Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki

Grzegorz Braun
    3 (3.3%)
    Andrzej Duda
    10 (11%)
    Adam Jarubas
    0 (0%)
    Bronisław Komorowski
    12 (13.2%)
    Janusz Korwin-Mikke
    40 (44%)
    Marian Kowalski
    9 (9.9%)
    Paweł Kukiz
    9 (9.9%)
    Magdalena Ogórek
    7 (7.7%)
    Janusz Palikot
    0 (0%)
    Jacek Wilk
    1 (1.1%)
    Paweł Tanajno
    0 (0%)

Głosów w sumie: 90

Autor Wątek: Wybory prezydenckie 2015  (Przeczytany 72931 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    Odp: Wybory prezydenckie 2015
    « Odpowiedź #240 dnia: Marca 09, 2015, 16:03:41 »
    Trolling w wykonaniu ludzi z KORWIN'a jest bezcenny. To zabawne, jak słabo zorganizowane są PO'we młodzieżówki. Może to o czymś świadczy. ; )
    Edit: o ty adminie, boicie się prawdy? 21pp [* ] pamiętamy
    « Ostatnia zmiana: Marca 09, 2015, 17:16:16 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #241 dnia: Marca 09, 2015, 16:31:40 »
    Są już trzy "budziki" :)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #242 dnia: Marca 09, 2015, 19:34:47 »
    Gość z krzesłem awansował już do miana zamachowca i pseudokibica. :) TVN w formie - http://www.tvn24.pl/incydent-na-wiecu-komorowskiego,522417,s.html

Jak to szło? "Każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę przeciw władzy ludowej, niech będzie pewny, że mu tę rękę władza ludowa odrąbie..."

Zresztą, jaki prezydent, taki zamach. :)
    « Ostatnia zmiana: Marca 09, 2015, 19:54:49 wysłana przez Daedalus »

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #243 dnia: Marca 09, 2015, 22:08:05 »
    Za dużo tego, by wszystko w kupę zebrać, ale choć trochę przykładów umieścili na filmie:

Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #244 dnia: Marca 10, 2015, 22:52:13 »

Cóż, jak się okazuje na stronie TVNu zamieścili jak zwykle czyste "fakty". Napisali w swoim artykule, że zatrzymany przyznał się do tego, że chciał rzucić krzesłem. Gówno prawda, jak wyszło już na jaw. Teraz grozi mu do 5 lat więzienia za posiadanie krzesła na przemówieniu Bronka... a właściwie za działanie przeciwko zgodzie promowanej przez prezydenta Komorowskiego. Zgoda ta oczywiście oznacza zgodę z prezydentem, nic innego. No to teraz się te wydarzenia przyklepie przez media, a potem postraszy się opozycją, bo przecież "za rządów PiSu obywateli będzie czekała pobudka o 6 rano". Zaraz pewnie jeszcze usłyszymy, że wprowadzą godzinę policyjną.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #245 dnia: Marca 11, 2015, 10:08:40 »
    Mnie to jakoś nie dziwi. Mieliśmy świetny przykład już na początku prezydentury Komorowskiego, gdy to na osobę prowadzącą portal "Antykomor" napadła ABW. Później trochę ucichło, bo i tak władza PO była niezagrożona, ale teraz, gdy gra jest o wielką stawkę, komuś znów puszczają nerwy i ukazuje się prawdziwe oblicze naszej "wolnej" Polski pod rządami PO-PSL.

"Zgoda i Bezpieczeństwo", czyli zgoda na afery i oszustwa, bezpieczeństwo dla naszych umaczanych kolesiów. :)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #246 dnia: Marca 12, 2015, 17:59:58 »
    Bronek się rozpędza. Niedawno opowiadał bajeczkę o Smerfach (dla niekojarzących - nazwał Polaków krytykujących jego i Rząd "Smerfami Marudami"), a już szturmem zdobył nowy elektorat:

(click to show/hide)

Tak serio, to nie wiem jak nisko trzeba upaść, aby do swoich gierek politycznych wykorzystywać niczego nie świadome dzieci. Zapędzili te maluchy tam niczym bydło - bez zgody rodziców, bez zgody kuratorium - i dali do rąk kolorowe plansze oraz flagi, by można było śliczny spot nagrać. Żenujące. Jedyne co przychodzi na myśl, to to:

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #247 dnia: Marca 12, 2015, 18:34:02 »
    Bronek, Duda jedno kopyto.

Jeśli już w temacie to ponoć jakiś kandydat zrezygnował, ktoś wie który?

