Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki

Grzegorz Braun
    3 (3.3%)
    Andrzej Duda
    10 (11%)
    Adam Jarubas
    0 (0%)
    Bronisław Komorowski
    12 (13.2%)
    Janusz Korwin-Mikke
    40 (44%)
    Marian Kowalski
    9 (9.9%)
    Paweł Kukiz
    9 (9.9%)
    Magdalena Ogórek
    7 (7.7%)
    Janusz Palikot
    0 (0%)
    Jacek Wilk
    1 (1.1%)
    Paweł Tanajno
    0 (0%)

Głosów w sumie: 90

Autor Wątek: Wybory prezydenckie 2015  (Przeczytany 73073 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    Odp: Wybory prezydenckie 2015
    « Odpowiedź #270 dnia: Marca 15, 2015, 01:14:30 »
    Jak się z tobą na temat Korwina w dużym stopniu zgadzałem tak tutaj to mnie załamałeś.
    Napisz proszę w takim razie, w którym momencie się mylę.
    O czym według ciebie świadczy fakt ze 1/3 wyborców PIS nie popiera Dudy??
    Dla mnie to oczywisty dowód ze PISowcy w sporej części nie są zadowoleni z kandydata.
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #271 dnia: Marca 15, 2015, 01:50:34 »
    Kurde, ja z początku myślałem, że Waldzios tak na poważnie pisze, że z nami dyskutuje, a wyszło na to, że on nas tylko wkręca. To ci sprytny, mały troll. :)

Jeszcze dawałem się nabrać, jak broniłeś Komorowskiego i PO nie mając argumentów("inni podpalą Polskę!" się jako argument niestety nie liczy), gdy omijałeś zręcznie fakty, odpowiadając tylko na to, na co Ci pasowało, a uciekając od rzeczy najważniejszych i najbardziej oczywistych. Teraz jednak widać wyraźnie, że sobie z nas bekę robisz. I jeszcze ten tekst z "szambem politycznym" i "mądrym panem profesorem" Niesiołowskim, hehe! :) Ty niecny trollu, ale nas nabrałeś! ;)

No chyba, że Ty tak na serio... ale nie, niemożliwe. To odpada. Znam sporo ludzi i po prostu nie wierzę, że można być aż takim głupim hipokrytą. To musi być trolling, nie ma innej opcji. :)

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #272 dnia: Marca 15, 2015, 03:49:00 »
    EDIT * Kto miał przeczytać , przeczytał *
    « Ostatnia zmiana: Marca 17, 2015, 19:28:55 wysłana przez Waldzios »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #273 dnia: Marca 15, 2015, 09:37:26 »
    Czasami nie wiem, czy się z Ciebie śmiać, czy Ci współczuć. Pozostanę więc przy śmianiu się, dobrze się to ostatnio sprawdzało i w sumie nawet nieźle poprawiasz mi humor. :D

A wracając do tematu wyborów, wrzucę to tu, bo warto:

Niby w pierwszej turze miałem nie głosować na Korwina, bo i tak nie ma szans się dostać, ale chyba się przełamię. Niech facet ma. Tak szczerym gadaniem zasługuje na to, by nawet w prezydenckich dorzucić mu do procentów. Oby więcej takich wystąpień.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #274 dnia: Marca 15, 2015, 11:21:44 »
    Prosto i w temacie Korwin dowalił. Dla mnie w sumie nic nowego. A w I turze wiadomo trzeba głosować według poglądów. Z ciekawszych obserwacji to widać, że poziom kampanii Korwina poszedł w górę kilkakrotnie pod względem oprawy itp.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #275 dnia: Marca 15, 2015, 12:53:23 »
    Prosto i w temacie Korwin dowalił. Dla mnie w sumie nic nowego.
    Zgadzam się, nic nowego. Trochę rozczarowująca konwencja. Nadal żadnych konkretów.

BTW. Czy mi się wydaje czy w klapie marynarki krula widniał... feniks – symbol Kongresu Nowej Prawicy? :P.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #276 dnia: Marca 15, 2015, 13:09:44 »
    Nadal żadnych konkretów.

