Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warsword Conquest  (Przeczytany 35448 razy)

Opis tematu: Mod do M&B:WB w świecie Warhammera

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Warsword Conquest
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 20, 2014, 14:22:39 »
    Lol, ja zawsze na 112% grałem, i chyba tylko raz po d**e dostałem, właśnie jak podczas ataku nie doceniłem Tunnel Fighterów :D

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 20, 2014, 15:24:47 »
    Tacy cwani jesteście?

Ja grając konnym łowcą Chaosu (miotającym oszczepy i toporki :3 ) w dwa dni miałem 32 level, siłę na 18, zręczność na 18, kompletną zbroję Chosen i sam jeden mogłem rozwalić 60-osobowy patrol Imperium, grając na 100% poziomie trudności, zmniejszenie obrażeń na normalnym, kontrola lancy wyłączona.

Jak to osiągnąłem? Zajrzyjcie do spoilera :P

(click to show/hide)

Ktoś prosił o drzewka rozwoju, mogę przygotować na razie tylko drzewko Chaosu, które dosyć dobrze pamiętam. Ale jeszcze zajrzę do gry i upewnię się, czy mam rację z tym wszystkim ;)
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 20, 2014, 16:10:05 »
    Mam problem. Kupiłem od maga w tavernie sporo potężnego złomu. W tym runic blunderbus (strzelba). W wymaganiach ma "wymaga : 16". Co to znaczy? Czego 16? To jakiś błąd? Siły mam 21 a zręczności 17 więc nie czemu nie mogę go użyć...

Co do trolli to zorientowałem się na samym początku:). Zaczynałem chaosem więc z ciekawości przy pierwszej przechadzce na imperium zaczepiłem trolle. 2 sieknięcia toporem z rozpędzonego konia i 1000expa! Do tego konie przez nie przenikają bo lecę zawsze przez środek grupy i nigdy mnie nie zatrzymały.

Mam też pytanko o modele postaci. Czy te małe rasy są naprawdę małe czy tylko wygląd taki a szkielet ciągnie się na normalną wysokość i można je trafić uderzając np. nad głową? Próbowałem to sprawdzić na goblinach ale wydaje mi się, że raz trafiam a raz nie uderzając  NAD nimi i pewności dalej nie mam.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 20, 2014, 16:32:54 »
    Na pierwsze pytanie odpowiedzi nie znam, ale jeśli chodzi o drugie to są naprawdę mali :D Z goblinami wiele razy to przerabiałem, nie mogłem trafić ich często z grzbietu konia.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 20, 2014, 18:19:17 »
    Niech każdy pisze to co wie na temat moda to z czasem się to sklei i wyjdzie porządny opis. Szczególnie, że jeśli dodadzą modele z Grim Age to boom na moda gwarantowany :p.

Bohaterowie i zależności między nimi:
        Jalil:
         -nie lubi: plądrowania wiosek, Maephilin, Beorg
         -lubi: ?

Oggy Boggy:
        -nie lubi: Beorg, plądrowanie wiosek, duże straty w bitwie
        -lubi: ?

Beorg:
        -nie lubi: w zasadzie wszystkich, którzy nie są psychopatami :D, uciekania z pola bitwy
        -lubi: psycholi, plądrowanie i ogólnie pojętą rzeź

Nakwatcha:
        -nie lubi: Meaorg, plądrowanie, ucieczka z pola bitwy, nie wykonywanie zadań

Frakcje
       Chaos- mocna ciężka piechota i ciężka jazda. Brak porządnych jednostek strzeleckich (jest kilka miotających ale też bez szału).

Krasnoludki-  w założeniu miała być to pewnie ciężka piechota ale wyszło jak wyszło:). Średnia piechota i solidni strzelcy. Slayer i Giant Slayer są mocni ale nie mają tarczy więc każda większa grupka strzelców dosłownie ich mieli. Tunnel Fighterzy są niepokonani w obronie osad ale w polu czuć ich mały zasięg.

Na razie tylko tyle bo nie grałem zbyt dużo. Z czasem postaram się uzupełniać:).

