obywatelska, więc przekrętów i tego wszystkiego narobili mnóstwo.
    A co do JOW-ów - ludzie nie głosowali na Kukiza dlatego, że zaproponował to, tylko dlatego, że pokazywał się jako osoba antysystemowa oraz ludzie nie chcą dalej patrzeć na te same, ohydne mordy. Reasumując - szybciej Komorowski wygra jeśli zapuści wąsy i będzie wyglądał jak typowy wujek-Janusz-śmieszek, niż ludzie nabiorą się na pacynkę i jego próby oszukania ludzi w sprawie ordynacji.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #590 dnia: Maja 11, 2015, 18:43:47 »
    Wątpię, czy PiS będzie wstanie rozliczać, nawet jak wygrają parlamentarne. "Medialna sitwa" zawsze będzie po stronie PO i każde powinięcie się nogi PiSu będzie lądowało na pierwszych stronach i dostanie czas antenowy. Bo takie mamy wolne media. :)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #591 dnia: Maja 11, 2015, 19:22:46 »
    Nie no, pięknie 20 procent, ale teraz jaki dylemat czy nie iść, czy głosować na obrzydliwy budyń... Oby z bigosem było jak na Weselu Smarzowskiego :P

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #592 dnia: Maja 11, 2015, 19:54:01 »
    Znakomicie. Niech Komorowski nadal wzbudza nienawiść do siebie. Ma mój głos. Z taką szują na czele ludzie jeszcze bardziej się zniechęcą do tego obrzydliwego systemu.

Dedalu ja mam inne znanie. Tylko skrajna nienawiść może doprowadzić do zwycięstwa antysystemowców. Idę w zakład, że jak wygra Duda poparcie dla antysystemowców będzie stopniowo maleć. Chyba, że się pomylę i po prostu miejsce PO zajmie Kukiz. Zakład jednak otwarty poparcie dla antystemowców nawet nie zbliży się do 25% i nie przekroczy 20% do jesieni jeśli wygra Duda. Dla naszej sprawy lepiej aby wygrał Komorowski.

Poproszę o opcję zmiany głosu w nowej ankiecie. Może zmienię zdanie.
    « Ostatnia zmiana: Maja 11, 2015, 20:20:00 wysłana przez ^IvE »

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #593 dnia: Maja 11, 2015, 20:40:03 »
    Poproszę o opcję zmiany głosu w nowej ankiecie. Może zmienię zdanie.

Taka opcja jest tam od samego początku, podobnie jak w pierwszej ankiecie.

Znakomicie. Niech Komorowski nadal wzbudza nienawiść do siebie. Ma mój głos. Z taką szują na czele ludzie jeszcze bardziej się zniechęcą do tego obrzydliwego systemu.

Dedalu ja mam inne znanie. Tylko skrajna nienawiść może doprowadzić do zwycięstwa antysystemowców. Idę w zakład, że jak wygra Duda poparcie dla antysystemowców będzie stopniowo maleć. Chyba, że się pomylę i po prostu miejsce PO zajmie Kukiz. Zakład jednak otwarty poparcie dla antystemowców nawet nie zbliży się do 25% i nie przekroczy 20% do jesieni jeśli wygra Duda. Dla naszej sprawy lepiej aby wygrał Komorowski.

