Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [CTF]Drużyny  (Przeczytany 12111 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    • Piwa: 91
    Odp: Drużyny
    « Odpowiedź #60 dnia: Maja 08, 2014, 19:09:58 »
    Ale Lamy to nie jest team zlozony tylko z graczy WV ;)
    WV + koledzy, wszyscy wiemy o co chodzi
    Sukces jest wtedy, kiedy niemożliwe staje się możliwe.

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #61 dnia: Maja 08, 2014, 19:30:12 »
    No dobra, ale to samo zrobilo SRC w postaci BoTu i PSOA wczesniej, wiec jaki problem :P

Offline Prußak

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #62 dnia: Maja 08, 2014, 19:32:22 »
    Mam jednak nadzieje, ze moja glupota zostanie przebaczona.
    Nie, bo to tutaj już jest u Ciebie skill.

WV_Lama - 7 graczy z Wilków, z czego 3 z nich gra "na co dzień" w innych klanach.
    BoT - 7 graczy z SRC, którzy aktualnie grają w SRC.
    PSOA - 6 graczy jw, plus pogrywający z wami Sikici.
    Więc Kucyki jedynie można nazwać grupą, która wystawiła swój skład na ten turniej.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    • Piwa: 91
    « Odpowiedź #63 dnia: Maja 08, 2014, 19:48:06 »
    No dobra, ale to samo zrobilo SRC w postaci BoTu i PSOA wczesniej, wiec jaki problem :P

Problemu nie ma, po prostu stwierdzilem wczesniej fakt. :)

Nie prowokuj, Prusak, nic ciekawego soba nie prezentujesz.
    Sukces jest wtedy, kiedy niemożliwe staje się możliwe.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #64 dnia: Maja 08, 2014, 19:55:30 »
    w BoT proszę o usunięcie Kerkisa i dodanie CarpeDiem-52822

Done
    EDIT: Przez tą zmianę w rosterze WaRG jest teraz jedno wolne miejsce.

Nie za bardzo rozumiem, o co teraz się napinacie :) BoT, Lama czy PSOA może i mają większość graczy z jednego klanu, ale oczywiste jest, że team'y dobiera się w takie składy, w jakich lubi się grać. Nic dziwnego, że pokrywa się to w wielu przypadkach z rosterami klanów ..

Muszę się doczepić wytłuszczonego słowa ;) Te team'y powstały w takiej kolejności: PSOA - Lamy - Kucyki - BoT :) Gdyby nie taki, a nie inny skład Lam i Kucyków, to BoTu by nie było wcale ;p Zainteresowani wiedzieli, że powstawał team Sarawolvesesferes, który był zdecydowanie grupą, a nie klanem, ale przez powstanie dwóch wcześniej wymienionych team'ów, taka inicjatywa nie wyszła i powstało BoT (dosłownie dzień przed zamknięciem zapisów :P) by wypełnić lukę w ilości zapisanych drużyn (żeby była ta pełna ósemka).
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #65 dnia: Maja 08, 2014, 21:13:12 »
    Nie traktując sytuacji osobiście nie rozumniem dlaczego Carpe został przepisany do BoTu. W regulaminie (co wyraźnie przytoczył wcześniej Teblar) zabronoine było przepisywanie się do innych drużyn. Dlaczego dla niego zrobiono wyjątek? Do tego jeszcze złamał regulamin grając w meczu z Lamami. Doprawdy, ten turnuiej zamienia się w jakąś, pożal się boże, komedię, gdzie za złamanie regulaminu dostaje się najpierw lekko kijkiem, a potem otrzymujesz wielką marchewkę. Nie widziałem potrzeby, by nakładać kolejną karę poza walkowerem dla Lam, jednak co to ma być? Tylko dlatego że są klanem, to mogą robić takie rzeczy? Coś tu jest chyba nie halo panowie sędziowie...

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Maja 08, 2014, 21:18:49 »
    Netoman, pisałem już- teblar nie zacytował całego punktu w regulaminie. Resztę ja zacytowałem. Nie znasz regulaminu, najwidoczniej, nie przeczytałeś poprzednich postów, ale jednak posta napisałeś i oskarżenia wysunąłeś ..
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Maja 08, 2014, 21:37:52 »
    Przeczytałem to, owszem. I nie rozumniem dlaczego Carpe miałby stanowić wyjątek, skoro przyczynił się do złamania regulaminu...

