Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

jaka jest najlepsza broń na arenie?

kij
    10 (9.4%)
    miecz dwuręczny
    42 (39.6%)
    miecz+ tarcza
    42 (39.6%)
    łuk+strzały
    12 (11.3%)

Głosów w sumie: 102

Autor Wątek: ciekawe trafienia  (Przeczytany 5926 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Elavion

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • I love all of Stargates!
    ciekawe trafienia
    « dnia: Grudnia 11, 2008, 10:36:34 »
     ten temat to pytanie: jaki był najciekawszy cios jaki zadaliście? ja osobiście zaliczyłem z łuku headshota spadając ze wzgórzaXD

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    Odp: ciekawe trafienia
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 11, 2008, 11:09:34 »
    Ja na samyp początku przygody z M&B trafiłem strzałą z łuku 2 czyt. dwóch! rabusi naraz, wyskoczył napis zadano 20 dmg, zadano 13 dmg(niepamiętam ile dokładnie) i  o tródności strzału.

W modzie The Eagle and the Radian Cross, zauważyłem dwa nowe ciosy rapierem z za głowy i podczas ataku kirasierów- szabla pionowo do góry, jutro dam screena.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2008, 11:22:25 wysłana przez Messer »

Offline Georg DeModreyn

• BANITA
    • Użytkownik
    • W żadnym królestwie nie służył długo
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 11, 2008, 14:10:08 »
    Mój najciekawszy cios to był z łuku   ze wzgórza na bardzo ale bardzo dalekiej odległości trafiłem gościa w głowe może nic szczególnego .
    2 cios to z miecza podczas walki na arenie z lordem oberwałem w żebro i ładnie się odwionołem ciosem po  Mordzie lorda ale tak ładnie to wyglądało.

messer masz parę błędów w tekście ale mnie to nieprzeszkadza

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 11, 2008, 14:57:45 »
    Trochę dziwny temat ;) Może lepiej powiem gdzie lubię celować otóż nie ma to jak strzał w krocze ;D.. A delikwentom z tarczami staram się strzelać po piętach (również bardzo efektowne) :)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2008, 15:05:05 wysłana przez Gedus »

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 11, 2008, 15:10:05 »
    Za to ja gościom z tarczami staram się celować lekko ponad tarczę, by trafiło w głowę ;)

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 11, 2008, 18:43:07 »
    Ciekawe trafienia? To najczęściej z łuku, z murów zamku w atakujące siły wroga, albo wręcz przeciwnie - z dalekiego wzgórza w obrońców, czasem aż się dziwię, jak ta strzała magicznie ominęła 3 kuszników, by dorwać jakiegoś rycerza daleko za nimi...
    ..:: KOSICIEL ::..

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 11, 2009, 08:57:07 »
    Zadane: headshot (nawet sie pofatygowali żeby dać komunikat stosowny) lancą lub innym tałatajstwem xd
    Otrzymane: coś w stylu, została trafiona (strzałą) tarcza na twoich plecach! Taki mój swoisty unikat xd

Offline Jorik

• Komuszek
    • BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 11, 2009, 09:49:14 »
    ja raczej napisze o obrazeniu jakie dostalem. otuz walczac z khergickimi (czyt. ruskimi) dostalem 2 razy uderzenie z przysiadu pod rząd i jeszcze headshoota (dobrze ze mam redkuwowanie do 1/2)
    Pryki sprzed Fabryki

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 12, 2009, 09:12:02 »
    ja raczej napisze o obrazeniu jakie dostalem. otuz walczac z khergickimi (czyt. ruskimi) dostalem 2 razy uderzenie z przysiadu pod rząd i jeszcze headshoota (dobrze ze mam redkuwowanie do 1/2)

Kto cię człowieku zrozumie?! Khergickimi=Ruskimi? Vegirowie to odpowiednik Rusi a Khergii to Tatarzy pomieszani z mongołami.

