Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Deluge (pierwotny wątek i dyskusja ogólna)  (Przeczytany 390444 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: With Fire And Sword (Beta testy- info pierwszy post).
    « Odpowiedź #1110 dnia: Stycznia 25, 2011, 08:55:45 »
    Cholera a ja przez dwa dni myślałem, że gram w moda o Monako....

Tak przy okazji, naprawdę nie mogę przeboleć tego single playera, którego nie będzie....żal mi, że nie zagram w questa którego napisałem o obronie Zbaraża i Kmicicu oraz questa o Tuhajbejowiczu... Ale nie odbierzcie mnie źle: na prawdę nie mam pretensji ani nawet nie mam prawa ich mieć. W końcu jak to któryś z was ujął "takie nasze prawo i koniec tematu". Ale szkoda, na prawdę szkoda...

Offline Asder

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1111 dnia: Stycznia 25, 2011, 10:12:41 »
    A ja od siebie mogę napisać, że WFaS nie działa na Ogniem i Mieczem - Dzikie Pola ;] Tylko tyle na ten temat.

I nie wychodzić mi z tekstami:"A co się dziwisz, przecież..." Ja tylko tyle na ten temat mam do napisania.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1112 dnia: Stycznia 25, 2011, 13:18:57 »
    Singleplayera jeszcze nie skreślajcie. Pamiętacie, że jeszcze niedawno całkiem skreśliliście moda?

Tul nie ma czasu zajmować się projektem i wszyscy to rozumiemy, bo na moddingu świat się nie kończy. Ja się cieszę, że tyle czasu poświęcił M&B, wprowadził do niego tyle nowych rzeczy (nawet jeśli nie mieliście okazji wszystkiego tego testować) i że nieraz ratował mi tyłek dobrą radą, czy fragmentem kodu, gdy byłem w skryptowym dołku. Jestem mu za wszystko bardzo wdzięczny.

Jeśli znajdzie się ktoś, kto będzie chciał "dźwignąć" kod single i doprowadzić go do jakiegoś sensownego końca, to na pewno nie będzie to lekka robota. Potrzeba będzie długiego czasu na samo zorientowanie się "z czym to wszystko się je", by się jako tako w tym poruszać i nic nie zepsuć. Wiadomo też, że nie będzie to już ten sam mod, który planowano, bo osobiście nie znam nikogo z polskiej sceny, kto byłby przynajmniej w połowie tak dobry w kodowaniu M&B, co Tul.

Sam na razie singla nawet nie tykam, bo się go zwyczajnie boję. :P Już przy poprawianiu błędów w multi widzę, jaki jestem malutki, a single pożarłby mnie na śniadanie. Może po dłuższym zaznajomieniu się ze źródłem byłbym w stanie jakoś moda pociągnąć, jednak sęk w tym, że obecnie nie za bardzo mam czas na takie coś, zwłaszcza że nade mną też wisi niedokończony projekt.

Jednak, tak jak mówiłem, trybu single nie skreślajcie. Cały czas trwają prace nad multi, powstają fragmenty nowego kodu, nowe modele, tekstury, mapy... Jakby więc nie patrzeć, tryb singleplayer również powoli posuwa się do przodu, nawet jeśli jego źródło, warstwa skryptowa, chwilowo drzemie.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1113 dnia: Stycznia 25, 2011, 14:04:23 »
    Cholera a ja przez dwa dni myślałem, że gram w moda o Monako....

Nie miałeś o tym bladego pojęcia o_O I nikt tego jakoś nie zauważył i nie zgłosił, albo przynajmniej nie głośno.

A ja od siebie mogę napisać, że WFaS nie działa na Ogniem i Mieczem - Dzikie Pola ;] Tylko tyle na ten temat.

I nie wychodzić mi z tekstami:"A co się dziwisz, przecież..." Ja tylko tyle na ten temat mam do napisania.
    Jesteś głupi i tyle... użył bym mocniejszych i dosadniejszych słów by cię określić, lecz jednak wole się oprzeć pokusie.

