Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Tolerancja  (Przeczytany 10407 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    Tolerancja
    « dnia: Września 23, 2014, 15:39:10 »
    Nie widziałem takiego tematu, więc zakładam
    Chcę poznać Wasze opinie na tematy takie jak:

- Wasz stosunek do homoseksualistów, czy to normalne, czy powinni brać śluby, czy powinni wychowywać dzieci
    - Ta Conchita Wurst, co myślicie?
    - Granice Europy otwarte na muzułmanów i innych uchodźców, zamknąć i wywalić, czy pozostawić otwarte?
    - Równouprawnienie i feministki
    - Nastawienie do Kościoła, religii i księży

Jak jakiś jeszcze żywy temat dojdzie to dopiszę, chętnie poczytam odpowiedzi ;)
    (click to show/hide)

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Tolerancja
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 23, 2014, 15:59:13 »
    - Nie, nie jest normalne, tylko ładne lesbijki są fajne, reszta jest obrzydliwa.
    - Kto?
    - Nie chciałbym wypieprzyć pracującego muzułmanina, który miał dobry pomysł na biznes i go wykorzystał, wolałbym wywalić żula (białego). Kolor skóry i w co wierzy nie ma znaczenia, liczy się to ile jest wart.
    - Feministki to nie kobiety.
    - Niech sobie będą, biznes jak każdy inny, ale pedofili powinni wydać a nie chować ;)

