Przypominam:
Konstytucja RP. Rozdział V. Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej Warto poczytać o uprawnianiach prezydenta.
Moim skromnym zdaniem Komorowski to jedyny kandydat który kandyduje na to stanowisko.
Cała reszta to kandydaci na
królów, cesarzy i naczelnych czarodziejów. Niektórzy nawet zachowują się jakby kandydowali do rosyjskiej dumy.
Konkrety których oczekuje, to informacje jak dany kandydat ma zamiar zrealizować swoje bajki i obietnice, mając tak ograniczone uprawnienia.
Aż odechciewa się komentować, ale szczerze mówiąc, spodziewałem się po wypowiedzi kogoś, kto jest za PO podwójnych standardów :D Sondaże przed poprzednimi wyborami się nie liczyły, PSL zaskoczyło, to oczywiste było, że sondaże nie są argumentem, by taka sytuacja była nieprawdopodobna. Teraz za to pokazują one elektorat PiSu, no proszę :) I Duda ma więcej niz 23 nawet w sondażach. Chyba, że bierzemy takie śmieszne sondażownie jak CBOS (PO 46% kupa śmiechu po prostu). No i tchórzostwo Kaczyńskiego? A wiec skoro chce być premierem i nie startuje na prezydenta to znaczy, że jest tchórzem? Czyli Słońce Peru Tusk też jest tchórzem, czyż nie? W końcu w 2010 zamiast stanąć do walki z Kaczyńskim wystawił Komorowskiego. No i te ostatnie wydarzenia- zamiast dalej zwalczać w kraju ten zły PiS, uciekł do Brukseli.
Czytaj ze zrozumieniem, zamiast unosić się gniewem, wyraźnie pisałem
o średnim wyniku z ostatnich sondaży. Duda ma w ostatnich sondażach więcej, ale PIS tez zyskał, wiec moja teoria nadal trzyma się kupy.
W każdym sondażu Duda ma mniejsze poparcie niż PIS.
Moje źródło.
Sondaze PrezydenckiePoparcie partii politycznychŻeby nie było wątpliwości,
sondaże ze strony PIS, poparcie dla partii w granicach 35%. W żadnym sondażu Duda nie zbliża się do 35%!!!
Nawet Kaczyński otwarcie potwierdził wiarę w sondaże, podnosząc budżet Dudy.
I kto tu ma podwójne standardy.
Co do "tchórzostwa" Kaczyńskiego, niech ci będzie, przyznaje ze to dość logiczny wniosek, ale tylko opinia.
W 2010 Tusk już był premierem, Kaczyński o byciu premierem tylko marzy, to dość istotna różnica.
Poza tym Tuski i Komorowski mieli zbliżone pozycje w partii, Duda to piąty albo szósty szereg.
Obecnie Tusk jest prezydentem UE, a Kaczyński dalej marzy...
Tego tekstu o Niesiełowskim to już nie skomentuję, ale serio- podwójne standardy sobie już daruj.
Jakim prawem przy#$%^alasz się do Niesiołowskiego, ty masz prawo wychwalać Dudę i Kaczyńskiego, ja mam takie samo prawo w przypadku Niesiołowskiego.
Mam gorsze zdanie o Dudzie i Kaczyńskim niż ty o Niesiołowskim, ale nie obrażam cię z tego powodu.
Co prawda użyłem Niesiołowskiego jako prowokacji (działa na PIS jak czerwona płachta na byka) i wyraźnie napisałem ze zgadzam się tylko z jego "opiniami na temat PISu" (odrzucają mnie na przykład jego poglądy rodem z ZChN), to nadal zastrzegam sobie prawo do popierania dowolnego polityka i nie życzę sobie wyzwisk z tego powodu.
Skoro można rozmawiać w miarę kulturalnie o JKM i Kaczyńskim, to można też o Niesiołowskim.