Offline Gimper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 12, 2009, 16:06:59 »
    A Swadia to szwaby :p
    ,

Offline Jorik

• Komuszek
    • BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 12, 2009, 17:06:21 »
    ale nordowie istnieli. Nordowie tez pasują do rosji.przecież to plemiona skandynawskie i takie tam wikingi. swadianie, zgadza sie, to niemcy.  waegovi zapewne to  italijczycy/grecy. rhodkokowie to francuzi
    Pryki sprzed Fabryki

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 12, 2009, 18:01:50 »
    Witam!
    ale nordowie istnieli. Nordowie tez pasują do rosji.przecież to plemiona skandynawskie i takie tam wikingi. (...)
    Pierwsze słyszę, by Skandynawowie byli w jakimkolwiek stopniu spokrewnieni z Rusinami, a Nordowie istnieli jedynie w powieściach typu Fantasy, w których przedstawiano ich jako wysokich blondynów, pochodzących z północnych, pokrytych śniegiem terenów...

Co do tematu: Mnie zawsze śmieszy sytuacja, gdy strzelam na ślepo w tłum i wyświetla mi się napis typu "Headshot".
    Pozdrawiam!

Offline zue dazy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 12, 2009, 18:18:21 »
    Na początek lekki offtop, mam nadzieję, że nie zostanę za niego wychłostany;).

Dynastia Rurykowiczów pochodzi od wikingów, zresztą kultury były sobie bliskie.
    Vaegirowie grekami/italijczykami? Szczerzę, to lamelki i hełmy a'la gjermund mi tam zbytnio nie pasują;). Zresztą latanie po grecji w futrach byłoby ostrym hardkorem, chyba, ze istnieje tam jakiś nieznany kult potu.

Co do trafień to jedyne co mi przychodzi do głowy to pech z łukiem, gdy Matheld (nie mam pamięci do imion) goni wrogiego bohatera na koniu i latają po całej mapie, a ja chce go ukatrupić z dystansu, to zawsze trafię właśnie ją;). Za 6 razem zacząłem podejrzewać, że wisi na mnie jakieś fatum, więc schowałem łuk do skrzyni, by nie przerobić jej na poduszeczkę do igieł.
    http://zue-dazy.mybrute.com subtelny reflink, prawda?:]

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 13, 2009, 08:07:23 »
    Na początek lekki offtop, mam nadzieję, że nie zostanę za niego wychłostany;).

Dynastia Rurykowiczów pochodzi od wikingów, zresztą kultury były sobie bliskie.
    Vaegirowie grekami/italijczykami? Szczerzę, to lamelki i hełmy a'la gjermund mi tam zbytnio nie pasują;). Zresztą latanie po grecji w futrach byłoby ostrym hardkorem, chyba, ze istnieje tam jakiś nieznany kult potu.

Co do trafień to jedyne co mi przychodzi do głowy to pech z łukiem, gdy Matheld (nie mam pamięci do imion) goni wrogiego bohatera na koniu i latają po całej mapie, a ja chce go ukatrupić z dystansu, to zawsze trafię właśnie ją;). Za 6 razem zacząłem podejrzewać, że wisi na mnie jakieś fatum, więc schowałem łuk do skrzyni, by nie przerobić jej na poduszeczkę do igieł.

Polecam celować w ...konia :D, mi tez częśto udajee sie trafić swojego, w mongol delta wszyscy wyglądaja tak samo ;](wyłączyłem nazwy jednostek) więc niewiem do kogo  strzelam(czasami) a tam trafienie swojego kończy sie śmiercią(niestety).

PS. Ten temat już był tyle razy że..

Swadia=NIemcy
    Vegirowie=Rusini
    Khergici=Plemiona mongolskie+tatarzy
    Nordowie=ludy północy(wikingowie)
    Rhodocy=szwajcarja, północne włochy

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 13, 2009, 08:13:11 »
    Ale Messer robisz offtop:P
    A tak na poważnie, to mi się chyba ciekawe trafienia nie przytrafiają, bo jeśli walczy się np w jednym dniu z około 1500-2000 armią (nie mówie, że na raz) to na pewno zdarzy się, że uda nam się zrobić idntyczne "dziwne" lub ciekawe trafienie powiedzmy kilka, wystarczy dwa razy, w tym samym dniu, i kiedy za pierwszym razem nas to ekscytowało to za drugim i kolejnym razem to już rutyna....napisze do tego tematu tylko wtedy gdy będę strzelał przed siebie z łuku i strzała wróci do mnie i ubije mojego konia....to tyle:)