Tajest. To może dla kontrastu wrzucę, jak wzorowe przemówienia z konkretnymi konkretami powinny wyglądać. No bo przecież "zgoda i bezpieczeństwo", "my mamy rację!" to wręcz podręcznikowe przykłady konkretów: :)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

I wisienka na torcie:

Czyli filmiki z serii "jak mówić, by nie powiedzieć nic." Tępy lud kupi.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #277 dnia: Marca 15, 2015, 13:20:06 »
    Proszę bardzo, PIS poparcie w ostatnich sondażach średnio 32.3%, Duda 23.6%, znaczy ze około 1/3 elektoratu PISu nim gardzi.
    Wyborcy PIS w sondażach pokazali co sądzą o kandydaturze Dudy i tchórzostwie Kaczyńskiego.

A pan profesor Niesiołowski to bardzo mądry człowiek z którego opiniami na temat PISu zgadzam się w 100%.

Aż odechciewa się komentować, ale szczerze mówiąc, spodziewałem się po wypowiedzi kogoś, kto jest za PO podwójnych standardów :D Sondaże przed poprzednimi wyborami się nie liczyły, PSL zaskoczyło, to oczywiste było, że sondaże nie są argumentem, by taka sytuacja była nieprawdopodobna. Teraz za to pokazują one elektorat PiSu, no proszę :) I Duda ma więcej niz 23 nawet w sondażach. Chyba, że bierzemy takie śmieszne sondażownie jak CBOS (PO 46% kupa śmiechu po prostu). No i tchórzostwo Kaczyńskiego? A wiec skoro chce być premierem i nie startuje na prezydenta to znaczy, że jest tchórzem? Czyli Słońce Peru Tusk też jest tchórzem, czyż nie? W końcu w 2010 zamiast stanąć do walki z Kaczyńskim wystawił Komorowskiego. No i te ostatnie wydarzenia- zamiast dalej zwalczać w kraju ten zły PiS, uciekł do Brukseli.

Tego tekstu o Niesiełowskim to już nie skomentuję, ale serio- podwójne standardy sobie już daruj.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #278 dnia: Marca 15, 2015, 14:17:59 »
    Przypominam:
    Konstytucja RP. Rozdział V. Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej
    Warto poczytać o uprawnianiach prezydenta.
    Moim skromnym zdaniem Komorowski to jedyny kandydat który kandyduje na to stanowisko.
    Cała reszta to kandydaci na królów, cesarzy i naczelnych czarodziejów. Niektórzy nawet zachowują się jakby kandydowali do rosyjskiej dumy.

Konkrety których oczekuje, to informacje jak dany kandydat ma zamiar zrealizować swoje bajki i obietnice, mając tak ograniczone uprawnienia.

Aż odechciewa się komentować, ale szczerze mówiąc, spodziewałem się po wypowiedzi kogoś, kto jest za PO podwójnych standardów :D Sondaże przed poprzednimi wyborami się nie liczyły, PSL zaskoczyło, to oczywiste było, że sondaże nie są argumentem, by taka sytuacja była nieprawdopodobna. Teraz za to pokazują one elektorat PiSu, no proszę :) I Duda ma więcej niz 23 nawet w sondażach. Chyba, że bierzemy takie śmieszne sondażownie jak CBOS (PO 46% kupa śmiechu po prostu). No i tchórzostwo Kaczyńskiego? A wiec skoro chce być premierem i nie startuje na prezydenta to znaczy, że jest tchórzem? Czyli Słońce Peru Tusk też jest tchórzem, czyż nie? W końcu w 2010 zamiast stanąć do walki z Kaczyńskim wystawił Komorowskiego. No i te ostatnie wydarzenia- zamiast dalej zwalczać w kraju ten zły PiS, uciekł do Brukseli.
    Czytaj ze zrozumieniem, zamiast unosić się gniewem, wyraźnie pisałem o średnim wyniku z ostatnich sondaży. Duda ma w ostatnich sondażach więcej, ale PIS tez zyskał, wiec moja teoria nadal trzyma się kupy.
    W każdym sondażu Duda ma mniejsze poparcie niż PIS.

