Witam, wiecie może dlaczego nie wyświetlają mi się komunikaty? Win10
musisz odpalać przez wse, poradnik instalacji zawarty w pobranym modzie jest niewystarczający (crashuje na leśnych goblinach)
Guide on how to fix crashes for STEAM version (worked for me atleast).
Instead of the mentioned step 7 do the following:
-Download the Latest WSE along with the latest exes from
Forums.taleworlds.com
-Extract the contents from WSE folder into Warband main folder
-Extract the 2 exe files to the warband main folder (replacing the original one)
-Launch the game from WSELoader.exe on the main folder
Done!
(With the latest exe files you can also launch game from steam for other mods that dont require WSE.)
do tego oczywiście musisz wyrzucić textures hd z podstawowego folderu wb
-------------------------------------------------------
zagrałem już trochę godzin w nową wersję, teraz chyba metą jest siła ognia, bardzo łatwo zdobyć jednostki z dobrą siłą ognia, kawaleria jak ssała tak dalej ssie, trolle i ogry znerfione albo wszystko inne zbuffowane. Nie mogę powiedzieć na 100% bo jeszcze większych bitew nie grałem
Manufaktury w miastach nadal op, spokojnie zwracają się w 3-4 okresy rozliczeniowe. Posranie op jest teraz looting, raz z wioski dropnęło mi przyprawy za 11-14k (za tyle sprzedałem w najbliższym mieście), polecam zebranie 75 mocnego chłopa i rabowanie regularne Sultanate of Araby (2-3 wioski daleko od akcji). Jak przypał idzie to można odjechać po prostu.
Turnieje gówno aż płakać się chce
Wojny są głupie i pobugowane, częściej ma się wojnę z frakcją po drugiej stronie mapy niż z tą która ma wspólną granicę.
Gra się wydaje wybitnie pusta w porównaniu np. do pendor tak długo jak nie prowadzi się żadnej wojny. Autor moda, podobnie jak autor PoP, jest spermiarzem i ma fetysz niezależnych, silnych kobiet wojowniczek, ale oczywiście większość musi też miecz makijaż. Rzygać się chce, ale idzie nie zwracać zbytnio uwagi.
Co jeszcze, polecam speedrunnować gromadzenie kapitału i najlepszych towarzyszy, bo ta część gry jest tu równie pusta, o ile nie bardziej, jak w native.
---------------------------
to może jak tyle hejtu to napiszę też za co kocham mod
Jak już się zbierze tę ekipę chaos knightów i jak już się ma ten pancerz lorda chaosu i ten wielki topór khorna, to nic lepiej nie rozluźnia jak wymordowanie setek bezbronnych poddanych imperium