"Żegnamy się z forum i tyle..." Jeśli ktoś z Ref'u zgłasza Twój post jako obrazę innego użytkownika (którą ten post nota bene jest) to już jest chyba źle. Tak więc 3 ostrzeżenie za obrażanie innych użytkowników forum.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2011, 15:29:09 wysłana przez proud »
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Mateuszk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1114 dnia: Stycznia 25, 2011, 16:05:06 »
    Czy zaczęliście robić tego moda jeszcze przed wydaniem Ogniem i Mieczem? I czy jest sens dalej go robić jeśli Ogniem i Mieczem zostało wydane?

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #1115 dnia: Stycznia 25, 2011, 16:10:59 »
    Ta modyfikacja pamięta jeszcze MB w wersji chyba 0.7xxx... Jest sens, nawet jest taka potrzeba, by prace nad modyfikacją były kontynuowane, gdyż OiM może pozazdrościć WFAS-owi prawie wszystkiego. Za wyjątkiem kilku rzeczy... Powiedziałbym, że WFAS to trochę więcej niż modyfikacja. Termin "modyfikacja" jest moim zdaniem zbyt skromny do określenia tego wszystkiego, co jest i będzie stworzone w WFAS-ie. OiM wyprzedza WFAS-a tylko tym, że jest wydana na signleplayera, ale jak zapewnił Daedalus nie powinniśmy przekreślać przyszłości pracy tul'a, Bartusa i ostatnio samego Daedalusa.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1116 dnia: Stycznia 25, 2011, 16:44:51 »
    Mateuszk, odpowiem Ci to samo, co odpowiedziałem jednemu gościowi na angielskim forum - Ogniem i Mieczem oraz Dzikie Pola to głównie tylko paczki z nowymi modelami i teksturami. Zmian w samej rozgrywce nie ma praktycznie żadnych. To tak, jakbyś jakiejś osobie zmienił tylko ciuchy - nadal jest to ta sama osoba i w sumie tak naprawdę niewiele się zmieniło...

Gdyby ekipa WFaS chciała zrobić tylko coś takiego, czyli podmienić przedmioty, otoczenie, frakcje i jednostki, to oczywiście kontynuowanie prac nie miałoby zbyt wielkiego sensu. Na szczęście WFaS to znacznie ambitniejszy projekt  i zrozumiesz to, jeśli choć trochę w moda pograsz.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1117 dnia: Stycznia 25, 2011, 18:55:21 »
    Daedalusie, ty to masz oko ;) Jeszcze dobry puszkarz w dodatku :D

(click to show/hide)

Offline Mateuszk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1118 dnia: Stycznia 26, 2011, 10:17:06 »
    Dziękuje za wyczerpująca odpowiedź, nie wiedziałem że Ogniem i Mieczem niewiele zmienia(myślałem nawet że ma fabułę). Mam jeszcze dwa pytanka: 1. Czy wyciągacie tekstury i modele zbroi i broni z OiM, czy też całość robicie sami? 2. Dlaczego wersja Beta moda jest o angielsku, skoro na razie istnieje tylko jeden, polski server?

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1119 dnia: Stycznia 26, 2011, 11:27:34 »
    1.Wyciągniecie tekstur(pracy kogoś innego) bez zgody twórcy jest karane prawnie(prawa autorskie).A z pewnością takich takiej zgody nikt nie uzyska za darmo.
    2.Bo pewnie modulując od nowa jest wersja angielska(czysta wersja).Ale z pewnością powstanie spolszczenie.

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #1120 dnia: Stycznia 26, 2011, 12:32:30 »
    Z pewnością nikt z ekipy WFAS-a nie użył modelów z OiM. Chociażby, dlatego że jak wspomniał kolega wyżej jest troszkę z tym kłopotów. Sam fakt, że OiM nie jest "fanowską" modyfikacją tylko samodzielną grą to rodzą się różnorakie problemy (tak przynajmniej sądzę...). W MB można było tworzyć tylko w wersji angielskiej nową modyfikację dopiero później można było ją spolszczyć, czy coś w ten deseń :) (pamiętam jak użytkownicy martwili się o spolszczenie do RES-u Daedalusa). W WB chyba jest podobnie.

