Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nova Aetas  (Przeczytany 48318 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Numendir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • The Vampire Lestat
    Odp: Nova Aetas
    « Odpowiedź #45 dnia: Czerwca 09, 2015, 19:53:01 »
    Witam. Mam problem, a mianowicie kiedy chcę wejść do "Norse Temple" w Wercheg to wywala mi do pulpitu, mam wersję 2.0 i chcem was spytać czy da się zaradzić temu problemowi i czy sami taki mieliście?
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.
    Lestat dziwuje się światu w wieku XX

Offline Rzepson

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #46 dnia: Czerwca 09, 2015, 23:24:52 »
    Jeszcze takiego problemu nie miałem, może dla tego że prawie nigdy tam nie bywam. Jest Patch, który warto zainstalować. Myślę że to rozwiąże twój problem. Jeżeli nie to ja nie mogę pomóc... :C
    Wojna nie rozstrzyga, kto ma rację, lecz kto ma odejść.

Bertrand Russell

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #47 dnia: Czerwca 10, 2015, 01:33:48 »
    Witam. Mam problem, a mianowicie kiedy chcę wejść do "Norse Temple" w Wercheg to wywala mi do pulpitu, mam wersję 2.0 i chcem was spytać czy da się zaradzić temu problemowi i czy sami taki mieliście?
    Sprawdzę jak to u mnie wygląda jeszcze...
    Patcha 2.01 dobrze mieć, ale niestety, żeby działał w całości i dobrze, to trzeba od nowa kampanię grać....

Co racja, to racja... Klimat jest. No ale męczę się i męczę i nie mogę ogarnąć te pliki do spolszczenia. Cały czas ten sam problem ;/ huth, i jak wrażenia z moda?
    Nie grałem więcej niż godzinę w sumie na razie. Stworzyłem postać, rozpocząłem kampanię i na poczatku pojawiłem się w miejscu, gdzie są małe grupki jakichś Katarów(niezbyt renesansowo z nazwą szczerze mówiąc, bo katarów wytępiono w XIII...). Z ciekawości zacząłem z nimi walczyć, a tu niemal kopia Black Knights jeszcze z bety M&B - myślę sobie, że początek jak w PoPie bez wazeliny, ale próbuję coś zawalczyc. Nawet skriny zrobiłem dla beki :P
    (click to show/hide)

Okazało się, że strasznie są wolni, a ich zbroje jakieś kartonowe, i znanym sposobem na uciekanie i sporadyczne koszenie ich wyciąłem, a potem powystrzelałem. Właściwie to dwie takie grupy po 10. Nie wiem czy moja postać jest jakaś super(zrobiłem w sumie bardzo starego mnicha-filozofa) czy bug czy tak ma być, no ale wrażenie dziwne.
    (click to show/hide)

Więc po półgodzinnym bawieniu się w uzbrojonego strusia pędziwiatra zamiast habitu noszę przyciężką i kiepską płytówkę.... no czegoś takiego się nie spodziewałem.
    (click to show/hide)

Offline Rzepson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Czerwca 10, 2015, 07:24:18 »
    U mnie oni biegają jako Leśni bandyci. Nie wiem czy to jakiś bug czy specjalnie ich tu wbili. Na początku się przestraszyłem bo z dwurękami latają i z takimi zbrojami no ale 10 dwójek już daje radę :>

Bertrand Russell

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #49 dnia: Czerwca 10, 2015, 10:59:52 »
    Rzepson - może błąd tłumaczenia? Mod nie jest po polsku, tylko po angielsku.
    Huth - co do zbroi: wszystkie zostały osłabione, by symulować siłę broni palnej. Najcięższe i najlepsze zbroje, to dopiero te renesansowe.

Offline Rzepson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Czerwca 10, 2015, 15:15:09 »
    Jedynie co zje**li w tym patchu to to że w nocy nie da się walczyć. Mogli by dać że nie którzy żołnierze mają pochodnie w jednej ręce w w drugiej miecz bo tak to lipa ;/

Bertrand Russell

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Czerwca 10, 2015, 17:02:08 »
    Jest jeszcze bug z budynkami w koloniach.

Offline huth

« Odpowiedź #52 dnia: Czerwca 10, 2015, 17:57:28 »
    jaki bug?

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Czerwca 10, 2015, 18:43:55 »
    Po jakiś 2-3tygodniach od wybudowania pierwszych obiektów, ustawione budynki mogą się same z siebie teleportować, robić niewidzialnymi, blokować ruchy gracza, znikać po wybudowaniu, etc.

Offline Rzepson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Czerwca 11, 2015, 07:00:09 »
    Tak jak wiatrak bez młyna ? :DD

Bertrand Russell

Offline huth

« Odpowiedź #55 dnia: Czerwca 12, 2015, 15:46:15 »
    Zapomniałem o tym napisać, u mnie jest w porządku.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #56 dnia: Czerwca 12, 2015, 15:56:18 »
    Nova Aetas ma dużo większe wymagania niż native, skoro u hutha w porządku to pewno komp nie wyrabia z tą świątynią.

Offline GrowerXL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #57 dnia: Czerwca 13, 2015, 12:36:53 »
    Jest może jakieś spolszczenie do moda?

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #58 dnia: Czerwca 13, 2015, 22:52:24 »
    Nie.

Offline odek350

• Użytkownik
    • Jakiś problem?!
    « Odpowiedź #59 dnia: Czerwca 27, 2015, 17:03:07 »
    Powie mi ktoś dlaczego tracę 5 relacji z wasalami gdy pokazuje mi się raport budżetu Państwa? Jest to strasznie denerwujące:(
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 28, 2015, 09:00:50 wysłana przez odek350 »
    „Nigdy w dziejach wojen tak liczni nie zawdzięczali tak wiele tak nielicznym.”-Winston Churchill