Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warsword Conquest  (Przeczytany 35484 razy)

Opis tematu: Mod do M&B:WB w świecie Warhammera

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krzysztof

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warsword Conquest
    « Odpowiedź #90 dnia: Stycznia 13, 2019, 14:39:22 »
    reinstalka pomogla;)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #91 dnia: Stycznia 13, 2019, 14:56:52 »
    BTW, z ciekawości, na czym polega "fetysz niezależnych, silnych kobiet wojowniczek"? Bo nie grałem w Warsworda kilka dobrych lat i w starych wersjach postaci kobiecych chyba prawie w ogóle nie było. A przynajmniej mi nie rzuciły się w oczy.

Offline Hrabia_Johann

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #92 dnia: Stycznia 13, 2019, 16:38:32 »
    Znowu powtarzam swoje pytanie dotyczące inteligencji botów i czy jest możliwość w warsword conquest grania w multiplayer? A jeżeli tak to czy są jakieś serwery choćby puste 
    "Kto żyje ze zwalczania wroga, zainteresowany jest tym, by wróg istniał jak najdłużej".

autor:
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #93 dnia: Stycznia 13, 2019, 18:27:10 »
    BTW, z ciekawości, na czym polega "fetysz niezależnych, silnych kobiet wojowniczek"? Bo nie grałem w Warsworda kilka dobrych lat i w starych wersjach postaci kobiecych chyba prawie w ogóle nie było. A przynajmniej mi nie rzuciły się w oczy.

a to tak tylko rage'a dostałem jak zobaczyłem amazonki z makijażem dodgujące ciosy z topora i towarzysza-kobietę-kapitan, specjalistkę od plądrowania, nazywającą mnie jednak ch*jem z małymi jądrami jak sprzedałem jeńców. Taka mentalność "plądrować i gwałcić wioski można, ale niewolnictwo straszne i to zupełnie co innego niż mordowanie niewinnych". Takie żałosne poddanie się dzisiejszemu podejściu do niewolnictwa, że gorsze od śmierci i niszczenia dorobku pokoleń. Oczywiście bez podania wyjaśnienia, bo przecież dla wszystkich to oczywiste. Poprawność polityczna najważniejsza.

Do tego oczywiście jak wieśniacy się bronią, to szarżują na cb i mężczyźni i kobiety, równouprawnienie. Tam je*ać dzieci, kobiety nie muszą się o nie martwić (jak to zwykle im w takich sytuacjach instynkt nakazuje), przecież w warband mówi, że nie ma dzieci a nowi ludzie pojawiają się co kilka dni sami, gotowi do rekrutacji.
    Inna rzecz że świat warhammera (a przynamniej 40k, ale domyślam się że tu jest podobnie) i inne uniwersa są KOMPLETNIE we mgle jeśli chodzi o pozycję kobiet w społeczeństwie gdzie jest WOJNA i BIEDA (w porównaniu do społeczeństw gdzie te uniwersa powstają i są rozwijane). Ja trochę historii znam, mam zawsze kontekst do analizy i dlatego "emancypacja" kobiet w mrocznych i strasznych realiach wzbudza u mnie odruch wymiotny. No ale autor zapewne jest z kanady, należy współczuć, a nie naśmiewać się z osoby niepełnosprawnej umysłowo ze względu na wychowanie.

sprecyzuję*: w native z tego co pamiętam podczas ataku na wioskę kobiet jest mniej niż mężczyzn, tu jest tyle samo jak nie więcej

Znowu powtarzam swoje pytanie dotyczące inteligencji botów i czy jest możliwość w warsword conquest grania w multiplayer? A jeżeli tak to czy są jakieś serwery choćby puste 

Boty robią czary, plus najważniejsze bugi, czyli krasnoludy bez hitboxów, wąpierze walczące z bliska lancami i ogólnie hitboxy są raczej naprawione. MP nie ma, sprecyzuj pytanie, bo nie wiem o jaką inteligencję konkretnie chodzi. Mimo wszystko to jest nadal warband.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2019, 18:34:18 wysłana przez Matim »

