Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Upominki i prezenty  (Przeczytany 10225 razy)

Opis tematu: Co chciałbyś dostać lub co już dostałeś z różnych okazji

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Upominki i prezenty
    « Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 10, 2013, 20:19:43 »
    jakiego zespołu?

AC/DC

Ktoś z Poznania może mnie po tej czapce poznać xD

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 10, 2013, 20:50:16 »
    Tyr, obejrzałem te filmiki. Niemniej jednak to dla mnie shit. Nie jesteś w stanie ogarnąć szybciej czegoś mądrego. Niech spróbuje przeczytać z prędkością choćby 2000 słów na minutę wiersz albo mądry esej. Nie ma opcji. Tak samo, nie wyciągasz z tego nic szczególnego. Sam mistrz mówi, że trzeba szukać słów kluczowych, bo reszta nie jest istotna. Dla szybkiego czytania może owszem, ale przy czytaniu powieści? Bullshit.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 11, 2013, 15:58:54 »
    A kto Ci powiedział, że ja czytam TYLKO I WYŁĄCZNIE powieści? Powiedziałem, że czytam KSIĄŻKI, czyli ogólnie literaturę: krótkie opowiadania, nowele, komiksy, zbiory wierszy i wiele innych. Możesz wierzyć, albo nie. Ja tam zapamiętuję to, co czytam, może nie w 100%, ale w ok. 65-80 i mi to wystarcza. Poza tym warto dodać do tej lekcji szybkiego czytania osobną lekcję - lekcję koncentracji. Ale filmików już nie będę podawał, ani umieszczał linków, bo widzę, że Cię nie przekonam.

Żeby nie robić offtopu - wpadłem na kolejny pomysł, a mianowicie łańcuszki imienne. Świetny prezent, jaki chciałbym sprawić dla swojej znajomej, ale niestety dosyć drogi - około 200-300 zł w zależności od materiału (firma wykonuje "imiona" na zamówienie, a z gotowych wzorów ciężko mi znaleźć)
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Arthasan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 11, 2013, 17:03:44 »
    Nie przekonasz mnie, bo to jeden wielki bullshit, moim zdaniem :)

Offline AK_Ramage

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 11, 2013, 17:36:52 »
    Ja zawsze dostają to czego nie lubię.... kasę w czekoladzie. Mimo swojego już wieku 24lata dalej mam kasę w czekoladzie ;)
    Ja znowu nie wiem co kupić dziewczynie... lubi czytać książki Dana Browna, na mikołajki dostała Inferno, może znacie jakieś książki godne polecenia z gatunku tajemnice/przygodowe/historyczne?
    Problem jak co roku mam z dwoma graczami, jeden w wieku 17 lat i drugi w wieku 12 lat. W te święta dostaną.... Gry RPG planszowe. Co roku były płytki z grami, a teraz małe urozmaicenie:
    http://allegro.pl/show_item.php?item=3763963788, http://allegro.pl/show_item.php?item=3772235421 i jeszcze 12 letnia panna http://allegro.pl/show_item.php?item=3784533381.
    Ja ze znajomymi ok. 10 lat temu potrafiliśmy po 10-12 godzin dziennie katować grę planszową Magiczny Miecz (podróba gry Magia i Miecz), mimo że każdy z nas posiadał komputer zapełniony grami. Może i im się spodoba gra planszowa RPG. Dla starszego rodzeństwa to symbolicznie po jednej sztuce perfum.

1. Upominek do 30zł "bilet do kina"
    2. Upominek do 60zł "książka"
    3. Do 120 zł "Perfuma"
    3. Prezent marzenie:
    (click to show/hide)

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 11, 2013, 18:24:27 »
    Ja ze znajomymi ok. 10 lat temu potrafiliśmy po 10-12 godzin dziennie katować grę planszową Magiczny Miecz(...)
    Też w to grałem kiedyś, świetna zabawa, ale tak jak napisałeś, na kilka godzin.
    Dalej mam pudełko z grą, może czas wyjąć? :D

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 11, 2013, 23:30:03 »
    Tyr - powiem ci jedną rzecz: przy takim szybkim przelatywaniu przez teksty nie ma czasu na myślenie i jakieś refleksje.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 26, 2013, 11:43:19 »
    Tyr - powiem ci jedną rzecz: przy takim szybkim przelatywaniu przez teksty nie ma czasu na myślenie i jakieś refleksje.

