Autorzy pierwszych pouczcie się ortografii, bo padam. "Georg" najbardziej.
A jeśli będzie tak dalej, polecam adminowi wkleić Georg'owi do podpisu małą flagę Chin i napis "Pjiże pobrafnje pjo Hjniśkó" ;P
1. Polecam troszkę w siłę, najwięcej w zręczność, w inteligencje nic i trochę do charyzmy.
Do siły, ponieważ nie tylko łukiem się żyję, i umiejętność "silny naciąg" (tak się pisze? mam anglojęzyczną wersję gry) jest potrzebna do łuku/kuszy, w zwinność, żeby szybko się poruszać i szybko strzelać, w inteligencje nic, ponieważ można rekrutować "kolegów", którzy mogą mieć skille związane z int( polecam Artimenner'a The Doom, Jeremus'a, do broni Alayan'a, do łuku Katrin czy jakoś tak), dlatego nie opłaca się w to inwestować.
2. Jakie Ci się podobają. Po prostu, co Ci jest potrzebne np. do jakiegoś łuku (Silny Naciąg) itp.
Polecam bardzo przywództwo, bo bez niego nie zajdziesz daleko. Zarządzanie więźniami(jeńcami?), bo można sprzedawać ich, a za lordów dostaniesz duże sumki, szczególnie za królów frakcji.
3. Vaegirowie mają mocnych łuczników, średnią piechote i średnią kawalerie, Rhodokowie, Swadianie kuszników, Swadianie także bardzo dobrą kawalerie, praktycznie Rhodokami nie gram, więc dużo o nich nie wiem. Chanat ma dobrych łuczników konnych o szybkich koniach.
4. Wszystko po trochu. Łucznicy się przydają, piechota też i kawaleria także. Zależy od gustu, czy wolisz robić wielkie szarże kawalerią na wroga, czy powystrzelać część jego wojsk czekając na niego. Według mnie przy 100 ludzi, przydałoby się ok. 40 kawalerzystów, 40 piechoty i reszta łuczników, ponieważ łuczników tak łatwo pozabijać, więc potrzebują dobrej obrony.
5. Zależy. Jeśli masz dużo pkt. w atletyce, to przy łuczniku możesz pozwolić sobie na lepszy pancerz, a jeśli nie, przyda się nie schodzić z konia. Zależy od Twojego stylu grania i taktyce.
6. Ja osobiście preferuję broń dwuręczną, ale tarczą i mieczem/maczugą lepiej się obronisz.
Pozdrawiam.