Twój tok myślenia nie przewiduje wielu rzeczy, jak choćby mentalność wielu grup wyborczych. Bądźmy szczerzy. Kto w obecnym układzie najbardziej zyska (realnie) na narastającej nienawiści do obozu władzy? PiS. Tak samo zadziałałoby to w drugą stronę, gdyby minęło te kilka lat nowych rządów PiS i znowu przyszłaby kolej na zmianę koryta. Tym razem zyskało by PO pod rządami Schetyny czy kogoś podobnego. Antysystemowcy Kukiza zyskali jednak już i tak dużą siłę. Mam za to wrażenie, że pod przykrywką słowa "antysystemowcy" ukrywasz ciągle Korwina. A u niego jego niezmienność jest nie tylko zaletą, ale i wadą. Od wielu, wielu lat swoim stylem bycia pokazuje, że nie potrafi wybić się na dłuższą metę. Prędzej czy później traci nowych wyborców, których w ciągu paru ostatnich lat pracowicie zdobywał. To samo z potencjalnymi sojusznikami. I takie najbardziej zagorzałe środowisko Korwina będzie latami bezskutecznie "rozwalać system", podczas gdy nawet nie spróbuje przyłożyć ręki do podstawowego kroku w tę stronę, czyli zmiany władzy. Kolejne i kolejne przegrywane wyboru, a Korwinowi latka lecą. Młodszy się wcale nie staje. Tymczasem taki Kukiz wkroczył w tym roku do wielkiej polityki i w tym samym roku osiąga już sukces, o jakim Korwin nigdy jeszcze nie miał co marzyć. I będzie najpewniej miał okazję swoją falę wykorzystać, co jak mam nadzieję zrobi, zamiast czekać i liczyć, że w kolejnych latach będzie lepiej. Duda powinien zostać prezydentem, co zada poważny cios PO. Jakie to konsekwencje poniesie? Oczywiście odbije się to na jesień. Kukiz założy swoje stronnictwo na fali popularności, wystartuje z PiS w koalicji w wyborach parlamentarnych i jako v-ce premier, będąc w rządzie i majac przychylnego prezydenta, zacznie walczyć o zmiany w Polsce... ale w przeciwieństwie do Korwina, będzie mógł robić to skutecznie. Sam JKM będzie za to mógł dalej sobie czekać, aż system sam upadnie/zmieni się :)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #594 dnia: Maja 11, 2015, 21:26:00 »
    Ja stawiam, że jednak Korwin połączy siły z Kukizem, pewnie pod nowym szyldem. Nazwa już nie przystoi. :)
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #595 dnia: Maja 11, 2015, 21:32:16 »

Dedalu ja mam inne znanie. Tylko skrajna nienawiść może doprowadzić do zwycięstwa antysystemowców.

Przykro mi, ale w dzisiejszych czasach to nie przejdzie. Raz, że gdy wygra Komorowski to sporo osób uzna, że w tym kraju nic nie można już zrobić, podda się i najzwyczajniej w świecie wyjedzie do jakiegoś kraju normalnego... zresztą wiele osób już to zapowiedziało. Lwia część tej Twojej anty-systemowej bojówki będzie więc zajęta układaniem sobie życia na obczyźnie, a nie walką z systemem. Dwa, tak jak pisałem, w ten Twój sposób to można sobie zbierać ekipę kuców, studenciaków (niektórych), gimbusów i rasowych internautów. Starszych ludzi, dla których głównym źródłem informacji pozostanie telewizja, w ten sposób nie przekonasz. Możesz ich tylko odstraszyć i jeszcze bardziej upewnić w ich chorym przekonaniu, że tylko PO to rozsądny wybór, a reszta to oszołomy chcące podpalić Polskę.

Efekt tego będzie taki, że w pałacu pozostanie człowiek obecnej "mafii", który swoich wyborców ma za nic i będziesz mógł się potem pluć "dlaczego ci ludzie nie powstają?! Przecież jest coraz gorzej! Ślepi są, nie widzą jak jest źle?!", bo nic więcej Ci nie pozostanie.

Kolejna rzecz - żadnej rosnącej nienawiści do Bronka nie będzie. Teraz robiło się gorąco, bo Komorowski musiał wyjść spod żyrandola i zacząć się pokazywać (i kompromitować na każdym kroku). Po wyborach znów ładnie usunie się w cień pałacowych kątów, by nikogo nie drażnić i wszyscy o nim zapomną. Pokaże się go od święta, gdy będzie przecinał jakąś wstęgę, czy wręczał komuś medal, a cichaczem dalej będzie z automatu przyklepywał wszystkie poronione ustawy PO, gnojące obywateli i podnoszące podatki. Walnie się w TVP i TVNie kilka wyssanych z palca sondaży pokazujących jak wielu obywateli ufa prezydentowi i uważa, że ten dobrze wypełnia swe funkcje i wszystko się unormuje. Będzie jak wcześniej - "ch*jowo, ale stabilnie".