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #248 dnia: Marca 12, 2015, 18:50:31 »
    Bronek, Duda jedno kopyto.

Jeśli już w temacie to ponoć jakiś kandydat zrezygnował, ktoś wie który?

Jakoś nie zauważyłem, by Duda stosował chwyty jak Komorowski.. Wręcz przeciwnie. Jak ktoś macha krzesłem lub trzyma transparent z napisem "Nie głosuję na Komorowskiego" na przemówieniu tegoż pana, zostaje aresztowany przez policję. Gdy na przemówieniu Dudy jakiś bezdomny zaczął wypominać coś PiSowi za błędy na szczeblu samorządowym (oskarżając PiS o jego obecną sytuację, choć z akt wynikało, że był w przeszłości skazywany etc), dostał od Dudy mikrofon, by mógł zadać głośno swoje pytanie.

Co do kandydata, to zrezygnował Deska. Poprze Korwina. Usuwam go już z ankiety (Deskę, nie Korwina :D)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #249 dnia: Marca 13, 2015, 17:33:17 »
    Taki z niego chojrak, że od Polaków na wyspach uciekał. Od debaty z Korwinem też umyka. Do tego Duda to jednak groźny typ. Chcę tworzyć armię europejskie, wydawać pieniądze na rady odnowy państwa, pompować pieniądze w stocznie i nierentowne kopalnie. Rzekome pieniądze chcę brać z nakładania podatków na obcy kapitał. Czy ten skrajnie nieodpowiedzialny człowiek nie wie, że uderzy to w najbiedniejszych? Firmy po prostu zmniejszą jeszcze bardziej płace (do tego zwolnienia) i zwiększą ceny. Jeśli Duda się nie opamięta to w drugiej turze zagłosuje nawet na znienawidzonego Komorowskiego. Mniej będzie szkodliwy bo w sumie nic nie robi.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #250 dnia: Marca 13, 2015, 17:54:20 »
    Taki z niego chojrak, że od Polaków na wyspach uciekał.

Czyżby? Przecież on tam do nich pojechał, by się z nimi spotkać. A Korwin, czy Komorowski? Pofatygowali się tam?

Od debaty z Korwinem też umyka. Do tego Duda to jednak groźny typ. Chcę tworzyć armię europejskie, wydawać pieniądze na rady odnowy państwa, pompować pieniądze w stocznie i nierentowne kopalnie. Rzekome pieniądze chcę brać z nakładania podatków na obcy kapitał. Czy ten skrajnie nieodpowiedzialny człowiek nie wie, że uderzy to w najbiedniejszych? Firmy po prostu zmniejszą jeszcze bardziej płace (do tego zwolnienia) i zwiększą ceny. Jeśli Duda się nie opamięta to w drugiej turze zagłosuje nawet na znienawidzonego Komorowskiego. Mniej będzie szkodliwy bo w sumie nic nie robi.

