Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki

Grzegorz Braun
    3 (3.3%)
    Andrzej Duda
    10 (11%)
    Adam Jarubas
    0 (0%)
    Bronisław Komorowski
    12 (13.2%)
    Janusz Korwin-Mikke
    40 (44%)
    Marian Kowalski
    9 (9.9%)
    Paweł Kukiz
    9 (9.9%)
    Magdalena Ogórek
    7 (7.7%)
    Janusz Palikot
    0 (0%)
    Jacek Wilk
    1 (1.1%)
    Paweł Tanajno
    0 (0%)

Głosów w sumie: 90

Autor Wątek: Wybory prezydenckie 2015  (Przeczytany 73048 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Wybory prezydenckie 2015
    « Odpowiedź #15 dnia: Lutego 10, 2015, 22:42:50 »
    Artashan jesteś jeszcze młodym patałachem, zrozumiesz jeszcze <3. No z tym Dudą to wiadomo, że w II na niego. Jednak dopiero w II ja jednak liczę, że może powinie mu się noga i ktoś inny będzie drugi :d No i OBY była druga tura. Bronek to już masakra kompletna no ile to może trwać, ten typ nawet nie umie udawać jak Kwasu.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #16 dnia: Lutego 10, 2015, 22:43:31 »
    A w czym Ci nie pasuje Bronisław?

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Lutego 10, 2015, 23:03:19 »
    @Arti
    https://www.youtube.com/watch?v=TZHPjcTRUNA

+niereagowanie ws. takich jak afera taśmowa
    +podpisanie zbrodniczej podwyżki emerytur
    +kompromitacje co krok
    +wiele wiele wiele innych czy trzeba wymieniać oczywistości?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #18 dnia: Lutego 10, 2015, 23:28:38 »
    W życiu na Dudę nie postawię krzyżyka, wolę nie iść na drugą turę w ogóle

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #19 dnia: Lutego 10, 2015, 23:32:12 »
    Ja wolę pójść i oddać głos nieważny.

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #20 dnia: Lutego 10, 2015, 23:34:11 »
    Wszyscy ch*ja warci.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lutego 10, 2015, 23:39:35 »
    No panowie zawiedliście mnie spodziewałem się wysypu fanów Kukiza, lub chociaż ciut zacheczenia o dyskusję. W takim razie podejmę wątek który poruszył huth.

Też nie lubię Dudy ba i to bardzo, jednak nie może być dwóch z rządzącej partii w najważniejszych władzach bo każda paranoja przejdzie do tego lobby ma mniej do roboty.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #22 dnia: Lutego 11, 2015, 00:12:09 »
    Ive, mówisz o tym, że 2 rządzących jest z tej samej partii. Ale liczysz na to, że PO wygra wybory parlamentarne? Bo ja przestaję w to wierzyć :D

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #23 dnia: Lutego 11, 2015, 02:22:37 »
    Nie wiem czy ktoś naprawdę wierzy, że B. Komorowski może nie zostać wybranym na kolejną kadencję? Jak to ktoś dobrze ujął, musiałby pijany przejechać matkę z dzieckiem na pasach, żeby tak się nie stało.
    A na kogo ja zagłosuję? Na pewno na kandydata z poza obecnego betonu partyjnego.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #24 dnia: Lutego 11, 2015, 10:28:55 »
    Ive, mówisz o tym, że 2 rządzących jest z tej samej partii. Ale liczysz na to, że PO wygra wybory parlamentarne? Bo ja przestaję w to wierzyć :D

PO przegra te wybory, to oczywiste, że na jesień wygra (choćby minimalnie) PiS. Ale co z tego? Do wyniku PO dodaj wynik PSL- wciąż będą mieli większość. A jakby PiS wygrało jeszcze mocniej, niż się przewiduje obecnie, to PO-PSL ma jeszcze SLD jako potencjalnego koalicjanta. A ciężko uwierzyć, że PiS uzbiera około 50% głosów, by móc rządzić samodzielnie. Bo koalicji nie ma z kim nawet- na razie zapowiada się na to, że nikt poza wyżej wymienioną czwórką do parlamentu nie wejdzie. A jakby jeszcze takiemu SLD podwinęła się noga... to wtedy mamy prostą drogą do systemu dwu-partyjnego w Polsce.