Moje źródło.
    Sondaze Prezydenckie
    Poparcie partii politycznych

Żeby nie było wątpliwości, sondaże ze strony PIS, poparcie dla partii w granicach 35%. W żadnym sondażu Duda nie zbliża się do 35%!!!

Nawet Kaczyński otwarcie potwierdził wiarę w sondaże, podnosząc budżet Dudy.
    I kto tu ma podwójne standardy.

Co do "tchórzostwa" Kaczyńskiego, niech ci będzie, przyznaje ze to dość logiczny wniosek, ale tylko opinia.

W  2010 Tusk już był premierem, Kaczyński o byciu premierem tylko marzy, to dość istotna różnica.
    Poza tym Tuski i Komorowski mieli zbliżone pozycje w partii, Duda to piąty albo szósty szereg.
    Obecnie Tusk jest prezydentem UE, a Kaczyński dalej marzy...
    Tego tekstu o Niesiełowskim to już nie skomentuję, ale serio- podwójne standardy sobie już daruj.
    Jakim prawem przy#$%^alasz się do Niesiołowskiego, ty masz prawo wychwalać Dudę i Kaczyńskiego, ja mam takie samo prawo w przypadku Niesiołowskiego.
    Mam gorsze zdanie o Dudzie i Kaczyńskim niż ty o Niesiołowskim, ale nie obrażam cię z tego powodu.

Co prawda użyłem Niesiołowskiego jako prowokacji (działa na PIS jak czerwona płachta na byka) i wyraźnie napisałem ze zgadzam się tylko z jego "opiniami na temat PISu" (odrzucają mnie na przykład jego poglądy rodem z ZChN), to nadal zastrzegam sobie prawo do popierania dowolnego polityka i nie życzę sobie wyzwisk z tego powodu.

Skoro można rozmawiać w miarę kulturalnie o JKM i Kaczyńskim, to można też o Niesiołowskim.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #279 dnia: Marca 15, 2015, 14:57:20 »
    Skoro można rozmawiać w miarę kulturalnie o JKM i Kaczyńskim, to można też o Niesiołowskim.

Ciężko rozmawiać kulturalnie o człowieku, któremu tej kultury często brakuje. Który uderza w kamery dziennikarzy (jak podczas blokady sejmu), albo unosi się ilekroć mowa o jego przeciwnikach politycznych.

Co do tego, że Tusk był premierem w trakcie wyborów 2010, a Kaczyński próbuje nim zostać, nie ma znaczenia. Bycie premierem nie odbiera prawa kandydowania. I jeden i drugi woleli fotel premiera, a nie cokolwiek, co wpadnie im pierwsze. Obaj też po razie już kandydowali na prezydenta i obaj przegrali w II turach.

I zauważyłem, że mówisz o średnich wynikach ankiet. Jednak przypominam, że są one robione na różnych grupach ludzi, często też nie mają one odniesienia do rzeczywistości (jak w przypadku ankiet CBOS). Nie przeczę jednak, że Duda nie ma całego elektoratu PiSu, szczególnie, że mało kto go znał przed ogłoszeniem jego startu w wyborach. Jednak jego poparcie wciąż rośnie. Od tego przecież jest kampania, czyż nie?

[..]i nie życzę sobie wyzwisk z tego powodu[..]
    A gdzie tu padły wyzwiska? Używasz chyba za mocnych słów.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #280 dnia: Marca 15, 2015, 15:30:02 »
    Ciężko rozmawiać kulturalnie o człowieku, któremu tej kultury często brakuje. Który uderza w kamery dziennikarzy (jak podczas blokady sejmu), albo unosi się ilekroć mowa o jego przeciwnikach politycznych.
    To jest twoja opinia, mógłbym zacząć pisać o rożnych reprezentantach PIS i ich wyczynach, ale nie chce sprowadzać dyskusji do tego poziomu.

