Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Napoleonic Wars Cavalry Nation Cup (1 miejsce!!!!)  (Przeczytany 42947 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    Odp: Napoleonic Wars Cavalry Nation Cup
    « Odpowiedź #120 dnia: Lutego 05, 2014, 17:40:22 »
    Nikolayowi chodziło tylko o to, że 4pp jako regiment piechoty nie będzie mieszał się do decyzji, jaką podejmą polskie pułki kawalerii (14pk, 13ph i 1ps). Ale to nie znaczy, że w meczu huzarzy vs kirasjerzy Czwartacy nie wezmą udziału - podobno umowa była taka, że przyjść na ten mecz może każdy gracz z Polski i zagrać po którejś ze stron.
       Przy czym jest to udział członków danego regimentu w oborze jednostki, przyzwoitość wymaga zaś by jeśli gracze danego pułku brali czynny udział w podejmowaniu decyzji to by po jej podjęciu  nie dostali odgórnej dyrektywy zakazującej im grania.   Z tego co też wiem, przyjść na mecz może każdy ale format będzie 10v10 albo 12v12-ta opcja mi się bardziej kojarzy (turniejowy musiałbym sprawdzić na FSE po ilu się gra bo nie chce w błąd wprowadzać) stąd też nie zagra każdy (To oczywiste, że jeśli mecz ma decydować o czymś to grają najlepsi ciężcy z najlepszymi lekkimi a nie "Ej kupiłem wczoraj WB i NW i przyszłem...znaczy przyszedłem, i nie mogę grać?! ej?!"). Co dla mnie jest największą wadą tego meczu, bo zagra reprezentacja zgrupowana wokół kapitana kontra? No właśnie. Vea victis.

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #121 dnia: Lutego 05, 2014, 18:36:09 »
    Ktoś tu chyba miesza fakty ;) Nikt nigdzie nie napisał, że w razie zwycięstwa jednej ze stron, druga strona zbojkotuje reprezentację. I jestem pewien, że 4pp tego nie zrobi, nieważne kto wygra ten mecz. Prędzej bym się spodziewał, że w razie zwycięstwa kirasjerów, kapitan nie weźmie do repry nikogo z Czwórki - ze względu na relacje na linii Matim - 4pp.

Offline Rizzet

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • 12345pp
    « Odpowiedź #122 dnia: Lutego 05, 2014, 20:41:52 »
    Zgodnie z tym, co napisał na poprzedniej stronie Nikolay, P4P zaakceptuje wszystkie opcje wyłonione przez sparing i nie zamierza w żaden sposób bojkotować reprezentacji. 
      [...]  przyzwoitość wymaga zaś by jeśli gracze danego pułku brali czynny udział w podejmowaniu decyzji to by po jej podjęciu  nie dostali odgórnej dyrektywy zakazującej im grania. [...] 

Wybacz, ale nie jest dla mnie do końca jasne, co chciałeś przekazać w tym punkcie wypowiedzi, tym bardziej, że 4pp brało czynny udział w podejmowaniu decyzji (odwołuję się m.in. do zebrania z 07.01, na którym przedstawiciele czwórki się pojawili), a skoro rozwiązanie w postaci meczu light vs. heavy cav zostało zakceptowane przez wszystkie strony, to nie widzę powodu, żeby na siłę starać się forsować inne wyjście. Co do "odgórnej dyrektywy" - myślę, że wystarczająco jasno określiliśmy wcześniej, że takie rozwiązanie nie wchodzi w grę.

Z tego co też wiem, przyjść na mecz może każdy ale format będzie 10v10 albo 12v12 [...] stąd też nie zagra każdy (To oczywiste, że jeśli mecz ma decydować o czymś to grają najlepsi ciężcy z najlepszymi lekkimi

W żaden sposób nie wyklucza to 4pp z udziału w tym meczu, ponieważ, jak sam powiedziałeś:

zagra reprezentacja zgrupowana wokół kapitana

Offline Zahari

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    « Odpowiedź #123 dnia: Lutego 11, 2014, 22:28:29 »
    Piękny mecz panowie. Teraz jedziemy po tytuł. Gratulacje dla obu stron.
    (click to show/hide)

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Lutego 11, 2014, 22:38:05 »
    Mecz był wspaniały i pełen napięcia, po początkowych ogromnych sukcesach huzarów, kirasjerzy podnieśli się i dali radę wygrać bodajże 8 rund z rzędu. Wynik 3:8 (tryb pierwszy do 8). Wielu dobrych lekkich konnych radzi sobie dobrze ciężkimi. Teraz tylko czas wybrać skład i liczyć na dobrą grupę.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #125 dnia: Lutego 11, 2014, 22:48:58 »
    (click to show/hide)

Mecz został wygrany przez stronę kirasjerską, co oznacza, że właśnie tą jednostką będziemy grali. Przed nami stoi teraz skompletowanie najlepszego teamu jaki jest możliwy. 12 osób to minimum, 17 będzie wynosiła cała reprezentacja, więc na początku zachęcam wszystkich chętnych do zgłoszenia się poprzez napisanie mi wiadomości na steamie ([14pk]Matim), bądź po prostu PW. Wszyscy zgłoszonych będziemy sprawdzali pod względem zarówno skilla jak i teamworking'u. Oczywiście, kiedy ktoś okaże się lepszy od osób w obecnej 12-ce, która grała na meczu, zostanie przeniesiony na jego miejsce do grupy "zapewnionych" miejsc. Proszę też się nie martwić, będą z pewnością zdarzały się sytuację, że ktoś nie przyjdzie, bądź przeciwnik będzie miał większą ilość graczy, więc o ile nie trafimy w pierwszym meczu na Francję, to jestem pewien, że każdy zagra.