Offline Prußak

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #68 dnia: Maja 08, 2014, 21:42:23 »
    Wyjątkiem jest i będzie dlatego, że ten turniej organizują jego dobrzy koledzy i gracze z klanu, którym dowodzi ;)
    Ja już dalej się nie będę wypowiadał, ale w takiej formie i z tymi ludźmi nie zamierzam już nigdy niczego tworzyć, bo to jest po prostu śmiech na sali. A jak człowiek chce postępować zgodnie z regulaminem, to jest atakowany, że nie lubi ich i w przeszłości sam uprzykrzał organizowanie turnieju na The Deluge.
    Zdecydować o Carpe powinny dwie osoby - ja i Rome, bo jako jedyni nie gramy w tym samym klanie co pożal się boże "poszkodowany".
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Rome

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #69 dnia: Maja 08, 2014, 22:26:03 »
    Za to Ty Prusaku jesteś osobą poszkodowaną, więc ciężko powiedzieć coś o Twoim obiektywizmie.
    DANCE OR GET BANNED

Offline Teblar

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #70 dnia: Maja 08, 2014, 23:01:58 »
    Przeczytałem to, owszem. I nie rozumniem dlaczego Carpe miałby stanowić wyjątek, skoro przyczynił się do złamania regulaminu...
    No z tym w sumie ciężko się nie zgodzić.
      Mistrzostwa Świata 2012 Europejska Liga (ENL) 2012 Puchar Polski 2012 Puchar Polski 2013

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #71 dnia: Maja 09, 2014, 00:54:55 »
    Nie mam nic do osób, które organizują ten turniej, wręcz jestem zadowolony, że starają się coś zorganizować na polskiej scenie, jednak jak napisałem - zaczęła się szopka i winnym jest tu może nie tak sam Carpe, jak osoba, która nie miała jaj i nie zabroniła mu grać w meczu, gdzie nie był przypisany do rostera. Chociaż tam prawie każdy nie ma jaj (przynajmniej nie miał jak jeszcze grałem aktywnie w WB), okazało się potem, że tylko Panoramix miał by przyznać się do oszustwa (nie zdziwiłbym się, jak po tym by miał ostrzeżenie albo bana na TSie na pare godzin XDDD). Troszke też głupie, że w regulaminie jest, że można zmieniać team w dalszej fazie - powinien być zakaz gry, jak chociażby jest w LM, gdzie po transferze w zimowym okienku transferowym np. Reusa z BVB do Barcelony, nie może on grać w tych rozgrywkach. Najsprawiedliwsze byłoby cofnięcie wniosku Carpe. Jednak róbcie jak chcecie, ja tylko staram się grać w tym turnieju (mieszkając w jednym akademiku i dzieląc neta z prymitywnymi kebabami i Ukraińcami i azjatami ciężko nazwać moje machanie mieczem w lagach jakbym miał ping = 500, grą).

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Maja 09, 2014, 02:17:33 »
    Wyjątkiem jest i będzie dlatego, że ten turniej organizują jego dobrzy koledzy i gracze z klanu, którym dowodzi ;)

Dziecinne prowokacje Prusak. I nie wiedziałem, że Rome gra w SRC :)

Ja już dalej się nie będę wypowiadał, ale w takiej formie i z tymi ludźmi nie zamierzam już nigdy niczego tworzyć, bo to jest po prostu śmiech na sali.

Oj Prussak, Prussak. A co ty tu tworzyłeś? :) Pisałeś tylko to, co ci kazałem wysyłać. Zresztą nie wysilaj się już, dobrze wiesz, że z organizacji turniejów wspólnie ze mną skreśliłem cię już po poprzednich prowokacjach i głupim zachowaniu :)

Zdecydować o Carpe powinny dwie osoby - ja i Rome, bo jako jedyni nie gramy w tym samym klanie co pożal się boże "poszkodowany".
    No i co by to dało? Rome za, a ty przeciw. mamy remis. Fajnie, że rozwiązania już nie umiesz przedstawić dla takiej sytuacji .. Zresztą, jak Rome napisał- ciężko o twoim obiektywizmie tutaj pisać.

