Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Co najlepsze dla łucznika??  (Przeczytany 7081 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szpaner

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Co najleprze dla łucznika??
    « Odpowiedź #30 dnia: Listopada 24, 2008, 22:36:02 »
    w początkowych wypowiedziach pisali żeby nic nie dawać w inteligencję a tu piszesz żeby dawać więc nie wiem co wybraćmożecie mi powiedzieć jakie bo inteligencja daje jakieś plusy do umiejętności, a że jeszcze nie mam tej gry to możecie mi jakoś to przybliżyć??

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #31 dnia: Listopada 25, 2008, 08:55:53 »
    Chlopaki nie placza,Szpaner.Moze czas zebys zaczal grac?Mysle ze wiesz juz sporo i napewno dasz sobie rade:) Moze sie tez okazac po kilku levelach na poczatku gry,odechce Ci sie bycia lucznikem...i co wtedy?;) W kazdym razie,dasz rade.Powodzenia zycze:)
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Calathar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Listopada 25, 2008, 09:33:04 »
    panie 'Szpaner'...wez pan czytaj opisy umiejetnosci/skillow w grze,to chyba nie jest trudne?Int daje ci umiejetnosc niezadawania glupich pytan ;]

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #33 dnia: Listopada 25, 2008, 09:35:54 »
    +1 Inteligencji daje dodatkowy 1 punkt do skillów... Co kto woli...

Offline Szpaner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Listopada 25, 2008, 15:05:35 »
    tylko problem w tym że w sobotę zamówiłem grę i niewiem kiedy przyjdzie a tak bardzo nakręciłem się na tą grę że już o wszystko wypytuje:D

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Listopada 25, 2008, 15:08:46 »
    Intelgencja umożliwia rozwijanie skillów typu, medycyna, pierwsza pomoc, szkolenie, perswazja,szukanie ścieżek itp. Dodatkowo za każdy punkt atrybutó władowany w Inteligencje, dostajemy dodatkowy punkt umiejętności.

Nie ładuj w Inteligencje bo gdy będziesz miał herosów w drużynie (Marnid, Katrin itd.) to będziesz mógł u nich rozwijać te umiejętności których nie masz u siebie.

Offline Szpaner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Listopada 25, 2008, 18:48:38 »
    jeszcze jedno mam pytanie trochę głupie:D
    czy wieśniakom lub innym kolesiom których zatrudniam do swojej armii trzeba kupować zbroje i bronie czy od razu sami mają??
    i czy do każdej walki trzeba kupować strzały czy same w kołczanie sie pojawiają??:D

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Listopada 25, 2008, 19:00:13 »
    czy wieśniakom lub innym kolesiom których zatrudniam do swojej armii trzeba kupować zbroje i bronie czy od razu sami mają??
    Nie, wieśniaków "uzbraja" sołtys wioski, a najemnicy maja swoje.

i czy do każdej walki trzeba kupować strzały czy same w kołczanie sie pojawiają??:D

Same się pojawiają.

Offline TomAschek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Listopada 25, 2008, 21:24:41 »
    Strzały "pojawiają" się same ale ich stan odnawia się dopiero po walce. W czasie normalnej walki możesz otworzyć ekwipunek i wymienić na nowe o ile je tam masz. U mnie po usprawnieniach z paczki TML'a umożliwiających dostęp do ekwipunku w czasie oblężenia pojawił się stary bug - wystarczy otworzyć ekwipunek w trakcie walki i odnawiał się cały zapas strzał/bełtów/oszczepów.
    And when I turned, no face I saw,   A gdy odwróciłem się, nie ujrzałem nikogo,
           For the shadow was my own,   tylko własny cień,
                    Death Angel’s Shadow.   Cień Anioła Śmierci.

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #39 dnia: Listopada 26, 2008, 13:30:43 »
    [...]

Co do tego, to po prostu mają automatycznie, żeby nie było, że sołtys bogatej wioski daje rekrutom stalowe zbroje. xD Mają po prostu od razu swoje klasowe rzeczy. Co poziom dostają lepszy ekwipunek, bo nie ma co porównywać rekruta do rycerza. Co poziom także ulepszają się statystyki.
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #40 dnia: Listopada 26, 2008, 14:06:48 »
    Daj znac kolego Szpaner,gdy juz bedziesz szczesliwym posiadaczem wlasnego M&B.Jestem bardzo ciekaw twoich reakcji oraz nowych pytan:).Postaraj sie jednak poszukac odpowiedzi na forum.Jest tu naprawde wielka skarbnica wiedzy i odpowiedzi chyba na wszystkie pytania zwiazane z gra.Powodzenia:)
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Listopada 26, 2008, 14:10:04 »
    [...]

Co do tego, to po prostu mają automatycznie, żeby nie było, że sołtys bogatej wioski daje rekrutom stalowe zbroje. xD Mają po prostu od razu swoje klasowe rzeczy. Co poziom dostają lepszy ekwipunek, bo nie ma co porównywać rekruta do rycerza. Co poziom także ulepszają się statystyki.
    Pozdrawiam.
    No dokładnie, ale twórcy wpletli tam małą "fabułę" (xD), gdy wjeżdżamy do wioski i pytamy sołtysa o chętnych do wojaczki to on nam mówi że zna kilku chłopa którzy na pewno skorzystają z oferty, ale musisz mu dać 10denarów za każdego żeby ich uzbroił ;) Dlatego napisałem że sołtys ich uzbraja ;p I tak jak powiedział Credo każda jednostka (oprócz herosów) sama automatycznie się uzbraja po awansie na wyższy poziom, w zależności od swojej klasy (kusznik jest inaczej uzbrojony niż pawężnik ;))

Strzały "pojawiają" się same ale ich stan odnawia się dopiero po walce. W czasie normalnej walki możesz otworzyć ekwipunek i wymienić na nowe o ile je tam masz. U mnie po usprawnieniach z paczki TML'a umożliwiających dostęp do ekwipunku w czasie oblężenia pojawił się stary bug - wystarczy otworzyć ekwipunek w trakcie walki i odnawiał się cały zapas strzał/bełtów/oszczepów.

Możesz też podnieść kołczan jako łup po poległych żołnierzach.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #42 dnia: Listopada 26, 2008, 16:16:14 »
    I jeszcze na temat uzbrajania bohaterów, bohaterowie, jak ich wynajmiesz w tawernie, mają jakieś łachy ale są one słabe...Wtedy rozwiązaniem jest kupno dla nich rzeczy tak samo jak dla Ciebie. Jeżeli już masz kupione łachy dla nich to naciskasz P (Party) i dajesz Rozmowa(chyba,mam angielską wersję) na bohaterze a następnie "Pokaż mi swój ekwipunek".

Offline Szpaner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Listopada 26, 2008, 16:21:06 »
    właśnie przed chwilą dostałem M&B za chwile zainstaluje grę i wtedy będzie się działo:D

pozdro :D

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #44 dnia: Listopada 26, 2008, 16:24:10 »
    Od razu napisz jakie wrażenia:))

PS.Może się dość długo włączać gra, tak za każdym razem ale już później szybko to leci;)