Musisz w końcu przyjąć do wiadomości, że większość ludzi nie interesuje się polityką. Teraz jest szansa, by coś zacząć zmieniać na lepsze i powoli uświadamiać ludzi, ale Ty uważasz, że lepiej zostawić gorsze w nadziei, że dzięki temu wszystko wkrótce dupnie. Nie, nie dupnie. Rozejdzie się po kościach. Już to przerabialiśmy i to nie raz.

(Korwin) Prędzej czy później traci nowych wyborców, których w ciągu paru ostatnich lat pracowicie zdobywał.

Wszyscy chyba zapominacie, że to były wybory prezydenckie. Nijak się mają one do poparcia danych partii. Sporo znanych mi osób, które normalnie są za JKM, teraz głosowało za kimś innym - albo za Kukizem (głównie), albo za Kowalskim lub Braunem. Po prostu Korwin nie jest zbyt reprezentatywny i dziwnie byłoby mieć takiego człowieka jako prezydenta. ;) W jesiennych wyborach spokojnie powinien mieć koło 7%, albo i więcej.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #596 dnia: Maja 11, 2015, 21:42:08 »
    Beka, obaj rzucili się na te JOWy jak sępy do padliny XDDDD czekam aż zaczną się kłócić który pierwszy powiedział że jednak JOWy popiera XD

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #597 dnia: Maja 11, 2015, 21:47:32 »
    Wszyscy chyba zapominacie, że to były wybory prezydenckie. Nijak się mają one do poparcia danych partii. Sporo znanych mi osób, które normalnie są za JKM, teraz głosowało za kimś innym - albo za Kukizem (głównie), albo za Kowalskim lub Braunem. Po prostu Korwin nie jest zbyt reprezentatywny i dziwnie byłoby mieć takiego człowieka jako prezydenta. ;) W jesiennych wyborach spokojnie powinien mieć koło 7%, albo i więcej.

Chyba, że wystartuje partia/ugrupowanie skupione wokół Kukiza. Jeśli już używamy kategorii "reprezentatywności", to jednak Kukiz jest chyba jeszcze mniej reprezentatywny i jeszcze dziwniej byłoby go mieć jako prezydenta. Osobiście uważam, że jesienią Korwin dostanie wybór- albo spróbować połączyć siły z nowym ugrupowaniem (jeśli powstanie) albo przełknąć gorzki smak przepływu elektoratu i porażki.

Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    « Odpowiedź #598 dnia: Maja 12, 2015, 00:10:56 »
    !!UWAGA!!

Oficjalne wyniki PKW:

Frekwencja:48,96%

Głosy oddane na kandydatów(w procentach):
    Duda 34,70%
    Komorowski 33,73%
    Kukiz 20,8%
    Korwin 3,26%
    Ogórek 2,38%
    Jarubas 1,6%
    Palikot 1,42%
    Braun 0,83%
    Kowalski 0,52%
    Wilk 0,46%
    Tanajno 0,2%

Głosy nieważne: 0,83%

Nie ma to jak logika PKW. Transmisja zaczęła się ok. 23:30, a komisja przyszła równo o północy...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #599 dnia: Maja 12, 2015, 09:33:37 »
    Całe poparcie dla  partii antysystemowych wzięło się z nienawiści. Większość wyborców JKM i Kukiza czy innych antysystemowych kandydatów zaczęło się interesować polityką właśnie z tego powodu. Poparcie wzięło się również z tego, że ludzie zaczęli wyjeżdzać. Przypominam, że za granicą też głosują. Gdzie 10 lat temu były partię antysystemowe? Otóż nigdzie. Cały czas narasta złość i tylko ta złość może zburzyć te mury systemowe. Do tego czyżbyś Ty sugerował, że Duda poprawi sytuację w Polsce? No chyba nie możesz być tak naiwny. Komorowski nie zrobi nic, czyli sytuacja będzie się pogarszać. Duda może rzeczywiście wprowadzić parę mdłych reform, i zaraz elektora głównie Kukiza wróci pod but. To nie chodzi o zmianę świń przy korycie tylko aby im zabrać to koryto. Komorowski jest najsłabszym zarządcą tego koryta kiedykolwiek a wiec w naszym interesie aby je nadal trzymał.
    « Ostatnia zmiana: Maja 12, 2015, 09:52:52 wysłana przez ^IvE »