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Lipca 20, 2014, 19:50:57 »
    Imperium - wszechstronna i solidna armia. W roosterze znajdziemy zarówno ciężką kawalerię uderzeniową, jak i piechurów świetnych w walce wręcz, oraz co ważne strzelców. Na uwagę zasługują rajtarzy.
    Bretonnia - ciężka kawaleria złożona z świetnych rycerzy to główny atut tej frakcji, wspierani są przez niezłych łuczników.

Taka krótka charakterystyka wojsk dwóch frakcji, sam mało wiem bo bety nie potrafią przyciągnąć mnie na długo :)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #21 dnia: Września 11, 2014, 15:10:11 »
    Co działo się z modem przez tyle czasu? Obecnie nic - czekają aż Del wróci po przerwie od modowania. A co jest planowane w nowej wersji?
    - więcej frakcji i jednostek
    - modele i tekstury z Grim Age'a
    - fix bugów
    - bardziej rozbudowana polityka, m.in. planują rozwiązanie problemu lordów, którzy raidują twoje wioski, pomimo, że ich frakcja jest już zniszczona.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Września 20, 2014, 17:32:13 »
    Mam problem z modem. Chciałem w końcu założyć własne królestwo ale mam problem przy rozdawaniu włości. Gdy przyznaję je jednemu lordowi tracę na relacjach z resztą. Po chwili wszyscy moi lordowie mnie nienawidzą :/. Wiem, że powinienem za każdym razem pytać ich o zdanie, żeby tego uniknąć ale kto grał w moda wie jaka ta mapa jest wielka więc uganianie się za każdym patałachem nie wchodzi w grę :). Pomyślałem, żeby usunąć te straty w relacjach poprzez TweakMB niestety akurat ta opcja jest w tym modzie na szaro :(.
    Niby znalazłem rozwiązanie jak zmienić to ręcznie ale niestety wykracza to po za zwykłą edycję plików tekstowych. Czy ktoś ogarniający temat mógł by mi krok po kroku wyjaśnić jak to zrobić?

(click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #23 dnia: Września 20, 2014, 17:35:32 »
    To w spoilerze tyczy się MS. Nie wypuścili MS Warsworda, więc nie zmienisz tego tym sposobem.
    W scripts.txt wyszukaj 'give_center_to_lord':
    (click to show/hide)
    Pobrubione wartości zmień jak chcesz wg tego co pisze we fragmencie tutka który podałeś, powinno działać (to fragment pliku z Native, nie mam pod ręką plików z Warsworda).
    « Ostatnia zmiana: Września 20, 2014, 17:50:05 wysłana przez lllew »

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Września 20, 2014, 21:15:31 »
    W pliku scripts.txt mam coś takiego:
    (click to show/hide)
    Szukana prze ze mnie liczba powinna być na końcu?

EDIT: Czy to ta pogrubiona wartość?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #25 dnia: Września 20, 2014, 21:18:32 »
    Nie, ja nie podałem całego skryptu, wyszukaj '-5 3', zakładając oczywiście, że takie są wartości graniczne modyfikatora relacji. Jeśli ci nie wyszuka w tym skrypcie, no to musisz je poznać.
    EDIT: Dość prawdopodobne, choć skrypty się różnią. Postaram się to dokładniej sprawdzić, i napisać.
    EDITx2: Jestem pewien, że to te cyfry.
    « Ostatnia zmiana: Września 20, 2014, 21:31:19 wysłana przez lllew »

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Września 20, 2014, 21:58:24 »
    Tak to te cyfry i wszystko działa jak należy. Dzięki  za pomoc :).

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Września 21, 2014, 20:24:36 »
    Nie mam pojęcia od czego to zależy ale małe rasy są strasznie OP. Ciężka piechota chaosu dostaje straszne baty od trolli podczas gdy dużo słabsza piechota szczurów wchodzi w nie jak w masło. To się tyczy nie tylko trolli ale każdej innej armii. Może AI nie trafia małych jednostek??

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #28 dnia: Września 21, 2014, 20:31:44 »
    Na forum TW już to było zareportowane, problem tyczy się wszystkich ras, dla których robiono nowe skeletony. Musisz poczekać do następnego patcha :P

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #29 dnia: Września 21, 2014, 20:41:01 »
    Do jakiej frakcji lepiej dołączyć? Myślę pomiędzy Chaosem, a Orkami.

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator