Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Vojna.pl  (Przeczytany 15089 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Vojna.pl
    « Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 26, 2014, 16:08:17 »
    Ja sobie jednak daję spokój z vojną. ta gierka chyba nie jest dla mnie ;) .

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 26, 2014, 19:36:37 »
    Herbu nie ustawiłem, bo przy mojej Lumii 520 to sprawiłoby BARDZO duże problemy, a do 4 lipca jestem poza krajem bez kompa.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 03, 2014, 23:36:54 »
    Doublepostuję, żeby odświeżyć temat. Od dzisiaj jestem again w Polszy, także zaczęła się prawdziwa rozgrywka. Swoją drogą, soja zaproponował mi owca. Trochę zmiana stron, bo tylko kolar zakończeniem edycji powstrzymał wielką wojnę jaka nadchodziła. Miał być owca + cieślik vs. Jakubbb i moja konfa, 8 graczy z pierwszej 20. Byłoby ciekawie wtedy. A jak tam wam się wiedzie?
    Stacho a.k.a. Piastun - ile tego żelaza potrzebujesz?
    EDIT: czy ktoś z was gra pod nickiem set?

Offline Piastun

• Użytkownik
    • Piwa: 82
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 08, 2014, 23:08:51 »
    Dopiero co zauważyłem Twój post. Widzę, że przeprowadziłeś niezłą ekspansję :D Uważaj na Zioma. Żelaza przyjmę każdą ilość, zbieram na narzędzia. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, niedługo będę światowym eksporterem soli :D Ostatnio Toomy sprzedał mi 1k siarki za sól, w stosunku 1 do 1. Nie wiem czy przypadkiem Set to nie drugie konto gracza o nicku seth... Za kilka dni można już założyć konfederacje. Mam na myśli mnie, ciebie, inferra i wolfa.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 08, 2014, 23:25:29 »
    Co, sugerujesz, że ziom ma wobec mnie złe plany? Byliśmy sojusznikami przez całą poprzednią edycję, niejednego gracza unicestwiliśmy i ostatnio wysłał mi na Vojnie PW z propozycją kontynuowania współpracy i w tej edycji, także jego się akurat nie obawiam. W ogóle jakaś ta edycja spokojna, nie było chyba jeszcze żadnego konfliktu między graczami :P Co do konfy: spoko, czekam.

Offline Piastun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Lipca 08, 2014, 23:37:44 »
    Absolutnie nie mam co do niego złych uprzedzeń, po prostu trzeba patrzeć innym na ręce. Jaki miał nick w poprzedniej edycji? Też ziom? Nie przypominam go sobie, może dlatego że przestałem grać pod koniec :D Pierwsza wojna już była(trwa). Zjechali gościa co miał bunty, ale chyba dostał od tommiego fundusze i szykuje kontrę. Ale tak, jak pamiętam to o tej porze już bywało gorąco...

Offline Leo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 09, 2014, 11:05:11 »
    Rozumiem, że gracie na pierwszym świecie? Tam się zarejestrowałam bo była młodsza tura :P
    Dopiero co wystartowałam, a gra wygląda ciekawie, więc chyba się wciągnę. W razie czego mój nick taki jak i tu.

Offline Piastun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 06, 2014, 20:16:49 »
    Jak idzie wojna z ligą lllew? :D

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 06, 2014, 20:56:33 »
    Daj spokój, po dupie Longobardzi dostali niesamowicie. Paradoksalnie, zyskała na tym tylko Liga Północy, i ja, bo udało mi się uzyskać na prawie 1000 tur pokój z owcą, no i powiększyć trochę ziemie. Ale jak już skończą z Longobardami, to wtedy seth i weles przyjdą po mnie. Najciekawsze jest to, że wolf chce żebym zaatakował owcę, set "tego tempego h**a krystiana", a krystian i owca proponują mi dołączenie do nich. Nie wiedziałem, że jestem najbardziej pożądanym sojusznikiem w Vojnie :P

Offline Piastun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 06, 2014, 22:14:45 »
    Daj spokój, po dupie Longobardzi dostali niesamowicie. Paradoksalnie, zyskała na tym tylko Liga Północy, i ja, bo udało mi się uzyskać na prawie 1000 tur pokój z owcą, no i powiększyć trochę ziemie.