W mojej opinii, to jedyny polityk PO który mówi to co myśli, za tą szczerość go szanuje.
    Co do tego, że Tusk był premierem w trakcie wyborów 2010, a Kaczyński próbuje nim zostać, nie ma znaczenia. Bycie premierem nie odbiera prawa kandydowania. I jeden i drugi woleli fotel premiera, a nie cokolwiek, co wpadnie im pierwsze. Obaj też po razie już kandydowali na prezydenta i obaj przegrali w II turach.
    Owszem, ale wystawienie figuranta pokroju Dudy tez o czymś świadczy. W PIS jest paru bardziej rozpoznawalnych polityków.
    Tusk w 2010 wystawił marszałka sejmu, Kaczyński wystawił nieznanego typka którego jedynym osiągnięciem było noszenie teczki za Ziobrą.
    Nawet sam początkowo w niego nie wierzył, o czym świadczy skromny budżet, hojnie zwiększony pod wpływem sondaży.

Według mnie wyborcy mogli to potraktować jako policzek ze strony Kaczyńskiego.
    I zauważyłem, że mówisz o średnich wynikach ankiet. Jednak przypominam, że są one robione na różnych grupach ludzi, często też nie mają one odniesienia do rzeczywistości (jak w przypadku ankiet CBOS). Nie przeczę jednak, że Duda nie ma całego elektoratu PiSu, szczególnie, że mało kto go znał przed ogłoszeniem jego startu w wyborach. Jednak jego poparcie wciąż rośnie. Od tego przecież jest kampania, czyż nie?
    Oczywiście, i dokładnie to twierdziłem...

A gdzie tu padły wyzwiska? Używasz chyba za mocnych słów.
    Kwestia interpretacji...
    "czy już ci piana leci, jak u Niesiołowskiego?"

Można obrażać polityków, to osoby publiczne i same zgotowały sobie taki los, choć tu też zalecałbym pewien umiar, ale błagam, nie obrażajmy siebie nawzajem.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #281 dnia: Marca 16, 2015, 13:50:56 »
    Niesiołowski to świetny gość, i do tego bardzo szczery. Tak szczery, że gdy SB pytało go o niezbyt zręczne fakty z życia jego brata, byłej narzeczonej czy przyjaciół, ten równie uprzejmie i bardzo szczerze na wszystko odpowiadał. Zaiste jest to człowiek wart zaufania i zapewne miło wspominany przez grono najbliższych. :)

błagam, nie obrażajmy siebie nawzajem.

Hipokryzja level master. :D

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #282 dnia: Marca 16, 2015, 14:56:41 »
    Niesiołowski to świetny gość, i do tego bardzo szczery. Tak szczery, że gdy SB pytało go o niezbyt zręczne fakty z życia jego brata, byłej narzeczonej czy przyjaciół, ten równie uprzejmie i bardzo szczerze na wszystko odpowiadał. Zaiste jest to człowiek wart zaufania i zapewne miło wspominany przez grono najbliższych. :)
    Cokolwiek powiedział, powiedział to w trakcie przesłuchania!, które z natury nie należały do przyjemnych.
    Istnieje poważna różnica miedzy złamaniem na przesłuchaniu, a dobrowolną współpracą.
    Po wszystkim Sąd go uniewinnił.

Niektórym rura miękła na sam widok SBeka, Mikke nie musieli nawet straszyć, podpisał lojalkę dobrowolnie.
    Ktoś kto popiera tchórza bez kręgosłupa Mikke nie powinien odzywać się na ten temat!!!!
    Swoją drogą, ciekawe że za PRLu "lewacy" mu nie przeszkadzali, nawet deklarował im lojalność.

Hipokryzja level master. :D
    Wyskakujesz niepytany z obelgami i masz czelność mówić o hipokryzji.

Przypominasz mi dziecko specjalnej troski które chowa się za krzakami i obrzuca przechodniów błotem.
    Administracja traktuje cie jak "dziecko sprawne inaczej", więc robisz co chcesz.
    Ktoś ci wmówił ze jesteś "specjalny", a ty uwierzyłeś.