Do wszystkich: Carpe podał powody- jest jednym z graczy, którzy grają w BoT (saraceni), a w dodatku WaRG ma chyba jakiś kryzys wewnętrzny, bo nawet przy przedłużonym terminie nie dali rady zagrać. Przypominam wciąż, że jest to turniej 4fun (jedyną nagrodą będą sygnaturki :>), więc po co porównywać to do LM (Kamillo), czy do WNL (Prussak). Zasady są dla porządku, jednak naginam je dla Was wszystkich, kiedy tego potrzebujecie dla większego fun'u z gry. Pozwoliłem Kucykom i PSOA grać z większą liczbą graczy zagranicznych, niż to przewiduje regulamin, jakimś innym dwóm klanom pozwalałem dopisać brakujące osoby do rostera w czasie, gdy mecz powinien się już zaczynać, to i tutaj pozwoliłem pozostałym sędziom zdecydować o transferze Carpego (w żaden sposób w to nie ingerując). Zamierzam organizować kolejne turnieje i póki będą one 4fun, będę prowadził je z myślą o graczach, nie sztywnych regułach. Najwięksi tutejsi obrażeni mogą sobie je bojkotować, proszę bardzo. Ale jaki to ma sens? Robię to dla siebie? Mogę nawet nie brać w żadnym udziału. W tym czasie streamowałbym co trzeba, zamiast grać :) Jeśli jednak będziecie brali w tym udział, to i wy możecie się w końcu znaleźć w sytuacji, w której regulamin odbiera wam zabawę z gry... Co wtedy? Spinacie dupy, jak teraz?

Na profesjonalne turnieje przyjdzie może czas, jak scena się obudzi. Jednak, jeśli mają być zrobione tak, jak mówisz Kamillo, to lepiej, żebym błędy popełniał i eliminował na przyszłość w takim CTF, niż PP czy innym ;) Nie od razu Rzym zbudowano.

I tak do Prussaka i Netomana- to śmieszne :) Obu wam negocjowałem unbany na tym forum i obaj też zapomnieliście, jak mieliście przed banami bekę ze spinaczy, którzy zachowywali się podobnie, jak wy teraz (Prussak szczególnie). Pozdro, poćwiczcie :D

P.S: Możliwe, że coś chaotycznie napisałem i niespójnie, późno już, to piszę, jak piszę. Jutro to skoryguję. Jak macie jakieś szczere uwagi odnśnie mojego adminowania turniejami lub do samych turniejów, to najlepiej na PW/Steam, zamiast tu spamować.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Maja 09, 2014, 09:14:00 »
    Ja się nie spinam, wedle tego co się stało nie jestem poszkodowany, jednak to jest poprostu fair wobec reszty. Turniej jest ładnie organizowany, wszystko fajnie, oprócz tego. Powód, że Carpe jest w SRC ma stanowić casus by mógł on sobie przechodzić o innych drużyn? Na ten sam powód mógłby się powołać, dajmy na to, Prince, czy ludzie z PSOA. Tyle że jak sam wcześniej pisałeś o tym, że to nie jest turniej dla klanów, chociaż mogą się one zgłaszać.

Offline HappyDexter

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Servi simus iuris, ut liberari possimus.
    « Odpowiedź #74 dnia: Maja 09, 2014, 10:14:30 »
    Tak sobie myślę, że cały obiektywizm tej sprawy został zatracony w wyniku całej tej kłótni. Czy uważacie, że sensem jest płakać nad rozlanym mlekiem?
    Prawda jest taka, że każda ze stron reprezentuje jakieś racje, które można odbijać w nieskończoność i wcale nie używając dobrych argumentów, co w konsekwencji po prostu przerodzi się w burdel. A co za tym idzie, raczej nic z tego nie wywnioskujemy. Peace and Love ludzie. :)

Dokładnie, gramy przede wszystkim dla fun'u. Jest to ostatni post w tym temacie o tym transferze. Administracja już zadecydowała. Jak ktoś ma coś ciekawego do powiedzenia to proszę na PW do mnie lub pisać w temacie ogólnym. Tutaj odbywają się zgłoszenia zmian w rosterach i tego proszę się trzymać. // Dyktator
    « Ostatnia zmiana: Maja 09, 2014, 15:49:01 wysłana przez Dyktator »
    (click to show/hide)