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 23, 2014, 17:38:39 »
    -Niech sobie żyją.
    -Co mam myśleć, śpiewało tandetnie, wygrało eurowizję, czy jak to tam się nazywa, to wcale nie jest prestiżowy konkurs w oczach normalnych ludzi...
    -Pozostawić otwarte, ale tolerować, nie dawać im przywilejów :)
    -Teraz chyba jest równouprawnienie, tylko sexiści z EU coś tam figlują, że połowa na listach to kobiety
    -Kościół powinien być promowany przez państwo, religia jest OK, księża są OK, szczególnie pedofile (ale tylko ci od lekkiej pedofilii).
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 23, 2014, 18:04:03 »
    -Nie mam nic przeciwko. Powinni mieć też prawo do formalizowania związków. Co do adopcji, nie mam zdania.
    -Jak dla mnie to jakiś świetny trolling jest.
    -Tych zintegrowanych i pracujących pozostawić. Ale jak tylko zaczną doić zasiłki albo fikać religijnie to wypad z wilczym biletem.
    -Co z nim? Co może być złego w równouprawnieniu? I nie mylcie feministek z feminazistkami. Te pierwsze pracują bez rozgłosu i ciągle. A te drugie wynajdują bzdurne problemy i krzyczą o nich.
    -Kościół powinien być tolerowany i tylko tyle. Na takich samych prawach jak inne związki wyznaniowe. Żadnych lekcji religii finansowanych przez państwo, żadnych krzyży w urzędach, żadnych komisji majątkowych (a działanie tej ostatniej powinny zostać zweryfikowane. A ludzie odpowiedzialnie za tę ustawę wsadzeni).
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 23, 2014, 18:10:12 »
    1. Powinni mieć prawa, które przysługują każdemu obywatelowi kraju, w którym żyją. Nie widzę powodu, by byli obywatelami drugiej kategorii.
    2. Nie mam zdania, jego/jej decyzja co ze sobą robić.
    3. Powinno się ograniczyć imigrację, ale nie poprzez niewpuszczanie ludzi do kraju, a poprzez wyrzucanie niepracujących imigrantów. Do tego powinna być twarda kontrola by nie próbowali wymusić swoich praw ponad nasze. Żadnego szariatu nie chcę w tym kraju widzieć. Jak chcą sobie robić bezprawne getta, to niech uciekają do Londynu.
    4. Nie mam nic do kościoła samego w sobie, ale nie widzę, powodu, by dostawali pieniądze z podatków wszystkich obywateli. Do tego nie powinni mieć możliwości wpływać na ustanawianie prawa. Nie chodzi o zabronienie księżą wypowiadania się na tematy polityczne, ale dogmaty religijne w żadnym wypadku nie powinny hamować rozwoju społeczeństwa.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 23, 2014, 18:41:25 »
    1. Nie, dzięki
    2. Fajna sukienka
    3. Jedząc kebaba osiedlasz Araba
    4. No problem.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 23, 2014, 18:44:50 »
    - Trzeba tutaj postawić grubą krechę pomiędzy homoseksualistami normalnymi a tzw. ruchem LGBT. Normalni homeseksualiści, których znam osobiście uważają, że to jest ich prywatna sprawa łóżkowa i nikomu nic do tego. Taka jak nie wiem ktoś ma fetysz kobiecych stóp i nikt się żadnych szczególnych praw do tego nie domaga.  Normalni homoseksualiści są przeciwni LGBT czyli promowanie tego na zewnątrz poprzez parady i poprzez to dyskryminowanie - TAK ! dyskryminowanie innych ludzi, którzy mają swoje własne preferencje i fetysze seksualne i nie proszą o specjalne traktowanie. Narzucają te środowiska jedyny słuszny rasistowski i dyskryminujący pogląd pod płaszczykiem walki o "o tolerancję". Śmiechu warte. Potem moi biedni znajomi przez tych psycholi są źle postrzegani przez ludzi bo patrzą przez pryzmat tych świń z LGBT. Dlatego do LGBT powinno się strzelać i wywalać z kraju, bo niedługo dojdzie do pogromów boga duchu winnych homoseksualistów. Jedyne co powinno się zmienić to możliwość odwiedzania w szpitalu przez wskazaną osobę. O żadnych "związkach" nie ma tutaj mowy. Jednak zwykłe ludzkie prawo odwiedzenia partnera powinno być dozwolone nie można tego nazywać jednak związkiem. Adopcja to oczywiście, że każdy homoseksualista wie, że to prywatna sprawa każdego i każdy swoje skłonności odkryje sami prędzej czy później. A wychowanie dziecka przez parę tatusiów było by szkodliwie dla dziecka i dobrze oni o tym wiedzą  i nie chcą dla dobra dzieci i ich psychiki wpajać im czegoś na siłę.
    - Prowokacja ruchu LGBT, zignorować.
    - Jeśli stosują się do naszych praw, płacą podatki to oczywiście, że mogą być obywatelami naszego państwa.
    - Temat fikcyjny i wymyślony nie będę tego wałkował nie ma czegoś takiego jak dyskryminacja. Jeśli kobieta jest w czymś lepsza to zawsze dostanie więcej pieniędzy przykład kobiety są lepsze w językach i są lepszymi tłumaczkami. Można tutaj wygadywać dyrdymały, że się dyskryminuje kobiety ale żaden zdrowomyślacy pracodawca nie dawał by mniej specjalistce bo inny pracodawca by jej zaproponował więcej za jej umiejętności gdyby je realnie posiadała. Nie ma ogólnoświatowej zmowy facetów niestety to fikcja, liczą się umiejętności danego człowieka. Nikt sobie nie pozwoli na zapłacenie mniej jeśli naprawdę dany człowiek jest tego wart. Każda płeć po prostu się do innych rzeczy nadaję a i zdarzają się czasami odstępstwa od tego jak dobry projektant ciuchów czy dobra pani szachistka lub noblistka fizyki. Obecny system i ten cały feminizm jest niestety wymierzony przeciwko kobietom, smutne.
    - Jedyne co to dany kościół powinien być utrzymywany tylko z pieniędzy wyznawców i jego nauczenie nie może łamać praw danego państwa w jakiś sposób. A tak to wierzcie sobie w boga spaghetii wyjechane. Aa no i szkoły państwowe wolne od religii chcesz religię to sobie zapisze do szkółki danej albo po szkole wysyłaj dziecko w odpowiednie miejsce. Jako deista mam wyjechane w twojego potwara spaghetti czy innego Allaha. Swoją drogą to szkoły powinny być prywatne i byłby spokój z tą kwestią.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 23, 2014, 19:15:41 »
    IvE, prawisz jak jegomość na twoim avatarze 100%. ; ) Prawilnie. Ale nie ma co przekonywać, wypisywać, etc., jeśli lewak zechce, sam się zmieni. Trza pisać krótko. Myślę, że niektórzy nigdy się nie przekonają, to kwestia psychiki, jakiegoś sznura naciągającego mózg w różnych częstotliwościach.
    Pozdrawiam