A żadne afery nie obniżą na stałe notowań koalicji rządzącej. Polacy przywykli do afer i bardzo na nie zobojętnieli.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2015, 10:41:33 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #25 dnia: Lutego 11, 2015, 10:57:49 »
    Stawiam brylanty przeciw orzechom, że prezydentem pozostanie nasz wspaniały, milusi Bronuś, a PO nawet jeśli nie wygra, to i tak z PSLem utrzymają władzę. Polacy już wiele razy udowodnili, że są debilami dającymi się łatwo zmanipulować i nie wierzę, by w ostatnich miesiącach coś się w tej kwestii zmieniło. Tak jak napisał Dyktator, żadne afery, nawet te najgrubsze, nie są w stanie ludziom otworzyć oczu i przechodzą bez większego echa, o czym ostatnio mieliśmy się okazję przekonać.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #26 dnia: Lutego 11, 2015, 11:22:41 »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #27 dnia: Lutego 11, 2015, 12:42:30 »
    To jedziemy po kolei:

Jak ktoś nie lubi techno to po pierwszym "dropie" niech wyłączą :d
    https://www.youtube.com/watch?v=TFR86xstqFU
    Spot KNP, a gdyby wyłączyć dźwięk to większosć spotu to Marsz Niepodległości organizowany przez  Ruch Narodowy i do tego w międzyczasie jakaś impreza disco. Gdyby to był jedynie fanowski spot- okej. Jednak był on puszczony na konferencji Korwina.

Nie masz czasu oglądać, nie chcę Ci się? Nie lubisz Korwina bo tak lub nie lubisz myśleć?
    Od kiedy to każdy kto nie głosuje na Korwina nie myśli?  Zamień "Korwina" na nazwisko jakiegokolwiek innego polityka i zrozumiesz zadurzenie jak to brzmi.

Wolisz reżymowe media dla zasady?
    Z tym, że ja telewizji praktycznie nie oglądam. Pudło.

Wszystko spoko w takim razie miej trochę honoru i nie hejtuj dla samego hejtowania i wyzywania.
    Wolisz Korwina i nie dopuszczasz innej opcji? Wszystko spoko w takim razie miej trochę honoru i nie hejtuj dla samego hejtowania i wyzywania.

Lubię narodowców za ich lokalne akcję ale nadal to dzieci we mglę, bez jasno zdefiniowanej wizji szczególnie pod względem poglądu na gospodarki.
    Niestety, o wiele bardziej w mgle błądzą zwolennicy KNP KORWiNa. Czy Korwin dalej trzyma się wersji, że podatek pogłówny jest wystarczający a w kosmos polecimy dzięki balonikom?
    Kosmos i baloniki: http://nczas.com/publicystyka/korwin-mikke-polska-powinna-sie-wziac-za-eksploracje-kosmosu/
    "Zaoranie" wizji gospodarczej KNP: https://www.youtube.com/watch?v=9TZBtQoZqjg
    A tutaj co proponują narodowcy: http://pscriptum.pl/na-goraco/item/181-polska-nie-bedzie-silnym-panstwem-bez-silnej-gospodarki-o-koncepcjach-gospodarczych-ruchu-narodowego-z-krzysztofem-bosakiem

Szkoda tylko, że KNP tak się skompromitowało popierając i wystawiająć Wilka. Dotychczas myślałem, że to po prostu kolejny wybryk Korwina z tą partią a tu klops jednak miał znowu rację. Nie chodzi nawet o samą postać Wilka tylko o to, że najpierw zarzekali się że poprą mimo wszystko Korwina potem, że nie usuną jego nazwiska z partii itd.
    Powtórzę się, poparcie Korwina byłoby aktem samobójstwa partii. Dodatkowo widzę w tym to, czego ty nie widzisz. Dla mnie z tego wynika to, że nie dość, że Korwin własną partią nie potrafi rządzić(a chce całą Polską) to nawet we własnej partii się go do końca nie traktuje poważnie.
    No i nawet teraz jestem w stanie uwierzyć, że zostali tam tylko ludzie co mają pieniadzę z asystowania europosłom. Jednak nie wierzę w te paszkliwe wolę wierzyć, że to zwykły konfilkt o jedynki na listach i wizję partii.
    Słynny zły beton, przypominam, że KNP miało być UPRem bez betonu.

No i apeluje do ludzi 1 tura z głosem serca, druga tura przeciwko człowiekowi co jest w rządzącej partii, dzięki temu mniej głupot przejdzie.
    I dlatego na Korwina nie zagłosuję.

W życiu na Dudę nie postawię krzyżyka, wolę nie iść na drugą turę w ogóle
    Czemu?

Stawiam brylanty przeciw orzechom, że prezydentem pozostanie nasz wspaniały, milusi Bronuś, a PO nawet jeśli nie wygra, to i tak z PSLem utrzymają władzę. Polacy już wiele razy udowodnili, że są debilami dającymi się łatwo zmanipulować i nie wierzę, by w ostatnich miesiącach coś się w tej kwestii zmieniło. Tak jak napisał Dyktator, żadne afery, nawet te najgrubsze, nie są w stanie ludziom otworzyć oczu i przechodzą bez większego echa, o czym ostatnio mieliśmy się okazję przekonać.
    Też się tego obawiam.

(click to show/hide)
    Tutaj akurat po prostu ankieta była zrobiona gównianie. Parę użytkowników z wykopu też podbijało głosy, tyle, że oczywiście na Korwina. Nie zdziwiłbym się gdyby to była akcja karachana albo innej społeczności internetowej aby wywołać ból tylnej części ciała w niezależnych mediach. Sondażami internetowymi na temat wyborów nie sugeruję się w ogóle, nie ma sensu.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Lutego 11, 2015, 13:31:49 »
    Na początku wybacz Leinnanie ja specjalnie tak prowokacyjnie aby zwrócić na temat uwagę bo inaczej takie kwestię przechodzą koło uszu ludziom. Biorę przykład z JKMa, posłużyłem się paskudną zagrywką psychologiczną, nie bierz tego do siebie osobiście. A teraz czas na dyskusję skoro udało mi się w końcu kogoś wywołać do debaty :D

Od kiedy to każdy kto nie głosuje na Korwina nie myśli?  Zamień "Korwina" na nazwisko jakiegokolwiek innego polityka i zrozumiesz zadurzenie jak to brzmi.

Specjalnie tak napisałem, nie uważam, że tylko wyborcy Korwina myślą. Broń boże, większość aktualnych wyborców Korwina nie ma bladego pojęcia o czym on gada. Chodziło mi o to, że ludzie bezrefleksyjnie skreślają od razu pewnych polityków i nie dokonują krytyki przekazu medialnego stąd ten zarzut o brak myślenia. Jeśli za to przetrawił i umie się ustosunkować do danych poglądów jak Ty teraz i napisze czemu to spoko o to chodzi ! Szacunek !
    Z tym, że ja telewizji praktycznie nie oglądam. Pudło.
    No wymieniałem po przecinku odnosząć do danych przypadków ludzi. Bardzo dobrze, że nie oglądasz.
    Wolisz Korwina i nie dopuszczasz innej opcji? Wszystko spoko w takim razie miej trochę honoru i nie hejtuj dla samego hejtowania i wyzywania.
    Dopuszczam oczywiście ja tylko dobitnie zaznaczam, że miło by było aby ktoś podjął dyskusję i uzasadnił swój wybór. Niestety większość osób głosuje bezrefleksyjnie. Dlatego od dawna jestem zwolennikiem płacenia symbolicznej opłaty za przywilej głosowania, aby zminimalizować ryzyko nieświadomych głosów. Naród chytry i jak ma zapłacić piątala to nie pójdzie głosować, pójdą tylko Ci co naprawdę się zastanowili. Oczywiście nadal będzie gro osób co nadal pójdzie bezrefleksyjnie głosować ale sądzę, że gruba większość tym razem odda głosy świadome. Jednak to tylko mój autorski pomysł bo wbrew pozorom nie jestem tylko ślepo patrzącym w JKMa kucem :P
    Niestety, o wiele bardziej w mgle błądzą zwolennicy KNP KORWiNa. Czy Korwin dalej trzyma się wersji, że podatek pogłówny jest wystarczający a w kosmos polecimy dzięki balonikom?
    Oczywiście, że pogłówne nie wystarczy. Pogłówne jest docelowym podatkiem, w międzyczasie będzie wprowadzony tymczasowy podatek na spłatę długów. Jego wysokość i długość pobierania będzie uzależniona od zysków uzyskanych z prywatyzacji itd. Niestety Dziambor to nauczyciel języka angielskiego nie spec od ekonomii dał się zaorać jak dzieciak. Korwin wielokrotnie wspomniał o tym podatku i bardziej zorientowani członkowie jego partyj. Niestety będzie trzeba kilkadziesiąt lat aby spłacić ten syf, jednak i tak gospodarka przyspieszy znacznie.