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #94 dnia: Stycznia 13, 2019, 19:22:34 »
    Plądrowanie wiosek jest zbyt łatwe w tym modzie xD Jak ktoś w końcu się ruszy żeby Cie powstrzymac wystarczy, że odjedziesz kawałek i możesz znowu rabować i gwałcić xD

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #95 dnia: Stycznia 15, 2019, 21:27:38 »
    Mam mały kłopot, otóż w modzie są towarzysze do wynajęcia za 100 golda i jest ich bardzo dużo i ja takiego jednego jegomościa wynająłem ale po pewnym czasie przegrałem bitwę i trafiłem do niewoli i teraz nie moge go nigdzie znaleźć, nie przyszedł sam do mnie, nie mogę go wykupić kompletnie zero znaków życia, zależy mi na nim bo wpakowałem w niego ok 30k golda jakieś pomocne rady?

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Trojan

• Użytkownik
    • Piwa: 84
    • Mowa jest srebrem, a milczenie złotem.
    « Odpowiedź #96 dnia: Stycznia 16, 2019, 06:39:43 »
    Nie wiem jak w tym modzie, ale chyba podróżnik miał opcję wskazania w jakim miejscu znajduje się twój towarzysz.

[20:09]NotSwedish_Stockholm:   you have some beef with the 7pp   ?
    [20:14]NotSwedish_Stockholm:   cause 7pp requested to remove you from the server

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #97 dnia: Stycznia 16, 2019, 09:32:46 »
    Właśnie żadnych podróżników nie ma a przynajmniej ja nikoho nie widziałem. W logu z postaciami przy jego nazwie pokazuje że miejsce pobytu nieznane.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #98 dnia: Stycznia 16, 2019, 16:51:21 »
    Właśnie żadnych podróżników nie ma a przynajmniej ja nikoho nie widziałem. W logu z postaciami przy jego nazwie pokazuje że miejsce pobytu nieznane.

normalnie szukasz ransom brokera i wybierasz opcję o miejscu pobytu towarzysza

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #99 dnia: Stycznia 16, 2019, 17:43:05 »
    normalnie szukasz ransom brokera i wybierasz opcję o miejscu pobytu towarzysza
    Już próbowałem

Offline Matim

• Użytkownik
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #100 dnia: Stycznia 17, 2019, 19:50:11 »
    Już próbowałem

no to najwidoczniej wziął się i znikł. U mnie problem jest taki, że wszyscy towarzysze którzy kosztowali więcej niż 100 golda po kolei spier*alają jak tylko morale spadnie do średniego poziomu. Wydaje mi się, że później jeszcze mogę ich w tawernie odnaleźć ale nie jestem pewien czy na dobre nie zniknęli

Offline GruByGuru

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Lutego 15, 2019, 10:57:26 »
    Jak rzucać zaklęcia? ;p

nauczyłem się jako vampir nekromancji, kupiłem zwój przywołania i dostałem broń która służy do rzucania czarów lecz spamie tym i nic się nie dzieje ;/

Offline Matim

• Użytkownik
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #102 dnia: Lutego 15, 2019, 15:09:28 »
    (click to show/hide)

Offline GruByGuru

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Lutego 22, 2019, 21:56:49 »
    Słaba ta magia, zrobiłem wampira pod przywołania, rzucam 4 razy przywołanie z czego są 3 nie udane próby + za długie cooldowny
    walka wyglądała tak że jadę na koniu przez 10 min i liczę na szczęście by zaklęcie wgl zadziałało, było by to zrozumiałe w ciężkiej zbroi, ale miałem specjalne szaty dla nekromanty, 2/10 niestety ten mod to niewykorzystany potencjał

Offline Matim

• Użytkownik
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #104 dnia: Marca 05, 2019, 11:45:40 »
    Na yt możesz sobie obczaić jak wygląda magia światła przy 7-8 skillpointsach. Ale magia i tak nie jest praktyczna, bo nie można używać w oblężeniach, także masz rację.

Mod jest miodzio, tyle że jest niezbalansowany. Gra toczy się do momentu aż uwolnisz kilku więźniów Dwarf Master Engineer, jak już to zrobisz gra jest skończona, bo każdy z nich jest w stanie zabić nieskończoną ilość wrogów.