Jeszcze raz proszę, by osoby które czują się silni w ciężkiej kawalerii zgłosiły się do mnie. Jedynie razem mamy jakieś szanse by wygrać ten turniej.
    Pozdrawiam
    Matim

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #126 dnia: Lutego 11, 2014, 23:01:03 »
    Hubal nie napisał GG? Skandal!
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Patrykus

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    • 14pk_Darth_Patrykus
      • Forum 14pk
    « Odpowiedź #127 dnia: Lutego 11, 2014, 23:15:03 »
    Zajebisty i zarazem bardzo męczący mecz (2h). Teraz tylko trzeba się zebrać i wpi*****ić innym drużynom :)

Nieoficjalny hymn reprezentacji:

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Lutego 12, 2014, 16:51:05 »
    Nieoficjalny hymn
    http://www.youtube.com/watch?v=7z79OcUHWo8

PS.
    Chodzi o skakanie jak Jelenie, a nie, że nasz lider wygląda jak Robert ^^

Offline Matim

• Użytkownik
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #129 dnia: Lutego 14, 2014, 21:49:05 »
    Aktualny skład z podziałem na osoby już grające jako kirasjerzy na meczu i te, które się zgłosiły potem:

Kapitan: Matim
    Vice Kapitan: Warder
    Patrykus
    Jan
    Jakub
    Makos
    Vister
    Vanguard
    Frankfurter
    Garond
    Adamov
    Zahari
    Okra
    Olo_Bero
    Kensaj
    Issus
    Koziołek
    ++
    Will
    Kamidas
    Iwomichu
    Rizzet

W najbliższym czasie zostaną zorganizowane spotkania, na których będziemy wspólnie ćwiczyć zarówno coś a'la mecze jak i po prostu na cav gf'ie. Jako że (na razie) zapisanych jest 21 osób, 4 będą musiały odpaść, co postaramy się aby było jak najbardziej sprawiedliwe i niezależne od pojedynczych występów, a od ogólnego radzenia sobie.
    Pozdrawiam

EDIT: Ciągle zachęcam do zgłaszania się
    « Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2014, 19:30:53 wysłana przez Matim007 »

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #130 dnia: Lutego 14, 2014, 23:55:30 »
    Powodzenia :)
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #131 dnia: Lutego 16, 2014, 21:50:10 »
      Dobra chłopaki.
    Matim wyjechał w góry czy też inne zadupie na kilka dni. Poproszono mnie abym pograł z wami, celem ocenienia waszych zdolności.
    Przyjść może każdy, ale zastrzegam sobie prawo do grzecznego poproszenia pewnych osób o wyjście z serwera (Jeśli ktoś będzie sobie kompletnie nie radził, celem nie psucia balansu drużyn, bo jednym z kryteriów polecania osób Matimowi po jego powrocie będzie team work).

Te wspólne gry odbędą się na tsie 14pk: 91.239.66.41:1337
    W terminach:
    Czwartek godz. 19
    Piątek 19
    Sobota 19

Celem tych spotkań jest oszacowanie mówiąc brutalnie które osoby z podanego składu nie nadają się do niego, a które spoza zostały mylnie "odtrącone".   

Jako, że jestem wspaniałym, kochanym, uwielbiany, szczodrym a nade wszystko skromnym człowiekiem dam szansę każdemu kto ma lepsze rzeczy do roboty w piątkowo-sobotnie wieczory a gra dobrze. Takie  osoby mogą napisać do mnie "Pancerinho" i umówić się na wspólną gre na Cav Gf.

PS.
       Pożebrze u Matima o jakieś informacje o pierwszych powołaniach.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #132 dnia: Lutego 20, 2014, 00:52:25 »
    Jako, że udało się nam ustalić z Włochami ustalić na piątek na godzinę 20:45 sparing, to trening repry rozpocznie się dopiero o 20, tak aby był też rozgrzewką zaraz przed meczem
    Pozdrawiam

Offline Patrykus

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    • 14pk_Darth_Patrykus
      • Forum 14pk
    « Odpowiedź #133 dnia: Lutego 20, 2014, 18:45:25 »
    W piątek 28.02 o 20.00 mamy spara z reprezentacją Niemiec :)

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Lutego 20, 2014, 19:52:25 »
    Screen z treningu