Jest problem z questami dotyczącymi uwalniania lordów z niektórych miast i zamków (quest Prison Break). Jak gram krasnoludem to często mi wywala grę po zakradnięciu się do Grom Peak i innych twierdz orków. Kolejny problem jest taki, że w jednej twierdzy orków jest strażnik więzienia, który stoi obok takich jakby drewnianych klatek, ale po zabiciu/ogłuszeniu go, nie ma komunikatu "You got the keys to the prison" i nie ma wgl jak wejść do kolejnej sceny więzienia.
Innego rodzaju problem występuje w mieście Bretonni, gdzie próbowałem oswobodzić lorda Chaosu, grając jako Maruder. Można wejść do więzienia i wyciągnąć gościa, ale strażnicy, z którymi potem walczymy spawnują się w takich miejscach, że nie da się do nich dotrzeć LUB po zabiciu wszystkich strażników (których jest mniej po wznieceniu ognia w wiosce) nie ma wgl wyjścia z miasta.
Ogólnie mod jest fajny, ale co niektóre questy i lokacje nie działają poprawnie. Za to miasto Skavenów, Skavenblight jest po prostu CUDOWNIE wykonane - wszystko piękne i malownicze, zakochałem się normalnie :0