Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nova Aetas  (Przeczytany 48451 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Nova Aetas
    « Odpowiedź #90 dnia: Sierpnia 04, 2015, 00:44:13 »
    Nie i się na to nie zapowiada.

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #91 dnia: Sierpnia 20, 2015, 23:14:52 »
    Macie może taki problem, że gra się wam nagle zacina? Tak po prostu, żadnego komunikatu o błędzie, po prostu się "zamraża" i pomaga tylko ctrl+alt+del? Mnie właśnie taki spotkał :(

EDIT:
    Wczytałem poprzedniego save i problem zniknął. Tak więc warto mieć 2 równoległe zapisy :)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2015, 16:31:02 wysłana przez Lunarion »

Offline BeZcZeL

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #92 dnia: Sierpnia 28, 2015, 00:15:35 »
    Cześć :) wiecie może czy mod jest w wersji PL ??

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #93 dnia: Sierpnia 28, 2015, 11:25:17 »
    Nie, nie jest. I raczej nikt nie będzie robił spolszczenia.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #94 dnia: Sierpnia 31, 2015, 00:49:12 »
    Wie ktoś gdzie szukać czwartej skrzyni w ruinach Uxnal? Znalazłem jedną w jednym z domów, jedną między domami k. kościółka i jedną pod murem k. bramy. Gdzie można znaleźć ostatnią skrzynię?
    Bardzo proszę o tą małą pomoc.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Września 07, 2015, 22:00:43 »
    Pardon za wykopaliska, ale właśnie wyszła kolejna wersja moda, polecam:
    http://www.moddb.com/mods/nova-aetas/downloads/nova-aetas-v30-full/#5480691

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #96 dnia: Września 07, 2015, 22:05:36 »
    To bardziej multiposting niż wykopaliska, ledwo tydzień minął :P

Offline malybtr

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #97 dnia: Września 09, 2015, 14:07:48 »
    mam pytanie co do jednostek "bez królestwa" chodzi mi tu o np. man at arms, są to jednostki bez ekwipunku, każda z nich. i tu pytanie się zjawia skąd można ich rekrutować oraz jak awansować bo nie mają awansów nawet rekruci.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Września 10, 2015, 03:26:17 »
    Szkoli się ich tak samo jak inne wojska zawodowe danej frakcji. Twoje państwo "x" ma początkowy zamek (lub miasto), wchodzisz do miasta (musisz być właścicielem, nie tylko królem), naciskasz magiczny przycisk "recruit troops", wybierasz okno, wybierasz poz. technologiczny (kolejne poz. odblokują się przy technologii nr 3 i 6), wybierasz jednostkę, naciskasz "start recruting" i czekasz aż się zwerbują.

Offline SNIPer

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #99 dnia: Listopada 01, 2015, 17:52:41 »
    Wie ktoś gdzie szukać czwartej skrzyni w ruinach Uxnal? Znalazłem jedną w jednym z domów, jedną między domami k. kościółka i jedną pod murem k. bramy. Gdzie można znaleźć ostatnią skrzynię?
    Bardzo proszę o tą małą pomoc.

Proszę!
    (click to show/hide)
    Ora et Labora

Offline Dymitr

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    • [NTS]Дмитрий™
    « Odpowiedź #100 dnia: Lutego 02, 2016, 23:36:30 »
                Dość często pogrywam w tego moda i uważam że jest jednym z najlepszych jakie się ukazały ale o tym może kiedy indziej, otóż ostatnio pojawiło się sporo tematów na temat nowych modów a tu cisza... Trochę czasu już minęło od ostatniej aktualizacji i mod wydaje się być stabilny - nie znalazłem w nim jakiś krytycznych błędów więc warto by było o wspomnieć o aktualizacji w pierwszym poście. Obecna wersja to v3.0.2 dostępna jak zwykle na... http://www.moddb.com/mods/nova-aetas Nie wiem jak w wcześniejszych wersjach ale ta zawiera jakieś "fajne" shadery do wypakowanie w głównym folderze Warbanda, osobiście nie spodobały mi się ale może po prostu nie umiem odpowiednio ich zgrać z opcjami graficznymi dostępnymi w grze. Cóż dodać więcej? według autora kolejna łatka ukaże się za parę miesięcy a w niej między innymi zostaną dodane armaty do gry a dokładniej jako jednostki na polu bitwy, a kiedyś może też jako jednostki biorące czynny udział w oblężeniach. Jak temat trochę się ożywi to może dam parę screenów i napiszę coś więcej o aktualnej wersji ;) a puki co zainteresowanych odsyłam do tematu na TaleWorlds...

Mały previev dział polowych które mam szczerą nadzieję ukażą się w przyszłej wersji

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #101 dnia: Lutego 17, 2016, 15:53:51 »
    Planują prace nad wersją 4.0

Z gorącej linii MODDB ~ Numendir elo
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.
    Lestat dziwuje się światu w wieku XX

Offline Rzepson

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #102 dnia: Marca 14, 2016, 20:58:49 »
    Witam! Dawno mnie nie było, ale czas znów pograć w stare dobre WarBand. Jak zwykle pierwsze co mi przyszło na myśli, to Nova Ateas, bo jak do tej pory, gra sprawia mi pewne trudności z powodu braku spolszczenia. Ale za witając ponownie na forum, zauważyłem że wyszły nowe wersję z czego jestem bardzo zadowolony ;) Może teraz ogarnę ten świat (Nova Ateas) w pełnej okazałości :) A spolszczenie w końcu ktoś zrobi, jestem tego pewny. Pozdrawiam
    Wojna nie rozstrzyga, kto ma rację, lecz kto ma odejść.

Bertrand Russell

Offline GrowerXL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Marca 20, 2016, 18:51:15 »
    Mam pytanie dotyczące moda, wie ktoś może jak wywołać Jihad lub Krucjatę? Dołączyłem do Sarranidów gram jako ich wasal kilka dni a nadal nic mi nie wyskoczyło, wiem że jest taka opcja bo gdy testowałem moda na cheatach w menu była opcja odpalenia okna Jihadu.
    Plus można dodać materiały budowlane do wioski czy trzeba czekać aż sama je wyprodukuje? Chciałem postawić kilka budynków w wiosce, mając wszystkie materiały w eq podchodziłem do stołu kreślarskiego dawałem opcje rozkazania ludziom znoszenia materiałów i nic.

Pozdrawiam!

Offline diameqqq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Marca 22, 2016, 17:10:47 »
    Debiut post, także siemanko wszystkim :)
    Pytanko jest następujące, (Nie wiem czy to się tyczy konkretnie tego moda, czy zmieniła się mechanika całego Warbanda względem podstawki. Od paru lat tych gierek nie ruszałem, ale naszło mnie na zakup Warbanda)
    Jak wydać polecenie konnym łucznikom/pieszym łucznikom, żeby ostrzeliwali z dystansu przeciwnika, nie wdając się z nim w walkę wręcz? Pamiętam, że w podstawce walka kawalerii z łukami wyglądała w ten sposób, że kręcili się oni wokół przeciwnika, nie zbliżając się bardziej, niż na odległość potrzebną do umieszczenia strzały w potylicy wroga. Tutaj natomiast ładują się prosto w formacje przeciwnika i zostają wysiekani w kilka sekund.
    Nie sprawdzałem nawet jak to wygląda w nativie,  z marszu wgrałęm nova Aetas, bo mnie modzik zafascynował niesamowicie zafascynował.
    Pozdrowionka dla społeczności MB