Zwróć uwagę ze z 16076 użytkowników tawerny obrażam publicznie tylko ciebie, możesz czuć się przez to bardziej "specjalny".
    « Ostatnia zmiana: Marca 16, 2015, 15:29:23 wysłana przez Waldzios »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #283 dnia: Marca 16, 2015, 15:23:10 »
    Cokolwiek powiedział, powiedział to w trakcie przesłuchania!, które z natury nie należały do przyjemnych, a po wszystkim Sąd go uniewinnił.

Biedaczek. Powinniśmy z niego bohatera zrobić (jak z Bolka!), taki był ciemiężony. :) Kurde, dziwne, że jakoś nikt inny nie puścił wtedy pary z gęby, nawet jego narzeczona, a on śpiewał jak z nut, na wszystkich, bez wyjątku i szczegółowo. W sumie to nie dziwię się jego obecnej wściekliźnie - gdy przez resztę życia musisz dźwigać taki bagaż, gdy musisz żyć ze świadomością jak wielką szują jesteś, dusić w sobie tak ogromną nienawiść i obrzydzenie do samego siebie, to prędzej czy później musi ci odpierdzielić na dobre. :)

Przypominasz mi dziecko specjalnej troski które chowa się za krzakami i obrzuca przechodniów błotem.

XD
    "ale błagam, nie obrażajmy siebie nawzajem." :D

Wyskakujesz nie pytany

Ktoś niestety musi reagować na pisane przez Ciebie farmazony. :) Na to forum wchodzi mnóstwo dzieci. Taki młody Seba czy Mati zabłądzi przez przypadek do tego wątku, przeczyta któryś z Twoich postów i na bank dostanie raka. A tak serwuję im odtrutkę, by dzieciaki miały choć cień szansy na wyjście cało z kontaktu z Twoimi "przemyśleniami". :)

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #284 dnia: Marca 16, 2015, 15:36:03 »
    Biedaczek. Powinniśmy z niego bohatera zrobić (jak z Bolka!), taki był ciemiężony. :) Kurde, dziwne, że jakoś nikt inny nie puścił wtedy pary z gęby, nawet jego narzeczona, a on śpiewał jak z nut, na wszystkich, bez wyjątku i szczegółowo. W sumie to nie dziwię się jego obecnej wściekliźnie - gdy przez resztę życia musisz dźwigać taki bagaż, gdy musisz żyć ze świadomością jak wielką szują jesteś, dusić w sobie tak ogromną nienawiść i obrzydzenie do samego siebie, to prędzej czy później musi ci odpierdzielić na dobre. :)
    Kto ci takich bzdur na opowiadał. Na przesłuchaniu każdy puszczał. Kwestia metod i pytań.
    Różnica polegała na tym ze niektórych przesłuchiwano pobieżnie na Milicji, a za innych zabierało się SB na poważnie.

To nie były grzeczne przesłuchania, z uprzejmym policjantem, jak obecnie.
    Gdybyś dostał kilka razy gumową pałka po jajcach, błagałbyś żeby ci pozwolono mówić.

BTW. Zastanów się przez chwile po czyjej stronie leży problem.
    Ja nie mam problemu z dyskusją z ludźmi o innych przekonaniach, IVE szanuje i rozmawiam prawie jak z kolegą (mimo okazjonalnych złośliwości), z Dyktatorem się dogaduje (mimo ze momentami puszczają nam nerwy), czyli nie o przekonania chodzi.
    To ty rzucasz się na mnie z obelgami, bo ci moje poglądy nie pasują. 
    To jest forum dyskusyjne, ludzie mają prawo do własnych poglądów, nie ważne czy są popularne.
    Chamstwem jest obrażanie kogoś bo jego poglądy nie są zgodne z twoimi.

Rożnica jest taka ze ty obrażasz mnie za poglądy, ja odpowiadam ci tym samym za chamskie podejście do dyskusji.
    « Ostatnia zmiana: Marca 17, 2015, 04:10:19 wysłana przez Waldzios »