Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nova Aetas  (Przeczytany 48338 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szynsz

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Nova Aetas
    « Odpowiedź #30 dnia: Maja 08, 2015, 20:37:48 »
    Czy gameplay jest o wiele trudniejszy niż w floris?

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #31 dnia: Maja 09, 2015, 17:22:09 »
    Powiedziałbym, że nawet prostszy.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Rzepson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Maja 29, 2015, 12:35:54 »
    Nie sądzę ... W floris wystarczy 1 godz by założyć państwo a 3 by przejąć pół mapy. W Nova Aetas jest o wiele więcej rzeczy, którymi trzeba się zająć. Od budowania fortu/farmy po badania i odkrywania nowych technologii. Sam moda jeszcze nie ogarniam i raczej przez jeszcze długi czas będę go poznawał. Modyfikacja jest godna uwagi i warto w nią zagrać. Lecz jest dużo główkowania jeżeli ktoś nie zna J.Anigelskiego więc ... Powodzenia.
    Wojna nie rozstrzyga, kto ma rację, lecz kto ma odejść.

Bertrand Russell

Offline Rzepson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 07, 2015, 15:34:09 »
    Przepraszam za duble posta ale tamten był 29, więc jest drugi. Mam takie pytanie... Ktoś wie jakie nowości dodali w patchu 2.1 ? Bo ja jestem upośledzony umysłowo i znaleźć tego na necie nie mogę ;/ I jeszcze jedno takie pytanie... Jeżeli pobiorę patcha to mogę normalnie na wersję 1.3 to wbić? Będzie normalnie działało?

Bertrand Russell

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 07, 2015, 16:39:45 »
    Nie 2.1, ale 2.01

Wszystko masz tu napisane, w kwestii instalacji i changelogu: http://www.moddb.com/mods/nova-aetas/downloads/nova-aetas-v201-patch
    Coś przetłumaczyć jak nie wiesz mogę...

W każdym razie musisz mieć najpierw wersję 2.0, żeby spatchować. Nie ma patchów do wersji 2.0, trzeba pełną wersję pobierać.

Offline Rzepson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 07, 2015, 23:05:14 »
    Dzięki za pomoc :)

Edit:

Ktoś może podesłać pliki do spolszczenia tego moda? Bo gdy sam próbuje je ogarnąć to wyskakuje mi że trzeba zamknąć proces... (Robiłem wszystko co w poradniku, tak samo jest ze wszystkimi innymi modami ;/) Z góry dzięki za pomoc :>

Bertrand Russell

Offline huth

« Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 08, 2015, 00:09:33 »
    Akurat sobie tego moda pobrałem (w końcu), więc postaram się to zrobić...
    Serio zamierzasz to spolszczać? Trochę tego jest...

Offline huth

« Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 08, 2015, 01:52:07 »
    Hmm myślałem, że w tym Warbandzie do pobrania z Taleworlds jest polski też, a tu lipa, w nibypolskim jest turecki, więc w tych plikach wszystko będzie po angielsku:
    https://drive.google.com/file/d/0BwR_-QhIkbnwZ29GOTQ1TjU1azA/view?usp=sharing

Ale jeśli chcesz to zrobić w końcu sam i dobrze, to zrobiłem łopatologiczną instrukcję.....:

1. Trzeba włączyć tryb uruchamiania gry w oknie. Następnie... uruchomić grę.
    (click to show/hide)

2. Najlepiej rozpocząć nową kampanię i gdy już zobaczymy mapę świata, to na górnym pasku rozwinąć 'View'(Widok), następnie 'Create Language Template' i wybrać 'Default'.
    (click to show/hide)

3. Powinien się wyświetlić komunikat, że powstał nowy folder z plikami językowymi w głównym folderze gry - właśnie tak jak na obrazku.
    (click to show/hide)

4. Wewnątrz folderu new_language znajdują się pliki w formacie CSV, otwieramy je jakimś dobrym edytorem tekstu jak np. Notepad++. Tłumaczymy to, co jest po pionowym znaku | w wierszach.
    (click to show/hide)
    galeria: http://imgur.com/a/Q63Ll

Offline Rzepson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 08, 2015, 12:59:35 »
    Tak, zamierzam to spolszczać. Niestety będę to musiał zrobić bez polskich znaków bo czcionka nie ich nie obsługuje. Robiłem dokładnie tak jak ty... Ekran robił się szary i wyskakiwało mi ''Zakończ proces''. Będę od czasu do czasu próbował to robić ale raczej to nie będzie przynosiło skutku.

Bertrand Russell

Offline huth

« Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 08, 2015, 13:09:12 »
    Hmmm... czcionkę mogę zedytować, ale jak ją podmienić w samym modzie to musiałbym poszukać, w każdym razie możesz to tłumaczyć z polskimi znakami, nawet jeśli się nie uda tego zmienić, to edytor może masowo zamienić literki, nie ma problemu.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #40 dnia: Czerwca 08, 2015, 13:29:57 »
    Jest edytor od Swytera. W dziale Modding, w temacie Narzędzia dla modderów.

Offline huth

« Odpowiedź #41 dnia: Czerwca 08, 2015, 13:35:11 »
    Aha, no to zobaczę... choć pewnie będą problemy :P

Offline Rzepson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Czerwca 08, 2015, 17:20:46 »
    Jeżeli da się zmienić czcionkę to było by świetnie, bo ta nowa jest bólem dla moich oczów... Nie wiedziałem że Veluca nazywa się teraz Deluca ;/

Bertrand Russell

Offline huth

« Odpowiedź #43 dnia: Czerwca 08, 2015, 18:13:02 »
    Nie nową... Do nowej dodać polskie znaki diakrytyczne. Mi osobiście bardzo podoba się ten font i da sie do niej przyzwyczaić. Serio, sam wygląd pisma robi klimat w tym modzie :P
    Można mieć podstawową czcionkę w modzie, wystarczy usunąć albo zmienić nazwę plikom: font.dds w Textures i font_data.xml w Data(oba foldery w folderze moda oczywiście).

Offline Rzepson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Czerwca 09, 2015, 16:58:04 »
    Co racja, to racja... Klimat jest. No ale męczę się i męczę i nie mogę ogarnąć te pliki do spolszczenia. Cały czas ten sam problem ;/ huth, i jak wrażenia z moda?

Bertrand Russell