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1121 dnia: Stycznia 27, 2011, 15:35:29 »
    Ta modyfikacja pamięta jeszcze MB w wersji chyba 0.7xxx... Jest sens, nawet jest taka potrzeba, by prace nad modyfikacją były kontynuowane, gdyż OiM może pozazdrościć WFAS-owi prawie wszystkiego. Za wyjątkiem kilku rzeczy... Powiedziałbym, że WFAS to trochę więcej niż modyfikacja. Termin "modyfikacja" jest moim zdaniem zbyt skromny do określenia tego wszystkiego, co jest i będzie stworzone w WFAS-ie. OiM wyprzedza WFAS-a tylko tym, że jest wydana na signleplayera, ale jak zapewnił Daedalus nie powinniśmy przekreślać przyszłości pracy tul'a, Bartusa i ostatnio samego Daedalusa.
    Powiedziec ze WFAS to troche wiecej niz modyfikacja mozna bedzie jak wyjdzie singiel i to taki jak przez 4 lata zapowiadano.Narazie nie ma co spiewac piesni pochwalnych bo przyszlosc singla rysuje sie nienajlepiej

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1122 dnia: Stycznia 27, 2011, 15:51:14 »
    Porównaj sobie samo multi z WFaS do tego z OiM i wtedy się wypowiedz.
    Zauważyłem zresztą że nadzwyczaj łatwo jest tobie oceniać innych i krytykować(mnie częściowo słusznie wtedy skrytykowałeś).
    Przepraszam za slownictwo ale wydaje mi się żę gówno wiesz o modowaniu i mało(jeżeli wogóle) potrafisz zdziałać w tym aspekcie.
    Bo jak nazwać osobą która uważa że zrobienie porządnej tekstury dla doświadczonego moddera jest jak nic:
    A jak ktos jest zaawansowanym moderem to dla niego to jak pstrykniecie palcami

A OiM jest bezczelną próbą orąbania graczy z kasy. Twórcy WFaS mają prawo odpuścić sobie robienie moda. Żadnym argumentem jest to że czekałeś x lat. Zaskarż ich że od czekania odciski na dupie dostałeś. Nikt im nie płaci, mają własne życie. A to już zrobili jest czymś niezwykłym nieporównywalnym z płatnym modem zwanym żartobliwie "osobną grą na silniku M&B".
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1123 dnia: Stycznia 27, 2011, 17:18:20 »
    A to już zrobili jest czymś niezwykłym nieporównywalnym z płatnym modem zwanym żartobliwie "osobną grą na silniku M&B".

Niestety.Dziś są takie czasy ,że firmy wypuszczają szmelc a dzieci to kupują podjarane 3 minutowymi trailerami.No i interes się kreci aa metoda skuteczna.

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1124 dnia: Stycznia 27, 2011, 20:21:56 »
    Porównaj sobie samo multi z WFaS do tego z OiM i wtedy się wypowiedz.
    Zauważyłem zresztą że nadzwyczaj łatwo jest tobie oceniać innych i krytykować(mnie częściowo słusznie wtedy skrytykowałeś).
    Przepraszam za slownictwo ale wydaje mi się żę gówno wiesz o modowaniu i mało(jeżeli wogóle) potrafisz zdziałać w tym aspekcie.
    Bo jak nazwać osobą która uważa że zrobienie porządnej tekstury dla doświadczonego moddera jest jak nic:
    A OiM jest bezczelną próbą orąbania graczy z kasy. Twórcy WFaS mają prawo odpuścić sobie robienie moda. Żadnym argumentem jest to że czekałeś x lat. Zaskarż ich że od czekania odciski na dupie dostałeś. Nikt im nie płaci, mają własne życie. A to już zrobili jest czymś niezwykłym nieporównywalnym z płatnym modem zwanym żartobliwie "osobną grą na silniku M&B".
    Owszem maja prawo odpuscic,a ja mam prawo ich za to krytykowac