Mówisz, że umyka od debaty z Korwinem, po czym rzucasz, że zagłosujesz zapewne na Komorowskiego w II turze, który ucieka od debaty z kimkolwiek, w tym również z twoim jaśnie oświeconym Korwinem. Duda zresztą dalej nawołuje do debaty Komora i mówił już też, że stawi się w powszechnej debacie, nawet, jeśli Komorowski stchórzy. Problem o armii europejskiej również sobie skróciłeś. Powiedział, że mógłby być "za" (choć nie jest to pewne, bo dyskusja o tym jeszcze przed nami) tylko jeśli byłoby to realizoane w ramach NATO. Czyli w zasadzie chodzi o dodatkowe oddziały NATO w Europie, co w obliczu ruchów Rosji wydaje się racjonalne. Śmieszy mnie też tekst o wydawaniu pieniędzy na radę odnowy państwa od kogoś, kto stwierdza, że może głosować na Bronka. Wygrana Komorowskiego = wzmocnienie pozycji PO przed wyborami na jesień. Rozumiem, że marnowanie pieniedzy przez Kopacz na te wszystkie bzdurne nowe stanowiska dla swoich rzeczniczek, czy skompromitowanych kolegów partyjnych (jak np. Sienkiewicz) jest lepszą opcją? Komorowski jest też nieodpowiednim prezydentem szczególnie w obliczu najbliższych lat, podczas który może w końcu pęknąć balonik nadmuchany przez Rosję.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #251 dnia: Marca 13, 2015, 18:36:18 »
    Komorowski to oczywiście wielki szkodnik i należy mu się kryminał za np. podpisywanie umów o podwyższaniu wieku emerytalnego. Jednak oprócz tego nie robi prawie nic i sprzyja osłabieniu rządu co jest na rękę środowisku, które popieram. Im słabszy rząd tym realniejsza rewolucja poglądowa a może nawet siłowa. Duda niestety ma szkodliwe, skrajnie nieodpowiedzialne postulaty. Do tego chcę wojować z Rosją właśnie głosząc takie poglądy jak z tą europejską armią. Polska nie jest zagrożona w żaden sposób inwazją Rosyjską. To nie Rosja stawia bazy wojskowe z roku na rok coraz bliżej terytorium Nato. To nie Rosja co chwila wszczyna nowe konflikty w różnych częściach świata tylko Nato pod egidą USA. Rosja co najwyżej zamieszała się w swoje lokalne konflikty przy granicach. Polska nie ma żadnego interesu w awanturze na Ukrainie. Nas interesuję tylko aby pomiędzy nami a Rosjanami istniała niepodległa Ukraina. Rosjanie za Dniepr się nie posuną bo tam już ich mniejszości nie ma, albo są znikome. Czy historia nie nauczyła, że porywanie się z szabelką źle się kończy? Do tego postulaty Dudy są tak jak napisałem szkodliwe i odbiją się na prostych ludziach. Nie potrzebny nam kolejny furiat, który będzie podejmował nieodpowiedzialne decyzję. A to tylko dlatego, że PiS nienawidzi chronicznie Rosjan i to bardziej niż kocha Polskę. Przekonałem się o tym będąc na spotkaniach kręgu gazety Polskiej i elit lokalnych środowisk związanych z PiSem. Tam ludzie potrafili nawet się popłakać publicznie i zawodzili że wojska Rosyjskie pod drzwiami. Dramat. A w życiu to chyba Rosjanina na oczy nie widzieli. I ja przeciwko temu protestuję. Jeśli Duda się nie opamięta to ja już wolę ten żyrandol, który zwali się na głowę im samym a potem można zbudować coś na nowo; niż ginięcie w mękach aby nas nasi kochani zachodni sojusznicy po główkach pogłaskali.

Korwin wielokrotnie był na wyspach. A spotkanie Dudy było tylko dla "wybranych"
    « Ostatnia zmiana: Marca 13, 2015, 18:59:36 wysłana przez ^IvE »

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #252 dnia: Marca 13, 2015, 19:15:49 »
    Dla mnie państwo polskie powinno być oparte na powszechnej nietolerancji wobec Cyganów i innych mniejszości, którzy żyją z zasiłku. Proszę nie mylić tutaj, że chce z Polski kolejną III Rzeszę (chociaż przy obecnym napływie radykalnych muzułmanów przydałaby się, nie powiem, że nie). Jeżeli pracują, okej, ale jeśli nie, to albo roboty przymusowe dla nich, albo bilet w jedną stronę. Nie podoba się, trudno. Co jak co, ale chyba nikt nie zamierza ciężko pracować, płacić podatki, jednocześnie utrzymując bandę Cyganów i Turasów, którzy siedzą na zasiłku. Dlatego też, najlepszym kandydatem dla mnie jest pan Kowalski, popierany przez Ruch Narodowy.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #253 dnia: Marca 13, 2015, 19:21:24 »
    Komorowski to oczywiście wielki szkodnik [..] Jednak oprócz tego nie robi prawie nic i sprzyja osłabieniu rządu
    IvE, kto pisze za ciebie te głupoty? Bo aż ciężko mi uwierzyć, że tak naiwny jesteś. Pozostanie Komorowskiego na stołku nie osłabi rządu. Wręcz przeciwnie, da im kolejne zwycięstwo do celebrowania i większe możliwości w prowadzeniu kampanii jesiennej.

Do tego chce wojować z Rosją właśnie głosząc takie poglądy jak z tą europejską armią.
    Znowu piszesz, jakbyś jednak za dużo się nasłuchał TVNu. Do wojny prędzej dąży PO (jeśli już kogokolwiek mamy o to posądzać), skoro posyła szkolenia na Ukrainę, przez co pośrednio angażuje się w konflikt. Armia europejska/oddział NATO to środek zapobiegawczy. Sam jednak powinieneś doskonale wiedzieć, ze lepiej zapobiegać, niż leczyć, a przezorny jest zawsze ubezpieczony.

