Mam takie pytanie abstrachujące od fabuły, dotyczące rozgrywki - jeśli wykonujemy jakąś czynność, dajmy na to skradamy się, otwieramy zamek, walczymy, lub używamy perswazji, to rzucamy kości, czy ty będziesz o tym decydował? Nie mam doświadczenia w RP, na tą chwilę brałem udział tylko w dwóch, i jedną prowadziłem, ale wszystkie toczyły się w realiach Call of Duty. Wtedy graliśmy tak
Gracz I ma takowe skille
Karabiny Snajperskie
Broń dodatkowa
Kieszonkowiec
Szybkie ładowanie
Opatrunek
Gracz II
Karabiny Szturmowe
Shotguny
Otwieranie zamków
Skradanie się
Defiblyracja
Ten duet musi wejść po cichu do budynku
Otwieranie zamku - otwiera gracz II. Ma on skilla w otwieranie, zatem wyrzucenie od 2 do 6 otwiera zamek.7-10 próba nieudana
11-12 wytrych złamany. Rzut kośćmi. Mają oni tylko 2 wytrychy. Gracz II rzuca po kolei 8, 10, 6 - zamek otwarty. Następnie skradają się. Gracz II ma Skradanie się, zatem rzuty 2-10 to sukces, 11-12 został wykryty. Gracz I nie ma skilla, powodzenie to 2-6, 7-12 to wykrycie. Następnie trzeba zastrzelić cel. Gracz I strzela bo jest snajperem. 2-10 sukces, 11-12 pudło. Dajmy na to ma dwa strzały, jeśli jednak nie trafi za pierwszym, to cel zaczyna się ruszać, i szansa na trafienie to tylko 2-6. Nie trafią - przeciwnicy atakują ich, ale muszą się oni wydostać. Jeśli trafią, to jest 2-6 szansy że jeden z przeciwników ich trafi podczas ucieczki. Lekkie rany to 2-8, ciężkie 9-11, 12 oznacza śmierć. Przy lekkich wystarczy opatrunek. Jeśli koleś ma skilla w opatrunki, to 2-10 sukces, 11-12 nieudane. Nieudane próby pozwalają wrogowi podejść. Przy ciężkich ranach potrzebna jest pierwsza pomoc, przy "śmierci" defiblyracja, która ma 2-8 szans na udanie przy skillu, 2-4 bez miego.
Nie wszystko musi być tak losowane ofc.
Więc gramy wedle wyobraźni Corleone, czy z jakimiś elementami losowymi?