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 23, 2014, 19:23:01 »
    No kwestii homeseksualistów nie da się zamknąć w dwóch zdaniach niestety. Mnie tylko martwi, że ruch LGBT popsuł opinię osobom homoseksualnym. Tak samo kwestia "dyskryminacji" kobiet. Ja piszę też wszystko z własnych doświadczeń. Może dlatego mi tyle to zajmuję. Koleżanka moja znająca w wieku 18 lat arabski i jidish, mnie dyskryminuję bo będzie miała mieć w pracę w ambasadzie bo dobrze zna język i ma do tego normalne predyspozycję? A może ja pójdę nauczę się szkolonego arabskiego z moim beznadziejnym akcentem i głosem i będę się domagał tego samego stanowiska bo dyskryminacja i będę chciał tą samą płacę.. co to jest za myślenie krzywe :D

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 23, 2014, 19:30:25 »
    1. Whateva. Jak się z tym nie obnoszą, i nie urządzają jakichś parad, to ich sprawa, jaka jest płeć ich partnera. Władza nie powinna zaglądać obywatelom do łóżka.
    2. Jakie toto brzydkie xD
    3. Jak chcą pracować/rozkręcać biznes, to niech tak robią.
    4. Musimy rozróżnić prawdziwe feministki, od tego dziwnego ruchu, podobnego w charakterze działań do ruchu LGBT a homoseksualistów.
    5. To zależy, co przez to rozumiesz. Uważam się za katolika, jestem pewien, że Bóg istnieje, i sądzę, że to moje wyznanie ma rację, ale nie mam zamiaru nikogo palić na stosie, bo ma inną wiarę. Mam przyjaciół katolików, muzułmanów, ateistów i prawosławnych, i z każdym rozmawia mi się dobrze, a w co wierzą - to już ich sprawa.
    « Ostatnia zmiana: Września 23, 2014, 19:43:03 wysłana przez lllew »

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 23, 2014, 21:19:37 »
    - homoseksualiści mnie nie obchodzą , jestem heteroseksualny wiec nie wywołują u mnie żadnej reakcji;
     moim zdaniem "reakcja" na odmienne orientacje świadczy o tłumionych skłonnościach w tym kierunku;

jeśli ktoś jest gotowy adoptować dzieci i zabrać je z "bidula" to chwała mu za to;

- jeśli facet chce nosić sukienkę, albo kobieta brodę, nic mi do tego; do puki nikt nie zabrania nosić spodni nie widzę problemu;

- wystarczy oddzielić religie od państwa i problem muzułmanów zniknie;
    obwinianie imigrantów za wszelkie zło to odwieczne hasło populistów; uważam ze imigracja jako taka przynosi więcej korzyści niż strat;

- nie mam nic przeciwko równouprawnieniu, feministki mi nie przeszkadzają, każdy ma prawo głosić swoje przekonania;

- uważam ze trzeba całkowicie rozdzielić religie od państwa; miejsce religii jest w domach i kościołach;
    Polscy księża przynoszą nam wstyd na całym świecie;
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 23, 2014, 21:22:12 »
    Ostatnie zdanie : Szczególnie JP2

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 23, 2014, 21:47:45 »
    Ostatnie zdanie : Szczególnie JP2
    1. JP2 już nie żyje;
    2. Popytaj osoby z poza Polski o zdanie o JP2, u nas negatywne wypowiedzi są karalne;

Nie pisałem o wszystkich księżach katolickich, czy papieżach, pisałem wyłącznie o Polskich księżach, to naprawdę duża różnica.