Polska nie jest zagrożona w żaden sposób inwazją Rosyjską. [bla bla bla prorosyjska śpiewka, czy raczej antyamerykańska]
    Oczywiście, że nie jest... dopóki istnieje Ukraina, Białoruś czy kraje bałtyckie. Pytanie tylko- do kiedy ten bufor będzie istnieć? Napisałeś "Czy historia nie nauczyła, że porywanie się z szabelką źle się kończy?" a historia nam właśnie pokazuje raz po raz, że się nie nauczyli z niej niczego. Rosjanie od wieków prowadzą politykę imperialną. Tzn tutaj warto by uściślić- mówię o władzach rosyjskich, nie uogólniam do narodowości. Dlatego też Polska może czuć się zagrożona, bo nie była może w granicach ZSRR (choć była w granicach carstwa), ale była w tejże strefie wpływów. Dla tych ludzi wywodzących się ze służb specjalnych Polska może się okazać zbyt dużą pokusą, by zostawić ją samej sobie i nie włączyć do własnej strefy wpływów.

Polska nie ma żadnego interesu w awanturze na Ukrainie. Nas interesuję tylko aby pomiędzy nami a Rosjanami istniała niepodległa Ukraina.
    No i tutaj sobie sam przeczysz. Skoro interesuje nas, by istniała niepodległa Ukraina, to jak najbardziej mamy interes w ukraińskim kotle. Skoro już padają deklaracja ataku aż na Kijów w razie dozbrojenie Ukrainy, to czemu by mieli nie pozbawić całego państwa niepodległości? Zresztą apetyt rośnie w miarę jedzenia, widać to chociażby po tym, jak strona rosyjska łamie postanowienia z Mińska. Ludzie się śmieli, gdy Lech Kaczyński w trakcie wojny w Gruzji przewidział los Ukrainy. Teraz nikomu do śmiechu nie jest, za to śmieją się z sugestii, że i kolejne państwa są zagrożone. Ciekawe, ile osób dalej będzie się śmiać, gdy rosyjskie wojsko wkroczy do państw bałtyckich i spełni się kolejna ocena byłego prezydenta. Jasne, po co zapobiegać upadkowi Ukrainy i zatrzymać przyszłe konsekwencje tego, skoro można pozwolić Rosji działać, a potem liczyć, że dalej nie pójdą, zachęceni sukcesem i bezradnością zachodu ..

A to tylko dlatego, że PiS nienawidzi chronicznie Rosjan i to bardziej niż kocha Polskę.
    Znowu TVN się kłania. No ale ok, skoro schodzimy tak nisko, to zrobię ukłon w Twoją stronę: ale ten Korwin nienawidzi kobiet. Tak mówili w telewizji przecież.

Korwin wielokrotnie był na wyspach. A spotkanie Dudy było tylko dla "wybranych"
    Ile razy był w trakcie kampanii prezydenckiej? Bo wiesz, Korwin działa w polityce znacznie dłużej i w trakcie tych naprawdę wielu lat miał czas dosłownie na wszystko. Także takie porównanie jest bezsensu. Bo nie widziałem nigdzie, by w trakcie tej kampanii znalazł czas na to.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #254 dnia: Marca 13, 2015, 19:37:52 »
    Kochany Dyktatorze, jesteś wyborcą Dudy ok - nie ma problemu. Ja po prostu mam inny pogląd na pewne sprawy. Możemy się nie zgadzać to naturalne. Jednak o jedno Cię proszę. Wyzywanie mnie "fanatycznego" kuca od oglądania TVNu to poniżej pasa, jesteśmy chyba dżentelmenami to szanujmy się. A teraz do meritum.

Kamillo> Zgadzam się. Pamiętaj tylko, że Pan Kowalski nie ma jasno określonych poglądów na sprawę zasiłków i funkcjonowania gospodarki w ogóle. Tylko Korwin, Wilk jasno opowiadają się aktualnie za likwidacją zasiłków.

Dykcio>
    IvE, kto pisze za ciebie te głupoty? Bo aż ciężko mi uwierzyć, że tak naiwny jesteś. Pozostanie Komorowskiego na stołku nie osłabi rządu. Wręcz przeciwnie, da im kolejne zwycięstwo do celebrowania i większe możliwości w prowadzeniu kampanii jesiennej.

Znowu piszesz, jakbyś jednak za dużo się nasłuchał TVNu. Do wojny prędzej dąży PO (jeśli już kogokolwiek mamy o to posądzać), skoro posyła szkolenia na Ukrainę, przez co pośrednio angażuje się w konflikt. Armia europejska/oddział NATO to środek zapobiegawczy. Sam jednak powinieneś doskonale wiedzieć, ze lepiej zapobiegać, niż leczyć, a przezorny jest zawsze ubezpieczony.