A tutaj co proponują narodowcy: http://pscriptum.pl/na-goraco/item/181-polska-nie-bedzie-silnym-panstwem-bez-silnej-gospodarki-o-koncepcjach-gospodarczych-ruchu-narodowego-z-krzysztofem-bosakiem
    Powtórzę się, poparcie Korwina byłoby aktem samobójstwa partii. Dodatkowo widzę w tym to, czego ty nie widzisz. Dla mnie z tego wynika to, że nie dość, że Korwin własną partią nie potrafi rządzić(a chce całą Polską) to nawet we własnej partii się go do końca nie traktuje poważnie.Słynny zły beton, przypominam, że KNP miało być UPRem bez betonu.
    I dlatego na Korwina nie zagłosuję.

Słowo klucz "koncepcje". Krzysztof Bosak jest tylko przywódcą jednego ze stronnictw Ruchu Narodowego. Niestety nad czym ubolewam RN nadal nie zdefiniowało jasno swojego programu. Ich Ruch składa się z wielu zwalczających się stronnictw jeśli chodzi o poglądy gospodarcze. Łączy ich głównie miłość do narodu jednak wiele ich dzieli. Znam to środowisko praktycznie od środka i rozmawiałem z nimi niejednokrotnie, brałem udział w ich akcjach i niestety wiem jak to wygląda. Do tego bliżej mi i tak jeśli chodzi o poglądy do wizjii Korwina.

Korwin  zawiódł się na paru ludziach, którzy mieli być gwarantem napisanego statutu. Rzekomy beton miał niedopuścić do wywalenia go z partii gdyby wroga siła chciała ją przejąć. Okazało się, że gdy przyszedł sukces to się poróżnili. A więc rozwiązał kulturalnie problem i założył nową partię z nowym lepszym statutem. Chyba właśnie w ten sposób się ogarnia partię? A nie wyzywanie, ganianie się po sądach, bezcelowe kłótnie. Popełnił bląd naprawił i idzie dalej jak facet. O to chodzi, choć wiadomo szkoda wypracowanej marki. Jednak trzeba było to załatwić i załatwił z klasą.

Aaaa jeszcze kwestia tych baloników kosmicznych. To nie za pieniądze państwa mamy wyruszyć w kosmos. Mamy po prostu stworzyć warunki aby było to możliwe. Powstaje wiele prywatnych spółek w krajach przyjaznych gospodarczo, które niedługo będą oferować loty w kosmos. Absolutnie nie będziemy latać z funduszy branych z podatków :D No i typowo jak to Korwin specjalnie podał taki przykład aby właśnie zwrócić uwagę na temat. Dobrze, że pytasz. Ogólnie założenie jest takie aby mieć jakieś cele takie jak np. ten kosmos i mars, bo inaczej cywilizacja stoi w miejscu, gnuśnieje i upada tak jak Europejska teraz.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2015, 13:49:01 wysłana przez ^IvE »

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #29 dnia: Lutego 11, 2015, 14:10:00 »

