Oczko
- Jesteś tu bezpieczna. Wysiadaj muszę jechać jeszcze w inne miejsce. [/ I] - Po tym jak dziewczyna opuści samochód, jadę w kierunku swojego domu. Podrodzaju patrzę dookoła i patrzę, jak wiele zombie kręci się wokół. Wyciszam telefon i szukam kluczy do klatki i mieszkania, kiedy znajduję je trzymam je w lewej ręce. Kiedy jestem blisko domu, podjeżdzam tak blisko klatki, jak tylko mogę. Wychodzę z samochodu, klucze trzymam w lewej ręce, a siekierę w prawej. Szybko otwieram klatkę schodową, zamykam ją i wbiegam na trzecie piętro. Otwieram mieszkanie, wchodzę do środka, zamykam drzwi na wszystkie zamki i oddycham z ulgą. ........Robię tak jeśli uda mi się tam dotrzeć, w przeciwnym razie staram się przejechać jak najwięcej zombie w okolicy mojego domu i kontynuuję powyższe czynności. ....... Po chwili odpoczynku przebieram się w czyste ubrania, a brudne wyrzucam do kosza. Następnie zamykam wszystkie okna, zasłaniam żaluzję i włanczam telewizor na TVN 24 na minimalnej głośności i słucham co mówią o dzisiejszych wydarzeniach. W między czasie robię sobię cztery kanapki z serem i szynką oraz herbatkę.