Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Co najlepsze dla łucznika??  (Przeczytany 7075 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szpaner

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Co najlepsze dla łucznika??
    « dnia: Listopada 22, 2008, 16:50:53 »
    zamówiłem niedawno grę i zanim zacznę chciał bym się coś dowiedzieć.
    1 chce zacząć grać łucznikiem w co dodawać w siłę, zręczność, inteligencje czy haryzmę.
    2 w jaki umiejętności dawać.
    3 jaka frakcja jest najleprza dla łucznika.
    4 lepiej mnieć w druzynie piechote czy jazde.
    5 lepiej mnieć armor weicej def który waży weicej czy mniej def która waży mniej.
    6 co lepiej mnieć jako 2 broń. Leprza dwuręczna czy jednoręczna + tarcza.

Z góry dzięki za pomoc pozdro ;]

Za niestosowanie się do reguł języka polskiego dostaniesz ostrzeżenie, na razie upominam ku pamięci.

Poprawiłem tytuł tematu, bo nie był "najleprzy". :P
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 08, 2008, 14:45:16 wysłana przez Daedalus »

Offline Georg DeModreyn

• BANITA
    • Użytkownik
    • W żadnym królestwie nie służył długo
    Odp: Co najleprze dla łucznika??
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 22, 2008, 17:06:08 »
    1 we wszystko najwiencej w zrenczność
    2 jakie chcesz (ja radze sztrzelanie na koniu naciong. zarządzanie  dowodzenie i niespodzianka potężny atak )ja tak dawałem
    3 mi odpowiadali swadianie sam gram łucznikiem albo Veagrovie
    4 jedno i drugie ale jazda leprza wienc jazde
    5 lepiej leprzy arm bo padniesz po 2 hitach
    6 według własnych upodobańja moge nosić i dwu renczne jak i jedno renczne mam po 350 tych skili wienc sie troszke pakowało

Za niestosowanie się do reguł języka polskiego dostaniesz ostrzeżenie, na razie upominam ku pamięci.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2008, 18:22:44 wysłana przez Józef Sztacheta »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 22, 2008, 17:10:40 »
    1. Dawaj w co chcesz
    2. Rozdawaj w zrównoważony sposób, bo jak znudzi Ci się bycie łucznikiem mogą sie przydać inne umiejętności, jednak w tej grze to nie ma takiego znaczenia.
    3. To bez różnicy dla Ciebie, ale jeżeli szukasz najlepszych strzelców, to Veagirowie mają najlepszych łuczników, Khanat najlepszych łuczników konnych, Swadia lub Rhodokowie kuszników.
    4. Jazdą ciężko kierować na piechotę, ale zawsze może się przydać do zatrzymania naporu kawalerii wroga. Tobie polecałbym sporo piechoty, bo jazda szybko padnie.
    5. Kwestia gustu.
    6. Także kwestia gustu, jednak ja bym polecał miecz dwuręczny, bo jak padnie większość twoich żołnierzy, to nawet tarcza Cię nie uratuje i tym jednoręcznym mieczem możesz co najwyżej w łeb się stuknąć, a dwuręczny pozwoli Ci godnie polec w bitwie kładąc jeszcze kilku wrogów, bo ma duży zasięg, potworną siłę i jest ładny. Od razu mówię, że to raczej łuk będzie stanowił dla Ciebie drugą broń, bo bardzo szybko dochodzi do starcia wręcz i jak już miałbym doradzać, to zamiast miecza wybrałbym najlepszy topór dwuręczny. Powodzenia w grze i jak masz pytania chętnie odpowiem na pm.

Edit: Kurde Georg pisz po polsku!
    « Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2008, 17:12:17 wysłana przez Alkhadias »
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 22, 2008, 18:06:33 »
    Autorzy pierwszych pouczcie się ortografii, bo padam. "Georg" najbardziej.
    A jeśli będzie tak dalej, polecam adminowi wkleić Georg'owi do podpisu małą flagę Chin i napis "Pjiże pobrafnje pjo Hjniśkó" ;P

1. Polecam troszkę w siłę, najwięcej w zręczność, w inteligencje nic i trochę do charyzmy.
    Do siły, ponieważ nie tylko łukiem się żyję, i umiejętność "silny naciąg" (tak się pisze? mam anglojęzyczną wersję gry) jest potrzebna do łuku/kuszy, w zwinność, żeby szybko się poruszać i szybko strzelać, w inteligencje nic, ponieważ można rekrutować "kolegów", którzy mogą mieć skille związane z int( polecam Artimenner'a The Doom, Jeremus'a, do broni Alayan'a, do łuku Katrin czy jakoś tak), dlatego nie opłaca się w to inwestować.

2. Jakie Ci się podobają. Po prostu, co Ci jest potrzebne np. do jakiegoś łuku (Silny Naciąg) itp.
    Polecam bardzo przywództwo, bo bez niego nie zajdziesz daleko. Zarządzanie więźniami(jeńcami?), bo można sprzedawać ich, a za lordów dostaniesz duże sumki, szczególnie za królów frakcji.

3. Vaegirowie mają mocnych łuczników, średnią piechote i średnią kawalerie, Rhodokowie, Swadianie kuszników, Swadianie także bardzo dobrą kawalerie, praktycznie Rhodokami nie gram, więc dużo o nich nie wiem. Chanat ma dobrych łuczników konnych o szybkich koniach.