Według mnie zdecydowania Duda jest bardziej anty-rosyjski niż Komorowski. Świadczy o tym retoryka. PO - szkolenia, PiS - oddziały. Co jest bardziej wrogie? No wydaję mi się że to oczywiste. No ale cóż tutaj nie dojdziemy do konsensu.

Oczywiście, że nie jest... dopóki istnieje Ukraina, Białoruś czy kraje bałtyckie. Pytanie tylko- do kiedy ten bufor będzie istnieć? Napisałeś "Czy historia nie nauczyła, że porywanie się z szabelką źle się kończy?" a historia nam właśnie pokazuje raz po raz, że się nie nauczyli z niej niczego. Rosjanie od wieków prowadzą politykę imperialną. Tzn tutaj warto by uściślić- mówię o władzach rosyjskich, nie uogólniam do narodowości. Dlatego też Polska może czuć się zagrożona, bo nie była może w granicach ZSRR (choć była w granicach carstwa), ale była w tejże strefie wpływów. Dla tych ludzi wywodzących się ze służb specjalnych Polska może się okazać zbyt dużą pokusą, by zostawić ją samej sobie i nie włączyć do własnej strefy wpływów.

No i tutaj sobie sam przeczysz. Skoro interesuje nas, by istniała niepodległa Ukraina, to jak najbardziej mamy interes w ukraińskim kotle. Skoro już padają deklaracja ataku aż na Kijów w razie dozbrojenie Ukrainy, to czemu by mieli nie pozbawić całego państwa niepodległości? Zresztą apetyt rośnie w miarę jedzenia, widać to chociażby po tym, jak strona rosyjska łamie postanowienia z Mińska. Ludzie się śmieli, gdy Lech Kaczyński w trakcie wojny w Gruzji przewidział los Ukrainy. Teraz nikomu do śmiechu nie jest, za to śmieją się z sugestii, że i kolejne państwa są zagrożone. Ciekawe, ile osób dalej będzie się śmiać, gdy rosyjskie wojsko wkroczy do państw bałtyckich i spełni się kolejna ocena byłego prezydenta. Jasne, po co zapobiegać upadkowi Ukrainy i zatrzymać przyszłe konsekwencje tego, skoro można pozwolić Rosji działać, a potem liczyć, że dalej nie pójdą, zachęceni sukcesem i bezradnością zachodu ..

Błagam Cię. Nie sądzisz chyba, że każdy Rosjanin to od razu krwawy imperialista który chcę rzucić się z zębiskami na Polskę. Każdy konflikt w którym zaangażowała się Rosja pod rządami Putina, toczył się na ziemiach na których była większość lub spora ilość obywateli Rosji. Rosjanie nie będą angażowali się w żadne wojny gdzie nie ma Rosjan na terenach lub sympatii do nich. Nie mają w tym żadnego interesu. Za to USA i Nato z chęcią pakowało się gdzie popadnie i bazy Nato są coraz bliżej Rosji. Prosta obserwacja. Jak można tego nie dostrzegać.

Znowu TVN się kłania. No ale ok, skoro schodzimy tak nisko, to zrobię ukłon w Twoją stronę: ale ten Korwin nienawidzi kobiet. Tak mówili w telewizji przecież.

Nie oglądam telewizji od paru lat i bardzo mnie to krzywdzi no ale ok. Byłem na spotkaniach PiSu i kręgu PiSowskich i rozmawiałem z tymi ludźmi. No niestety wnioski mam tragiczne. A w głowie nadal Panią w średnim wieku, która rozpłakała się krzycząc, że Moskwa znowu atakuje a my nic nie robimy. Przykro mi to mówić, niestety to co piszę to prawda, przynajmniej odnosząca się przynajmniej do większości wyborców PiSu. W polityce trzeba dbać cynicznie o swój interes. A nie w imię irracjonalnej nienawiści do Rosjan rzucać kraj w przepaść. Dlatego rozważam niepoparcie Dudy w II turze.. jednak sprawa jest nadal otwarta.

Ile razy był w trakcie kampanii prezydenckiej? Bo wiesz, Korwin działa w polityce znacznie dłużej i w trakcie tych naprawdę wielu lat miał czas dosłownie na wszystko. Także takie porównanie jest bezsensu. Bo nie widziałem nigdzie, by w trakcie tej kampanii znalazł czas na to.

W tej nie był, ale był krótko przed. Spotkanie było też dla wszystkich. Duda niestety zrobił je tylko dla wybranych. Smutne.