Na początku wybacz Leinnanie ja specjalnie tak prowokacyjnie aby zwrócić na temat uwagę bo inaczej takie kwestię przechodzą koło uszu ludziom. Biorę przykład z JKMa, posłużyłem się paskudną zagrywką psychologiczną, nie bierz tego do siebie osobiście. A teraz czas na dyskusję skoro udało mi się w końcu kogoś wywołać do debaty :D
    Jak zamierzasz w dalszej dyskusji brać przykład z Korwina, to nie będę potem odpisywał :P Nie mam ochoty na odpisywanie na pyskówki(ZŁODZIEJE, LEWAKI) zmieszane z anegdotkami.

Dopuszczam oczywiście ja tylko dobitnie zaznaczam, że miło by było aby ktoś podjął dyskusję i uzasadnił swój wybór. Niestety większość osób głosuje bezrefleksyjnie. Dlatego od dawna jestem zwolennikiem płacenia symbolicznej opłaty za przywilej głosowania, aby zminimalizować ryzyko nieświadomych głosów. Naród chytry i jak ma zapłacić piątala to nie pójdzie głosować, pójdą tylko Ci co naprawdę się zastanowili. Oczywiście nadal będzie gro osób co nadal pójdzie bezrefleksyjnie głosować ale sądzę, że gruba większość tym razem odda głosy świadome. Jednak to tylko mój autorski pomysł bo wbrew pozorom nie jestem tylko ślepo patrzącym w JKMa kucem :P
    Nie ty pierwszy i ostatni o tym pomyślałeś.

Słowo klucz "koncepcje". Krzysztof Bosak jest tylko przywódcą jednego ze stronnictw Ruchu Narodowego.
    Twoje twierdzenie wynika w dużej części z tego, że Ruch Narodowy jest skupiony wokół idei, a nie jak KORWiN czy PiS wokół wodza.
    Oczywiście, że pogłówne nie wystarczy. Pogłówne jest docelowym podatkiem, w międzyczasie będzie wprowadzony tymczasowy podatek na spłatę długów. Jego wysokość i długość pobierania będzie uzależniona od zysków uzyskanych z prywatyzacji itd. Niestety Dziambor to nauczyciel języka angielskiego nie spec od ekonomii dał się zaorać jak dzieciak. Korwin wielokrotnie wspomniał o tym podatku i bardziej zorientowani członkowie jego partyj. Niestety będzie trzeba kilkadziesiąt lat aby spłacić ten syf, jednak i tak gospodarka przyspieszy znacznie.
    Do tego bliżej mi i tak jeśli chodzi o poglądy do wizjii Korwina.
    Co do Dziambora- Korwin tych wyliczeń też nie ma. Moim zdaniem ma jedną z gorszych wad, jakie mogą mieć politycy. Przekonanie, że w każdym temacie muszą mieć jakieś zdanie i jest ono najsłuszniejsze.
    Aaaa jeszcze kwestia tych baloników kosmicznych. To nie za pieniądze państwa mamy wyruszyć w kosmos. Mamy po prostu stworzyć warunki aby było to możliwe. Powstaje wiele prywatnych spółek w krajach przyjaznych gospodarczo, które niedługo będą oferować loty w kosmos. Absolutnie nie będziemy latać z funduszy branych z podatków :D No i typowo jak to Korwin specjalnie podał taki przykład aby właśnie zwrócić uwagę na temat. Dobrze, że pytasz. Ogólnie założenie jest takie aby mieć jakieś cele takie jak np. ten kosmos i mars, bo inaczej cywilizacja stoi w miejscu, gnuśnieje i upada tak jak Europejska teraz.
    Ja nic nie wspominałem o funduszach. Ja mówię o tym, że on z pełnym przekonaniem opowiada teorię w temacie o którym nie ma zielonego pojęcia.

Ogólnie założenie jest takie aby mieć jakieś cele takie jak np. ten kosmos i mars, bo inaczej cywilizacja stoi w miejscu, gnuśnieje i upada tak jak Europejska teraz.
    Albo śpi lub nie przychodzi ;)
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii