Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Napoleonic Wars Cavalry Nation Cup (1 miejsce!!!!)  (Przeczytany 42838 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    Odp: Napoleonic Wars Cavalry Nation Cup
    « Odpowiedź #105 dnia: Lutego 01, 2014, 11:45:25 »
        Proponuje mecz rozegrać po 12, składami wybranymi przez dane osoby(np. Ciężką Matim) by nie było sytuacji celowego posyłania słabych graczy na stronę przeciwną i trollowania turnieju.

« Ostatnia zmiana: Lutego 01, 2014, 11:57:43 wysłana przez lygrys »

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #106 dnia: Lutego 01, 2014, 12:05:52 »
    http://www.fsegames.eu/forum/index.php?topic=12051.msg477526#msg477526

Dzisiaj zostałem wybranym kapitanem Polskiej reprezentacji przez organizatorów, co zmusza mnie do drobnej zmiany dotychczasowych planów.

Mecz pomiędzy lekką a ciężką kawalerią i tak zostanie rozegrany (przybliżony termin - drugi tydzień stycznia), w celu wyłonienia lepszej jednostki. Będzie on sędziowany przez Erika, serwer pozostaje do ustalenia. Niezależnie jednak od wyniku meczu ja pozostanę kapitanem, za to, aby przygotowanie do samego turnieju (jak i on sam) było jak najlepiej przeprowadzone, vice-kapitanem zostanie osoba dobrze znająca tę jednostkę, która wygra mecz (jeśli będą to huzarzy, to zostanie nim Hubal albo CarpeDiem).

Po raz kolejny powtórzę mój apel o nie zatrzymywanie graczy dobrych w obu jednostkach ze swojego składu, jeśli wygra drużyna przeciwna. Jest to dla nas swojego rodzaju test, który sprawdzi czy potrafimy zadziałać wyłącznie dla dobra nas wszystkich. Bez tego będziemy słabsi, co może zaważyć o naszych losach w turnieju.

Pozdrawiam i zapraszam do wygłaszania uwag/opini
    Rozumiem, że dalej obowiązuje umowa, że reprezentacja gra zwycięzką jednostką, bez względu na wynik meczu? I jeżeli wygrają huzarzy, to kto wybiera skład - ty, czy vice-kapitan?

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #107 dnia: Lutego 01, 2014, 12:26:35 »
    Jak najbardziej, inaczej ten mecz nie miałby żadnego sensu. Skład będzie wybierany wspólnie aby uniknąć sytuacji w której ktoś znajdzie się w reprezenacji przez "sympatie", a głównym czynnikiem jakim będziemy się kierować przy wyborze to przede wszystkim umiejętność walki i teamworking'u.

Offline Klin

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Krzysztof Krawczyk
    « Odpowiedź #108 dnia: Lutego 01, 2014, 17:58:19 »
    No i gitara

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #109 dnia: Lutego 03, 2014, 13:48:16 »
    Nie powiedziałbym Klin, bo mam wrażenie, że sytuacja z poprzedniego Nation Cupa się powtórzy. Póki regimenty będą mogły coś ugrać to będą grać, potem zaś nastąpi tzw. "foch z przytupem".   Bardzo fajne byłyby jakieś deklaracje, liderów czy nie dojdzie do bojkotu niezależnie od wyniku spotkania... Które w obecnej sytuacji jest bez sensu moim zdaniem, zważając na to, że trwa NC na nativie, mamy kapitana (który mógłby zrobić eliminacje i w czasie ich trwania ocenić czy mamy więcej dobrych graczy na lekkich koniach czy ciężkich co ułatwiłoby znacząco sprawę...Bo byłyby 3 dni na testowanie tego, różnych kombinacji itd. zamiast 10 rund :P) oraz typowo polską mentalność typu "Liberum Veto" " Jestem sobie panem" " Z tego nic nie będzie...chodź powstanie!"

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Lutego 03, 2014, 18:30:14 »
    mamy kapitana (który mógłby zrobić eliminacje i w czasie ich trwania ocenić czy mamy więcej dobrych graczy na lekkich koniach czy ciężkich co ułatwiłoby znacząco sprawę...

W tym się nie zgadzam, bo wszyscy wiemy jaką jednostką chciałby zagrać Matim i chyba doskonale wiesz, jaki jest sens tego meczu. Wynik spotkania zadecyduje ostatecznie o jednostce i tego się powinniśmy trzymać. Wtedy będzie czarno na białym, czym gramy i do tej jednostki będą (mam nadzieję) dobierani najlepsi gracze.

Offline Veinrus

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #111 dnia: Lutego 04, 2014, 15:04:42 »
    Co do liderów a bardziej lidera to... to nie wiem jak stanowisko 5pp, ale że 4pp jest typowo klanem dla piechoty, a szwadron kawalerii jest tylko dodatkiem i samych chęci grania tą jednostką. Dlatego o tym, Cav NC my jako "czwóra" decyzje o członkach, jednostce pozostawiamy klanom skupionym wyłącznie dla Cav, ale "mile" będziemy się przyglądać całemu przedsięwzięciu. Mnie jako człeka interesuje stanowisko Hubal'a... bo go coś nie widzę... przypadek? nie sOndzę! x)

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Lutego 04, 2014, 17:44:38 »
    Dlatego o tym, Cav NC my jako "czwóra" decyzje o członkach, jednostce pozostawiamy klanom skupionym wyłącznie dla Cav

Czyli? 4pp odcina się od meczu lekka vs cięzka?

Hubal z tego co wiem ma problemy kadrowe, jego gracze grają na native :x
    « Ostatnia zmiana: Lutego 04, 2014, 19:35:00 wysłana przez lygrys »

Offline DaPietro

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    • Emerytowany pułkownik inżynier 5. Pułku Piechoty
    « Odpowiedź #113 dnia: Lutego 04, 2014, 19:15:33 »
    5pp mówiąc po chamsku ma w******e . Róbta co chceta , nawet się nie będziemy przyglądać :D .

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #114 dnia: Lutego 04, 2014, 19:55:17 »

Hubal z tego co wiem ma problemy kadrowe, jego gracze grają na native :x

W merca i Deluge też grają :D Nie wolno też zapomnieć o macheta'ch! We Włocławku bez maczety długo nie pożyjesz, a nigdy nie wiesz, kiedy musisz przerwać mecz i bronić się przed sąsiadami.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Lutego 04, 2014, 21:26:13 »
    Warto więc aby Hubal się określił i wyraził zdanie swojego pułku.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Lutego 05, 2014, 15:27:24 »
    Proszę mi wybaczyć multi posta, ale pomysł nagły a nie chciałem aby edycja pozostała nie zauważona. Skoro 4pp i 5pp chcą stać obok, obojętnie a w piątek jest cav cup gdzie akurat brak przeciwnika dla 14pk, to może zapisanie się 13ph byłoby dobrym pomysłem. Jak 2 lata temu, gdy REF grał z WV przed wyborem reprezentacji jako dwie główne siły na naszej scenie. Na pewno rozwikłałoby to wątpliwości co do zaangażowania na NW oraz samej liczebności tego pułku(13ph).  Nie twierdze o zastąpieniu meczu lekka vs ciężka w ten sposób, (chodź to też fajny wariant) lecz uzupełnieniem go o wspólną zabawę na wielkim turnieju! Co ty na to Hubal?

Sama idea leży w tym, że może w czasie meczu wiele się wyjaśnić a Matim otrzymałby szansę obserwacji graczy w grze. Zebranie składu w 2 dni co wielkim wyczynem nie jest, przekreślałoby plotki o nieaktywności 13ph i zależności pułkownika od zarządzeń niższych stopniem wobec swych kolegów z innych modów.

Offline Rizzet

• Użytkownik
    • 12345pp
    « Odpowiedź #117 dnia: Lutego 05, 2014, 16:04:10 »

Bynajmniej.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Lutego 05, 2014, 16:12:08 »
    Dlatego o tym, Cav NC my jako "czwóra" decyzje o członkach, jednostce pozostawiamy klanom skupionym wyłącznie dla Cav, ale "mile" będziemy się przyglądać całemu przedsięwzięciu

Bynajmniej.
            Niech żyje wolność szlachecka. To może panowie z 4pp ustalą wspólną wersje nim zasiądziemy do meczu? Byłoby całej scenie niezmiernie miło, gdyby tym razem przedstawiciele "czwórki" byli zaangażowani w reprezentacje od początku do końca albo wcale. Grunt to wiedzieć na czym się stoi.

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Lutego 05, 2014, 17:15:18 »
    Nikolayowi chodziło tylko o to, że 4pp jako regiment piechoty nie będzie mieszał się do decyzji, jaką podejmą polskie pułki kawalerii (14pk, 13ph i 1ps). Ale to nie znaczy, że w meczu huzarzy vs kirasjerzy Czwartacy nie wezmą udziału - podobno umowa była taka, że przyjść na ten mecz może każdy gracz z Polski i zagrać po którejś ze stron.