4. Wszystko po trochu. Łucznicy się przydają, piechota też i kawaleria także. Zależy od gustu, czy wolisz robić wielkie szarże kawalerią na wroga, czy powystrzelać część jego wojsk czekając na niego. Według mnie przy 100 ludzi, przydałoby się ok. 40 kawalerzystów, 40 piechoty i reszta łuczników, ponieważ łuczników tak łatwo pozabijać, więc potrzebują dobrej obrony.

5. Zależy. Jeśli masz dużo pkt. w atletyce, to przy łuczniku możesz pozwolić sobie na lepszy pancerz, a jeśli nie, przyda się nie schodzić z konia. Zależy od Twojego stylu grania i taktyce.

6. Ja osobiście preferuję broń dwuręczną, ale tarczą i mieczem/maczugą lepiej się obronisz.

Pozdrawiam.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2008, 18:29:30 wysłana przez Credo »
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Georg DeModreyn

• BANITA
    • Użytkownik
    • W żadnym królestwie nie służył długo
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 22, 2008, 18:22:04 »
     mocneych tutaj tylko jedennazw frakcji sie czepiał nie bende.
    właśnie wtyknijcie mi moje błędy

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 22, 2008, 18:24:28 »
    Mogę Ci "wtyknąć" coś innego, np. ostrzeżenie za niski poziom wypowiedzi jeśli nie dostosujesz się do poziomu forum. Offtop posprzątano, wyjątkowo jeszcze nie wlepiłem żadnego ostrzeżenia, ale to długo nie potrwa jeśli tak dalej pójdzie.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2008, 18:26:24 wysłana przez Józef Sztacheta »

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 22, 2008, 18:49:33 »
    Im więcej zręczności, tym łuk będzie bardziej szybkostrzelny (0,5% za każdy 1 punkt)... Power Draw (Siła naciągu) potrzebna jest do dzierżenia lepszych łuków (7 wystarczy)... Najlepsze strzały to "Large bag of Khergit Arrows" dające +3 do obrażeń, a jest ich 34... Polecam broń jednoręczna, bo po prostu jest szybsza... Kusza odpada, bo jest "gupia" i tyle... Tarcza... Zamiast tarczy możesz sobie spakować jeszcze jeden kołczan strzał co da w sumie 64 strzały... Jednak wątpię czy wystrzelasz je podczas bitwy... Na oblężenie zamku bez tarczy ani rusz, chyba, że będziesz osłaniał swoich poprzez zestrzeliwanie wrogich łuczników z murów... Wtedy 64 strzały na pewno się przydadzą, a wierzę, że i tych może zabraknąć...

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 22, 2008, 20:07:54 »
    Co najlepsze dla łucznika ? Łuk i strzały ;)

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 22, 2008, 22:27:32 »
    Co najlepsze dla łucznika ? Łuk i strzały ;)

Nie czytaj tamtych wypowiedzi! Tu masz wszystko w pigułce :)

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 22, 2008, 23:31:36 »
    Sir Grzegorz'u ... przeczytałem Twój post i aż mnie rozśmieszył xD ambitna odpowiedź na te pytanie z mojej strony . Przepraszam za off topa

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 23, 2008, 15:43:20 »
    Rhobar - dużo strzał przyda się także w starciach z Khegritami, mają bardzo szybką kawalerię, i na wojennym koniu nie sięgniemy ich mieczem. Strzałami zabijamy konia, a jeźdźca zostawiamy na pastwę naszych piechurów :)

Umiejętność Silny Naciąg dodaje też jakiś % dmg od zadawanych obrażeń (chyba 7% za każdy punkt), więc warto w niego inwestować.

Offline Szpaner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 23, 2008, 16:45:05 »
    dobra teraz mam pytanie dotyczące drugiej broni tarcza jest potrzebna do ataku na zamek dobrze jest się obronić przed strzałami ale dużo osób pisze że leprze są dwuręczne bronie to powiedzcie co bardziej sie opłaca mieć tarcza + broń jednoręczny, tarcza i miecz półtoraręczny (jeżeli można coś takiego mieć) czy broń dwuręczną

pozdrawiam
    « Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2008, 16:53:52 wysłana przez Szpaner »

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 23, 2008, 16:59:58 »
    Kto co lubi :) Jeśli chodzi o jednoręczne, to najlepiej jakaś szabelka, a dwuręczne to topór... I tyle
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Szpaner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 23, 2008, 17:07:37 »
    tylko o to chodzi że ja jeszcze nie mam gry dopiero przyjdzie i po prostu chce jak najwięcej wiedzieć na temat broni, postaci itp.
    a że chce grać łucznikiem to na filmikach widze że często używają drugiej broni i chce wiedzieć którąnajlepiej mieć.

czy miecz półtora ręczny jest silny czy zadaje dostatecznie duży dmg i czy można mieć półtora ręczny miecz i tarcze?

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 23, 2008, 17:37:59 »
    Wiec tak można mieć... zadaje obrażenia pomiędzy dwu, a jednoręcznym... Ale za to jest wolny :(.... Ja gram łucznikiem (już 62 lvl XD) i mam łuk, dwa kołaczny i własnorecznie zrobiony topór.... Kiedys grałem z tarcza i półtoraręczniakiem, ale stwierdziłem, że jest za wolny i walczyłem szbelką.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor