Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki

Grzegorz Braun
    3 (3.3%)
    Andrzej Duda
    10 (11%)
    Adam Jarubas
    0 (0%)
    Bronisław Komorowski
    12 (13.2%)
    Janusz Korwin-Mikke
    40 (44%)
    Marian Kowalski
    9 (9.9%)
    Paweł Kukiz
    9 (9.9%)
    Magdalena Ogórek
    7 (7.7%)
    Janusz Palikot
    0 (0%)
    Jacek Wilk
    1 (1.1%)
    Paweł Tanajno
    0 (0%)

Głosów w sumie: 90

Autor Wątek: Wybory prezydenckie 2015  (Przeczytany 73241 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Wybory prezydenckie 2015
    « Odpowiedź #525 dnia: Maja 06, 2015, 20:09:24 »
    W tym poście Leinnan stara się mimo wszystko nadal poważnie traktować swojego rozmówcę...

Narzekaj na JOWy będąc za Korwinem który chce je wprowadzi(jest w projekcie konstytucji).

Dodatkowo genialny jest twój tekst, który po tłumaczeniu z kucowego na polski wygląda tak:

Nie wiem czy Korwin jest za JOWami, ale nawet jeśli jest to JOWy Korwina są lepsze od JOWów Kukiza! NO BO MUSZĄ!
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Dziki Pasterz Bandyta
    « Odpowiedź #526 dnia: Maja 06, 2015, 20:22:57 »
    W tym poście Leinnan stara się mimo wszystko nadal poważnie traktować swojego rozmówcę...

Narzekaj na JOWy będąc za Korwinem który chce je wprowadzi(jest w projekcie konstytucji).

Dodatkowo genialny jest twój tekst, który po tłumaczeniu z kucowego na polski wygląda tak:

Nie wiem czy Korwin jest za JOWami, ale nawet jeśli jest to JOWy Korwina są lepsze od JOWów Kukiza! NO BO MUSZĄ!

Daruj sobie te chamskie odzywki z oklepanym "kucem" bo nie zamierzam  traktować poważnie osoby, która nie ma do mnie szacunku.

Natomiast czysta logika nakazuje mi wyżej stawiać kandydata z bardziej skompletowanym, mniej lub bardziej realnym, programem niż tylko JOWy- szkodliwe i będące głównym postulatem drugiego kandydata.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #527 dnia: Maja 06, 2015, 21:08:35 »
    Zły Korwin już nie tylko popiera gwałty, drwi z niepełnosprawnych, strzela do górników, ale teraz jeszcze bezczelnie atakuje swoich sojuszników publicznie! No co za haniebny łotr! ;)

https://www.facebook.com/janusz.korwin.mikke/posts/10152820321382060

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #528 dnia: Maja 06, 2015, 22:07:14 »
    Mam postanowienie, że nie będę w tym roku udzielał się w wątkach politycznych, bo IMO to strata czasu, ale nadal was podziwiam, że chce wam się klepać klawisze na klawiaturce i kłócić się przez internet który kandydat jest większym złodziejem ;)
    EDIT: projsen to zły pogoniarz i bandyta stadionowy, ot co !
    « Ostatnia zmiana: Maja 06, 2015, 23:14:31 wysłana przez lllew »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #529 dnia: Maja 06, 2015, 23:17:50 »
    No i typowo się pogryźli. Rany jaki ten Korwin jest roztrzepany. On zawsze musi powiedzieć to, co akurat jest najmniej potrzebne. Facet zachowuje się jakby miał 40% w sondażach, ale z jego "publicystycznym" stylem agitacji zawsze będzie dla ludzi kandydatem z cyrku. Rzuca się i nic na tym nie ugra..

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #530 dnia: Maja 07, 2015, 08:59:18 »
    Na tym całym pseudo sojuszu zyskał tylko Kukiz. Korwin spostrzegając, że jest wyprzedzany w sondażach mógł po prostu nie wytrzymać... i znowu palnął, ale tym razem przemyślanie - w celu zerwania sojuszu i zagarnięcia antysystemowego elektoratu niezdecydowanego co do JOWów. Stworzenie zagrożenia wobec osoby Kukiza. Jednak dalej sprytnie zostawił sobie furtkę do możliwej dalszej współpracy.

On zawsze musi powiedzieć to, co akurat jest najmniej potrzebne
    ALE PRZECIEŻ COŚ INNEGO MIAŁ NA MYŚLI/WCALE TAK NIE POWIEDZIAŁ/TVN PRZEKRĘCIŁ :D:D::D:D:D

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #531 dnia: Maja 07, 2015, 10:10:26 »
    No z całym szacunkiem skoro TVN i inne stacje wygadują, że Korwin kazałby strzelać do górników albo nienawidzi kobiet czy niepołnosprawnych to jest to jawne kłamstwo.

Co do tłumaczeń JKM, Drogi Dedalu według mnie to pitolenie. Według mnie to tak jak wspomniał Leinnan zagrywka Wiplera. Ja szczerze mówiąc lubię Kukiza ale polityka musi być bezwzględna. Odbieranie antysystemowego elektoratu Korwinowi przez Kukiza jest szkodliwe. Ja mimo wszystko uważam, że ten zabieg był jednak niepotrzebny i się nie opłaci.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #532 dnia: Maja 07, 2015, 11:06:29 »
    postanowiłem zrobić panu Pawłowi zrobić niespodziankę
    :|
    Jednak pan Paweł Kukiz jest porządnym, uczciwym, prostodusznym człowiekiem – tyle, że bez żadnego doświadczenia politycznego.
    Pan Kukiz jako porządny, uczciwy i prostoduszny człowiek potrafił zdobyć dwa razy większe poparcie od Korwina, za co ten drugi postanowił wbić mu nóż w plecy na oczach 3 milionów Polaków. 

Deadalus zamiast odnieść się do mojego posta wolał walić komunały i sugerować, że znowu szkalują biednego Korwina co chciał dobrze.
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #533 dnia: Maja 07, 2015, 11:23:19 »
    Odbieranie antysystemowego elektoratu Korwinowi przez Kukiza jest szkodliwe. Ja mimo wszystko uważam, że ten zabieg był jednak niepotrzebny i się nie opłaci.
    Nie jest powiedziane, że ten kto nie zagłosowałby na Kukiza byłby skłonny zagłosować na Korwina. Właśnie Kukiz przyciąga tą część wyborców którzy do Korwina podchodzą z dystansem albo w ogóle go nie uznają. Poza tym - obecnie Kukiz ma większe poparcie więc nie ma mowy o osłabianiu Korwina przez Kukiza, złośliwi mogą powiedzieć że jest na odwrót.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #534 dnia: Maja 07, 2015, 12:22:24 »
    Chyba tylko idioci nie widzą jak media, które już teraz pół serio pół żartem nazywane są reżimowymi przedstawiają kandydatów i jaki to ma wpływ na wynik wyborów. Nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego panuje taka ignorancja, dlaczego ta ignorancja musi sprzyjać PO i PiS, które nie mają nic, kompletnie nic nowego do zaoferowania. Miałem tutaj nic nie pisać, ale skłonił mnie widok tytułów filmków na YouTube stacji TVPInfo. Możemy tam się dowiedzieć, że najistotniejszą wypowiedzą Mariana Kowalskiego było: " Bronisław Komorowski jest powszechnie znienawidzony", Kukiza-mówienie o arabach, Korwina- mówienie o śmierci uchodźców na morzu itd... Tam gdzie można wpycha się Komorowskiego na siłę, tam gdzie można znaleźć sensacje tam się ją znajduje pomijając wszystkie inne istotne w kampanii rzeczy. Interpretacja przez dziennikarzy tego co mówią kandydaci na poziomie dzisiejszych maturzystów i podwórkowych drechów.

Pomijając fakt, że większość tych dziennikarzy mądrzy się, pręży muskuły w końcu zostaje "zmasakrowana" przez jednego z kadydatów. Efekt? Koniec końców debile z telewizji i tak zinterpretują to jak chcą, dadzą nagłówek wyrwany z kontekstu...

Tutaj macie przykłady wywiadów i nagłówków do innych filmików z kandydatami. ( Pusta i nieskarzona inteligencją twarz dziennikarki w pierwszym filmiku przeraża).
    https://www.youtube.com/user/YTtvpinfo/videos

Braun sprowadza dziennikarkę na ziemię ( chocia dla mnie kandydat z kosmosu:P):
    https://www.youtube.com/watch?v=66fCK0CzTiM

Kowalski dobrze podsumowuje pytania dziennikarki:
    https://www.youtube.com/watch?v=0RhpVIDwRs0
    « Ostatnia zmiana: Maja 07, 2015, 13:28:28 wysłana przez Oktawian »

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #535 dnia: Maja 07, 2015, 12:31:20 »
    Interpretacja przez dziennikarzy tego co mówią kandydaci na poziomie dzisiejszych maturzystów i podwórkowych drechów.

Spadaj :O

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #536 dnia: Maja 07, 2015, 14:04:34 »
    za co ten drugi postanowił wbić mu nóż w plecy na oczach 3 milionów Polaków.

Jaki nóż w plecy, o czym Ty bredzisz?

Deadalus zamiast odnieść się do mojego posta wolał walić komunały i sugerować, że znowu szkalują biednego Korwina co chciał dobrze.

Do czego niby mam się odnosić? Chodzi o (nie)popieranie JOWów przez Korwina? Jest o tym w linku, który podałem. Jest też szerzej na poniższej konferencji. Za bardzo nie ma tu co komentować.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #537 dnia: Maja 07, 2015, 14:23:35 »
    Czyli twierdzisz, że Korwin wchodził w to porozumienie nie wiedząc do czego prowadzą JOWy dopóki go Kukiz nie przegonił w sondażach?
    Temat rozwinąłem w tamtym poście do którego nie potrafisz się odnieść
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15884.msg305609#msg305609

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #538 dnia: Maja 07, 2015, 14:55:24 »
    Nie jestem rzecznikiem ani Korwina, ani Kukiza. Nie wiem jak się ugadywali i w gruncie rzeczy niewiele mnie to obchodzi. Kukiz pokazał jednak niejednokrotnie, że jest zbyt emocjonalny i nazbyt często reaguje wybuchowo, by później łagodzić sprawę, gdy już nieco ochłonie. Teraz też strzelił focha jak stara baba. Ponadto, jeśli Korwin mówi prawdę, to właśnie Kukiz zerwał porozumienie zaraz po jego zawarciu, więc Twoje argumenty o Korwinie, który wystraszył się rosnącego poparcia dla Kukiza są trochę z dupy. ;)

Kukiz do tej pory nie zaprzeczył, że sam zerwał umowę smsem. Zaczął się za to wykręcać i teraz nagle pisze, że były dwie umowy, jedna odnośnie przekazania głosów, a druga o nieatakowaniu się podczas kampanii. Najpierw pluł się o to pierwsze, a po reakcji "Krula" próbuje ludziom wmówić, że chodziło tylko i wyłącznie o to drugie.

Ogólnie uczepił się tych JOWów jak rzep psiego ogona, a każde argumenty przeciwko temu systemowi odbiera niczym atak na własną osobę.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #539 dnia: Maja 08, 2015, 00:05:28 »
    Słabe to jest, ale niektóre momenty wyszły autorowi.

(click to show/hide)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)