Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Tolerancja  (Przeczytany 10454 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    Odp: Tolerancja
    « Odpowiedź #60 dnia: Września 27, 2014, 15:18:14 »
       No i co z tego? To jest ich problem i ich rodzin! Zatrudnisz ludzi aby rozwikłać go. Ale w ich interesie, nigdy nie będzie to by ten problem zniknął. Tylko by, matkom udzielać wsparcia na zasadzie "proszę udać się do tego urzędu po zasiłek, do tego po to, tutaj zniżki na podręczniki". I tak w koło macieju, bo taki urzędnik czuje się wielką personą, gdy przychodzi do niego taka kobieta ze zrujnowanym życiem, i niczym wielki pani, urzędniczynka odsyła ją do innego babiszona który cieszy się, że siedzi na państwowej a nie w biedrze na kasie.
        King napisał, że gdyby ktoś odkrył tanie pastylki, które wrzucasz do samochodu i jedziesz ile chcesz, nie oglądając sie na paliwo, to następnego dnia odwiedziłaby go policja z Dallas i nigdy nikt by go już nie widział.
       To samo z urzędami. Nikt nie jest zainteresowany w zwalczeniu problemu. Ale w zwalczaniu go.

Co do lekcji plastyki. Moja siostra ładnie malowała i lubiła to, nim poszła do szkoły. Gdyby zamiast, lekcji plastyki były kursy dla chętnych, zapisałaby się. Tak to działa w porządnym państwie. A w normalny, liceum jest dłuższe o minimum rok, i sam wybierasz sobie przedmioty jakie chcesz. Może być plastyka, bo to komuś się przyda na ASP a nie historia.

« Ostatnia zmiana: Września 27, 2014, 15:28:36 wysłana przez Warder »

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #61 dnia: Września 27, 2014, 15:25:17 »
    Warder:
    W szkole nie uczy się po to, by mieć fach, tylko po to, by być światłym. Religia jest potrzebna (może nie organizowana tak jak teraz przeważnie jest w szkołach...), plastyka /gra na instrumencie rozwija, do technikii mam tylko wątpliwości. : ) Znalezienie fachu wynika tylko z tego, że poszukuje się na odpowiedzialne stanowiska osób mądrych (kompletna nietolerancja moim zdaniem). Mam pytanie do was, z czego wynika "prawo człowieka do edukacji"? Jaka jest przyczyna tego prawa?
    AdamKur:
    1. Niech gniją.
    2. Ja myślę, że testowanie "w czym dziecko jest dobre" można zostawić rodzicom. :)

Pozdrawiam
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #62 dnia: Września 27, 2014, 15:35:59 »
       Sefirot szkoła jest po to aby zdobyć wiedzę. Najlepiej przydatną. Tu chodzi o praktykę, efekty. Religia jest praktyczna do 4 klasy. Bo w ten sposób rodzice unikają obowiązku wożenia dzieci do kościoła, na jakieś zajęcia przed komunią. Szkoła to organizuje i ma to sens. Dalsza edukacja tego przedmiotu jest absurdem.
        Można do szkoły wpakować filozofie, socjologie, inżynierie a na wakacje obowiązkowe sprzątanie chodników.  Tylko to dalej, nie ma sensu, by zmuszać do nauki rzeczy nieprzydatnych. Szkoła powinna być jak fabryka. Działać efektywnie, sprawnie, szybko. Gdybyś miał po 3-4 lekcje dziennie i wolne piątki, to można by nawet próbować przerabiać materiał szybciej, przyjemniej i efektywniej. I mogę Ci powiedzieć, że to by działało lepiej. Miałem przez całą drugą liceum, 2 polskie na 7 i 8 godzinie lekcyjnej. Wcześniej wf, i całą gammę bzdur. To był absurd, że ważny dla mnie przedmiot, miałem wtedy gdy liczyłem minuty do końca. To właśnie edukacja, która edukuje tak aby Polak nadawał się tylko do mycia kibla, a lektury przeczytał pobieżnie.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #63 dnia: Września 27, 2014, 15:40:28 »
    Ty Huth nie rozumiesz prostej matematyki?

1% homoseksualnych w społczeństwie z nich dajmy nawet optymistyczny procent 30% super rodziców homoseksualnych. Każde z tych dzieci jest skreślone społeczne bo nikt nie zaakceptuje takiego wynaturzenia i niepotrzebnej nikomu tolerancji na siłę.
    Gdzieś tam, gdzie są takie małżeństwa i adopcja, zaakceptowano. Gdyby w PL wprowadzono takie prawo, to w końcu też by wielkie halo opadło i nikt nie robiłby sprawy.
    Całe tysiąclecia ludzkość żyła i byli homoseksualiści i było dobrze.
    Dla kogo dobrze? :D
    Dopiero teraz finansowane przez psycholii środowiska LGBT chcą zniszczyć podstawy cywilizacji łacińskiej które opierają się właśnie na modelu rodziny matka i ojciec. A Wy to łykacie :D To jest niszczenie zdrowych przyrodzonych naturalnych wzorców człowieka.. społeczeństwo nie jest w stanie tak funkcjonować aby się nie zdegenerować. Spójrzcie na zgniły zachód, tego chcecie ? :D
    Pfff, modele społeczeństwa się zmieniają, pomyśl chociażby o pederastach w starożytnej Grecji(btw. również podstawa cywilizacji łacińskiej... nie mówiąc o wkładzie innych kultur do Europy). Świat się zmienia, świadomość się zmienia... a ci psychole z lgbt nic nie zniszczą, bo te ich krzyczenie w końcu stanie się bezsensowne i śmieszne, właściwie zaraz po tym gdyby dano im te prawa. No a tak, to będą krzyczeć i o tych najgłośniejszych będą ludzie słyszeć, bo tak to działa, a ty będziesz mógł mówić jakimi to oni są psycholami. Rany, 1% zniszczy wszystko. Meh.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #64 dnia: Września 27, 2014, 16:56:13 »
    Rany, 1% zniszczy wszystko. Meh.
    Nie zdąży, osły demoralizujące młodzież będą pierwsze :P.
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"