Przypomnij sobie co pisałem ok. 300- 400 tur wcześniej przed rozpoczęciem wojny :D Od początku mówiłem, że Longobardzi to gó**o jakich mało i, że nie ma żadnego sensu żeby przystępować do sojuszu z nimi. Ale Ty, przeciwnik i wolf zrobiliście swoje i teraz na tym stracicie (czytaj stracili, bo może się jeszcze z tej sytuacji wykaraskasz).
    Przecież tłumaczyłem kilka razy, że tam debilem nie jest tylko Tommy, który wykorzystał "mądrość" Longobardów i stał się ich guru, przejmując od nich surowce i wykorzystując ich do swoich celów ;p
    Ale sam Tommy wojny nie wygra :p Tak samo na wojnie straci wolf; Patrz na ranking! Przed wojną byłem 8, daleko za walesem i wolfem, o jakieś 10 000 pkt. Teraz wyprzedziłem przeciwnika, walesa, jutro prześcignę wolfa, opracuję narzędzia na 5 i przeskoczę Tommy'ego. Wszystko jest efektem tego, że oni wydają mnóstwo na wojsko a ja prawię nic. (Co prawda mam 20 tyś wojska, na wszelki wypadek, ale to pestka)

a krystian i owca proponują mi dołączenie do nich. Nie wiedziałem, że jestem najbardziej pożądanym sojusznikiem w Vojnie :P

Nie jesteś sam :D Krystian przepisał ze mną chyba ze 30 wiadomości namawiając mnie, żebym się przyłączył.

Dlatego wracaj do "Sojuszu" i wyjdź z tego burdelu :D

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 06, 2014, 22:28:28 »
    Chyba tak zrobię, bo już mnie denerwuje jak na czacie konfy jakieś dzieci (wnioskuję po ortografii) co są 20 miejsc w rankingu za mną, piszą mi z włączonym Caps Lockiem co mam robić :P Co do Tommy'ego jako guru tych Longobardów: jakby nie patrzeć, ze starego składu (bez wolfa, przeciwnika i mnie) on jako jedyny ogarniał, więc nic dziwnego. Chyba rzeczywiście wracam do Sojuszu, zdobyłem kilka prowek, "pożyczyłem" bezterminowo kilkanaście tysięcy siarki i soli w sumie, to wyszedłem tylko na + :D

Offline Piastun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 06, 2014, 22:38:07 »
    Chyba rzeczywiście wracam do Sojuszu, zdobyłem kilka prowek, "pożyczyłem" bezterminowo kilkanaście tysięcy siarki i soli w sumie, to wyszedłem tylko na + :D

Zanim odejdziesz, pożycz jeszcze kilkadziesiąt dla mnie i wracaj do sojuszu :D Poprzemy Ligę i Longobardzi nic nam nie zrobią bo, przecież  Wolf był z nami, Tommy pada a reszta nadaje się na mięso armatniem bo mają gospodarkę na 3 k w rankingu (W sumie nie wiem po co im wojna jak z 3 gospodarki w rankingu można utrzymać chyba z 10 k wojska xD)

Jak wrócisz to zastanowimy się co dalej, odejdź od nich a wysyłam zaproszenie do sojuszu.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 06, 2014, 22:48:38 »
    Zanim odejdziesz, pożycz jeszcze kilkadziesiąt dla mnie i wracaj do sojuszu :D
    Niestety mateusz221 (albo matiTuSąLosoweCyfry, zawsze ich mylę) stracił swoje kopalnie :( Tak to bym tam jeszcze posiedział i wziął sobie jeszcze :D
    Poprzemy Ligę i Longobardzi nic nam nie zrobią bo, przecież  Wolf był z nami
    No właśnie, wolf. Pisać do niego, żeby wrócił, czy zostawić go tam w tym shicie? :P

Offline Piastun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 06, 2014, 23:05:35 »
    Sam się w to wkopał, raczej przyjęcie go znowu w sojuszu wywołałoby wojnę z ligą. Pisałem z nim kilka razy, prosił mnie bym zaatakował setha (czy tam seta) ale odmówiłem.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 06, 2014, 23:09:59 »
    No to trudno. Ja jutro do południa na 90% opuszczam Longobardów.