Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Deluge (pierwotny wątek i dyskusja ogólna)  (Przeczytany 389703 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: With Fire And Sword (Informacje ogólne).
    « Odpowiedź #1290 dnia: Października 09, 2011, 15:45:17 »
    twórców map

Oktawian.

osób, które zajmą się tworzeniem różnych postaci i ich dialogów

Wedge Antilles.

grafików 3D

Sam Bartus jest modelerem. :)

Jak dla mnie szkoda waszej pracy. Już sam multi sprawia spore kłopoty i zjada dużo czasu, a singiel jest o wiele, wiele trudniejszy. Poza tym, nawet najlepszy SP nie odda klimatu, tak więc chyba szkoda czasu. Ja z multi jestem bardzo zadowolony, i nie chciałbym żeby prace nad nim wstrzymywano.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #1291 dnia: Października 09, 2011, 16:27:40 »
    Moim zdaniem skupienie się na multiplayer jest dobrym pomysłem. Single Player to za dużo pracy, a na dłuższa metę przyciąga mniej graczy niż naprawdę dobry Multi.
    Z tego co wiem, to C-RPG(strategus) MM mod to dwa najpopularniejsze mody. Oba mają tylko tryb multi.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1292 dnia: Października 09, 2011, 16:52:44 »
    Jeśli aż tak bardzo wam na nim zależy to stworzymy dla was tutorial tworzenia questów i dialogów to singla. Będzie szybciej.

Jeśli coś takie zrobicie i będziecie pomagać w razie pytań ja z wielka chęcią w wolnych chwilach coś zrobię.
    PS: ile srednio gra ludzi teraz w tego moda na multi?
    « Ostatnia zmiana: Października 09, 2011, 20:34:12 wysłana przez Skrzetusky »

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #1293 dnia: Października 09, 2011, 18:47:44 »
    Ja czesto woidze okolo 5-10-20 na tawernie i drugie tyle na inwazjii
    Vivat Pomerania!

Offline kacperq

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1294 dnia: Października 09, 2011, 20:07:20 »
    mam pytanie jak się połączyc z serverem? mam warbanda i najnowszego patcha, jednak nie znajduje mi zadnego servera z waszym modem, a jak wyczytalem sa 2
    z góry dzieki

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1295 dnia: Października 09, 2011, 20:08:41 »
    Jeżeli masz oryginała, to znajdzie. Posegreguj według moda, i będzie na samym dole.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #1296 dnia: Października 09, 2011, 21:03:05 »
    mam pytanie jak się połączyc z serverem? mam warbanda i najnowszego patcha, jednak nie znajduje mi zadnego servera z waszym modem, a jak wyczytalem sa 2
    z góry dzieki

nie możliwe, ju or  pajrat

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #1297 dnia: Października 10, 2011, 21:27:29 »
    Nie wiem, czy dobry temat.

Tworząc postać jakoś zabrakowało mi typowych peruk, fryzur szwedzkich. Gdy chcę się ustylizować na Szweda, to owszem, wąsy może znajdę, ale tak, to mam do wyboru jakieś długie włosy/włosy dla Kozaków/włosy krótkie. Nie wiem, czy dużo z tym roboty, w dodatku taki duperel, ale jednak miło byłoby zobaczyć taką rzecz.
    A jakby jeszcze wystawały spod kapelusika, ohoho :P

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1298 dnia: Października 10, 2011, 21:39:47 »
    Przeczucie Cię nie myliło, to jest zły temat ;p

Ale jak już tu piszesz, to się przyłączę. Moim zdaniem takie pierdoły jak fryzura idą na ostatni, naprawdę ostatni ogień (patch 0.92, albo coś w ten deseń :d), ale warto o tym pogadać. Takimi rzeczami buduje się klimat, a ten w WFaSie jest bazą :) Jak dla mnie dla Kozaków i Tatarzynów wystarczy, ale mam lekki niedosyt wobec Polaków i Szwedów. Dla Rzeplitów brakuje szlacheckich sumiastych wąsów i bród, a dla Szwedów wyżej wspomnianych peruczek. Chociaż to drugie moim zdaniem należy załatwić odgórnie, tzn przypisać fryzurkę do kapelusza. Nie dopuści to do sytuacji takich jak Tatar latający z białymi loczkami peruczki...

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1299 dnia: Października 12, 2011, 16:51:33 »
    Chociaż to drugie moim zdaniem należy załatwić odgórnie, tzn przypisać fryzurkę do kapelusza. Nie dopuści to do sytuacji takich jak Tatar latający z białymi loczkami peruczki...

A właśnie, że nie. Można zrobić tak by dana frakcja używała danych fryzur. Przecież już w nativie nie zobaczysz Khergity z pełnym owłosieniem na głowie, a chociażby swadiana lub rhodoka z loczkami, bądź kitką z góry głowy...

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1300 dnia: Października 12, 2011, 16:53:11 »
    A właśnie, że nie. Można zrobić tak by dana frakcja używała danych fryzur. Przecież już w nativie nie zobaczysz Khergity z pełnym owłosieniem na głowie, a chociażby swadiana lub rhodoka z loczkami, bądź kitką z góry głowy...

Tak, dla botów. Nie graczy. Tych w żaden sposób nie przekonasz, by nie robili takich rzeczy, ani ich nie zaprogramujesz.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #1301 dnia: Października 12, 2011, 17:41:59 »
    Co powiecie na dodanie sztandarów z bannerami?

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #1302 dnia: Października 12, 2011, 18:32:22 »
    Jestem za, chociaż niestety nie wiem jak to będzie wyglądało na silniku mb. Jak już ktoś powiedział: Sztandary, które dumnie... sztywnieją na wietrze.
    Vivat Pomerania!

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1303 dnia: Października 12, 2011, 18:33:42 »
    Ale przynajmniej będą. Trzeba uwzględnić że chorągwie w XVII wieku były dosyć spore, więc ich jakość musi być ładna :P
    Sława!

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #1304 dnia: Października 12, 2011, 19:06:44 »
    Ja też jestem jak najbardziej za. Gdyby jeszcze dodać jakieś bonusy dla sojuszników w pobliżu sztandaru (np. lepsze celowanie i większe obrażenia w walce wręcz), to byłoby pięknie. Dalej, gdyby dało się takowe sztandary wbijać w ziemię, to otwierałoby to nowe rowiązania taktyczne i mod byłby jeszcze lepszy. A co do powiewania. Kiedyś gdzieś była rozmowa na temat działania łuków w M&B i padło stwierdzenie, że to "animowane modele" (czy coś w ten deseń). Może dałoby radę w podobny sposób zanimować sztandary. To tylko taki pomysł, nie mam pojęcia jak to wygląda w rzeczywistości.
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"