"There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #13 dnia: Września 23, 2014, 23:00:05 »

- Wasz stosunek do homoseksualistów, czy to normalne, czy powinni brać śluby, czy powinni wychowywać dzieci
    - Ta Conchita Wurst, co myślicie?
    - Granice Europy otwarte na muzułmanów i innych uchodźców, zamknąć i wywalić, czy pozostawić otwarte?
    - Równouprawnienie i feministki
    - Nastawienie do Kościoła, religii i księży
    1. Nie przeszkadzają mi. Mój znajomy, się do tego przyznał i jakoś to zmieniło mój punkt widzenia. Właściwie, wysłałem mu jakiś filmik :"Ksiądz Dobro-Dobro Gejofil", a tu nagle zonk. Człowiek tłumaczy mi, że to go nie śmieszy z pewnych powodów. To kto z kim sypia, to jego prywatna sprawa.
    Co do parad równości to nie. Niepotrzebne zamieszanie, blokada ulic itd. Co do związków, tak. Jeśli prawne uregulowanie tego, ma im pomóc to czemu nie? Adopcja, nie. Z badań wynika, że te dzieci się gorzej wychowują. Nie odnajdują się potem w rolach społecznych.
    2. Nic. Wygrała, czy była najlepsza? nie znam się. Uważam, że nie powinno się mieszać osobowości do talentu. Ktoś może śpiewać nago, a pkt powinien dostawać za śpiew. Bo to konkurs piosenki, nic innego się nie powinno liczyć.
    3. Pozostawiłbym otwarte. Ale to oni muszą wiedzieć, że są gośćmi. Nie ma meczetów, na każdym kroku. Nasze państwo, nasza tradycja. Jak przychodzisz do kogoś w gości to nie żądasz najlepszej sypialni, tylko bierzesz to, co Ci dają.
    4. Feministki to relikt przeszłości. Kobiety które chcą zrobić karierę na czymś co nie ma sensu. Chcą wbić się na wikipedie, do telewizji bo nudzi im się. Ten ruch osiągnął wszystko to o co walczył. Ludzie doszli do wniosku, że kobiety nie wolno na siłę izolować. Narzucać jej roli. Dziś na wielu kierunkach kobiety przeważają. W katedrach naukowych też. Problem w tym, że coraz bardziej cierpi na tym społeczeństwo, bo te dzisiejsze feministki narzucają swoje rozwiązania, które nie mają sensu jak parytety. Robią to, bo przecież ten ruch odniósł sukces to można dołączyć, powrzeszczeć, wymóc coś i nabić "fejm". Tylko, że kobieta która rzetelnie pracowała na sukces, może przez takie babiszony z mordą od ucha do ucha, zostać wyszydzona. O, wzięli ją bo musieli. Jestem pewien, że nawet na listach KNP, znalazłyby się kobiety które Janusz Korwin-Mikke ceni. A tak, to wrzucą je do worka "matek, żon i kochanek".  To nie jest sprawiedliwe. Feministki nie walczą o równość. Walczą o kasę, sławę i pogorszenie sytuacji ogółu kobiet.
    5. Pozytywne.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #14 dnia: Września 24, 2014, 01:34:24 »
    @ Davos
    A sam to nie napiszesz, co obecnie o tym myślisz? :P

Hmmm, a tak sobie odpowiem dzisiejszej nocy...
    1. Nie wiem czy to 'normalne', skoro to przez dobór naturalnie nie zostało wyeliminowane, to normalne w swej nienormalności. Albo na odwrót :P No i wszystko powinni móc na równi z hetero
    2. Niezłe show, a na cyrkową eurowizję idealne. Poza tym niewiele mnie to obchodzi.
    3. Zasymilować. Nie dawać większych przywilejów oprócz ułatwiających asymilację(chociażby obowiązkowy kurs/egzamin podstaw języka), mieć pod obserwacją. W razie problemów deportować.
    4. Hmm. W sumie nie mój problem :) Ale ułatwienia związane ogólnie z macierzyństwem(czy w ogóle dzieckiem w rodzinie) powinny być, bo tu widzę przyczynę nieco gorszej pozycji kobiet na rynku pracy, w końcu faceci rodzić nie muszą
    5. Dobrze byłoby, gdyby Państwo i jego prawo było ponad zinstytucjonalizowanymi religiami/związkami wyznaniowym, a wszystkie o tym samym statusie. No i chyba jasne, że bez religii w szkołach.