Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warsword Conquest  (Przeczytany 35443 razy)

Opis tematu: Mod do M&B:WB w świecie Warhammera

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Warsword Conquest
    « dnia: Lipca 18, 2014, 15:38:08 »
    Zakładam temat, ponieważ ciągle ten mod nie ma wątku na Tawernie, a istnieje już od dobrych kilku lat.
    Frakcje:
    (click to show/hide)
    Możemy wybrać każdą rasę, co jest dosyć fajne, bo pamiętam, że kiedyś(chyba jeszcze w Preview) byłem człowiekiem na usługach goblinów. Mnóstwo nowych itemów, 2 razy więcej bandytów na mapie (jest ich też więcej w drużynach), a także jest o wiele więcej lokacji.
    Nowa mapa:
    (click to show/hide)
    Linki:
    ModDB (bezpośrednio do downloadu najnowszej wersji): http://www.moddb.com/mods/warsword-conquest/downloads/warsword-conquest
    Nexus: http://www.nexusmods.com/mbwarband/mods/5890/?
    Forum TaleWorlds: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,145937.0.html
    PlayerAttack: http://www.playerattack.co.uk/file/50152/Warsword-Conquest-Beta/
    « Ostatnia zmiana: Maja 31, 2016, 23:26:02 wysłana przez Lew »

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    Odp: Warsword Conquest
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 18, 2014, 15:57:05 »
    Grałem w dwie ostatnie wersje i naprawdę widać postępy, twórcy odwalili kawał dobrej roboty ale wiele rzeczy wymaga dopracowania na co bardzo czekam. Jak na betę to bardzo fajna, a biorąc pod uwagę, że wszystko z Grim Age zostało oddane twórcy Warsworda można oczekiwać w przyszłości naprawdę świetnego moda.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 18, 2014, 18:21:16 »
    Mam kilka problemów z modem.
    1. Orkowe miasta crashują grę gdy tylko do nich podjadę.
    2. Frakcje w ogóle ze sobą nie walczą:(. Raz dziennie jest jakiś jeden komunikat, że lord Jakiśtam został pokonany w bitwie ale zdołał uciec. To już w Native więcej się dzieje.
    3. Za każdym razem jak wejdę w interakcję z osadą wychodząc mam 1-2 sek freeza. Boli to szczególnie przy lataniu po wiochach i rekrutowaniu wojaków.

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 18, 2014, 18:41:45 »
    spróbuj  pobrać jeszcze raz(może to banalne ale to najprostszy sposób(ja nie mam takich cudów tylko te orcze miasta raz próbowałem wejść do tawerny to mi wb z crashowało ale po samym mieście mogę chodzić może jakiejś sceny nie ma))

Offline Maciek.

• Użytkownik
    • Piwa: 164
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 18, 2014, 19:17:05 »
    Huri, mam zajęcie na wakacje :D A takie pytanie, skoro Ulthuan jest oddzielony od ziem Imperium morzem, to można swobodnie przepływać czy tylko po tych liniach?
    Może i mam zblazowany umysł ale przynajmniej jestem jebnięty :////

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 18, 2014, 19:24:20 »
    Możesz kupić okręt.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 19, 2014, 13:12:44 »
    Przez morza da się normalnie przechodzić więc statek jest zbędny. Zrobili coś jak by bród przez środek morza O_o.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 19, 2014, 13:52:25 »
    Hmm nie zauważyłem nawet :D

Offline Maciek.

• Użytkownik
    • Piwa: 164
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 19, 2014, 16:23:46 »
    Jeszcze jedno pytanko :P Trochę pograłem i zobaczyłem, że najemne ogry i któraś jednostka piratów ma takie coś jak ręczne działo. I tu pytanie można taki bajer kupić?
    Może i mam zblazowany umysł ale przynajmniej jestem jebnięty :////

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 19, 2014, 17:10:46 »
    Tak, kokosz, to działo jest do wydropienia z Krasnoludzkich Inżynierów oraz z tych piratów i ogrów, a kupić możesz tylko u Magów - Cyrusa Jasnego i Dariusza Ucznia, przy czym Cyrus Jasny wymaga, abyś miał 5 medali za wygrane turnieje ale ma też lepsze itemy, a Dariusz Uczeń po prostu wysokie ceny za parę przedmiotów.

Są oni na zasadzie wędrownych kupców, spotkać ich można w tawernach
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 20, 2014, 12:47:29 »
    Czy ktoś dłużej grał w moda i może zrobić taki mały spis z + i - frakcji? Ostatnio zostałem wasalem krasnali. Spodziewałem się typowych krasnoludzkich pancernych klocków a dostałem średnią piechotę. O ile Tunnel Fighterzy nadrabiają mały zasięg szybkostrzelnością to Inżynierzy to jakiś żart. Ile te działa mają zasięgu? 5m? Inżynier jest w stanie wystrzelić RAZ w szarżę wroga i to przy dobrych wiatrach. To było by zrozumiałe gdyby w ramach rekompensaty był mocny w zwarciu. Niestety nie jest.

Obadałem już chaos i krasnali. Teraz pora na szczury :p. Te małe dranie strasznie masakrują nawet niezłą piechotę a jak mnie zrzucą z konia to tarcza (mocna tarcza) pęka w 1-2sek a ja sam nawet szybciej :D.
    Najwyraźniej ilość + szybkość = moc :D

Po za tym interesują mnie jeszcze kościaki, orczaki i elfiaki :). Był bym wdzięczny gdyby ktoś się na ich temat wypowiedział.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 20, 2014, 13:00:36 »
    Z tych interesujących Cię to naparzałem się tylko z orkami. Jak wiadomo, mają mocną piechotę do walki w zwarciu. I w tym radzą sobie naprawdę nieźle z jednostkami innej piechoty ale na nieszczęście ich grałem po stronie Imperium i moja drużyna składała się w głównej mierze z rajtarów xD Masakra, najpierw ostrzał, później się wrąbałem w szeregi, wniosek z tego taki, że orkowie słabo radzą sobie z kawalerią i strzelcami.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 20, 2014, 13:23:27 »
    I tak najlepsze goblinki <3

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 20, 2014, 13:29:34 »
    Wkurzały mnie te mendozy na wilkach, tniesz mieczem a to jest za małe żeby ot tak trafić, dobry pistolet to podstawa w uganianiu się za nimi :D

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 20, 2014, 13:56:25 »
    Ja zaczynałem jako pomykające pieszo dziecię chaosu machające 2 ręcznym toporem. Szarżujący na mnie wilczek padał na jedno machnięcie :). Później do uganiania się za drobnicą miałem już ludzi :).
    Właśnie broniłem miasto przed Imperium ( niegdyś ich miasto rzecz jasna :D) i powiem, że Tunnel Fighterzy są OP w obronie. ~500 atakujących vs. 220 w obronie i wieża oblężnicza zdołała podjechać dopiero w ostatnich chwilach bitwy.

Na jakim poziomie trudności gracie? Ja przesiadłem się z PoPa więc ostrożnie na 1/2 ustawiłem. Ale chyba na normalny albo trudny zmienię bo jakoś tak za łatwo to wszystko idzie.