Singleplayera jeszcze nie skreślajcie. Pamiętacie, że jeszcze niedawno całkiem skreśliliście moda?
Tul nie ma czasu zajmować się projektem i wszyscy to rozumiemy, bo na moddingu świat się nie kończy. Ja się cieszę, że tyle czasu poświęcił M&B, wprowadził do niego tyle nowych rzeczy (nawet jeśli nie mieliście okazji wszystkiego tego testować) i że nieraz ratował mi tyłek dobrą radą, czy fragmentem kodu, gdy byłem w skryptowym dołku. Jestem mu za wszystko bardzo wdzięczny.
Jeśli znajdzie się ktoś, kto będzie chciał "dźwignąć" kod single i doprowadzić go do jakiegoś sensownego końca, to na pewno nie będzie to lekka robota. Potrzeba będzie długiego czasu na samo zorientowanie się "z czym to wszystko się je", by się jako tako w tym poruszać i nic nie zepsuć. Wiadomo też, że nie będzie to już ten sam mod, który planowano, bo osobiście nie znam nikogo z polskiej sceny, kto byłby przynajmniej w połowie tak dobry w kodowaniu M&B, co Tul.
Sam na razie singla nawet nie tykam, bo się go zwyczajnie boję. :P Już przy poprawianiu błędów w multi widzę, jaki jestem malutki, a single pożarłby mnie na śniadanie. Może po dłuższym zaznajomieniu się ze źródłem byłbym w stanie jakoś moda pociągnąć, jednak sęk w tym, że obecnie nie za bardzo mam czas na takie coś, zwłaszcza że nade mną też wisi niedokończony projekt.
Jednak, tak jak mówiłem, trybu single nie skreślajcie. Cały czas trwają prace nad multi, powstają fragmenty nowego kodu, nowe modele, tekstury, mapy... Jakby więc nie patrzeć, tryb singleplayer również powoli posuwa się do przodu, nawet jeśli jego źródło, warstwa skryptowa, chwilowo drzemie.