A po co to komu potrzebne? Jakieś refleksje? Myślenie? Ważne żeby móc potem pisać na forum że przeczytał w życiu 7000 książęk z których wyciągnął tyle co ktoś inny z 7 ;)

W tym roku pod choinkę wpadł bon zakupowy do jednej z galerii handlowych;) Jeszcze trochę dorobię i będzie na nowiutkie airmaxy ;)

(click to show/hide)

Więcej mi nie trzeba :P

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 26, 2013, 14:16:10 »
    Te airmaxy są na obrazku? To są buty ta? Czym się one różnią od zwykłych butów? Moi znajomi ciągle coś pieprzą o tych butach i nie rozumiem co w nich takiego niezwykłego, to powietrzne buty czy jak? Sorry za pytanie ignoranta i za offtop. Jak już jednak poruszyłeś wątek to wole się spytać na forum niż w towarzystwie jakąś gafę walnąć, jestem outsiderem strasznym to jestem w tyle z modami.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 26, 2013, 15:29:58 »
    Mnie wpadło pióro Parkera od mężczyzny, patelnia teflonowa od rodziców i sweter od tak-jakby teściowej.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 26, 2013, 18:26:46 »
    A po co to komu potrzebne? Jakieś refleksje? Myślenie? Ważne żeby móc potem pisać na forum że przeczytał w życiu 7000 książęk z których wyciągnął tyle co ktoś inny z 7 ;)

W tym roku pod choinkę wpadł bon zakupowy do jednej z galerii handlowych;) Jeszcze trochę dorobię i będzie na nowiutkie airmaxy ;)

(click to show/hide)

Więcej mi nie trzeba :P
    swag

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 26, 2013, 21:06:57 »
    Te airmaxy są na obrazku? To są buty ta? Czym się one różnią od zwykłych butów? Moi znajomi ciągle coś pieprzą o tych butach i nie rozumiem co w nich takiego niezwykłego, to powietrzne buty czy jak? Sorry za pytanie ignoranta i za offtop. Jak już jednak poruszyłeś wątek to wole się spytać na forum niż w towarzystwie jakąś gafę walnąć, jestem outsiderem strasznym to jestem w tyle z modami.

Po pierwsze wygląd, wiadomo, kwestia gustu, ale jak dla mnie wyglądają świetnie. Po drugie, wygoda, po tym jak zakupiłem pierwsze maxy już nigdy nie wrócę do innych butów do chodzenia na co dzień ;) Po trzecie, idealnie pasują do różnych stylów ubierania, jeansy czy dresy, spodnie długie czy krótkie, maxy zawsze się sprawdzają!

Po czwarte:
    swag

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Arthasan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 26, 2013, 21:29:07 »
    Te buty + krótkie spodenki? Rzeczywiście "de gustibus non disputandum est"... Ja je przymierzałem i nigdy nie odstąpiłbym od swoich trailówek (coś takiego). Kwestia może terenu - wy, mieszkańcy nizin nie wiecie co to chodzenie ;)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 26, 2013, 22:00:35 »
    Po pierwsze wygląd, wiadomo, kwestia gustu, ale jak dla mnie wyglądają świetnie. Po drugie, wygoda, po tym jak zakupiłem pierwsze maxy już nigdy nie wrócę do innych butów do chodzenia na co dzień ;) Po trzecie, idealnie pasują do różnych stylów ubierania, jeansy czy dresy, spodnie długie czy krótkie, maxy zawsze się sprawdzają!

Po czwarte:

Dzięki za odpowiedź.

Czyli to jakaś moda, której nie pojmuje. Zostaje przy swoich glanach i trampkach za 3 dychy XD

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 26, 2013, 22:36:04 »
    Airmaxów nigdy nie nosiłam i nigdy mi się nie podobały. Jednak powiem Ci ^IvE, że moja prababcia miała rację mawiając, że biednych ludzi nie stać na kupowanie byle czego. Wolę uciułać sobie kasy i kupić droższe buty, które będę nosić długie lata. Jak 7 lat temu kupiłam sobie trekkingi tak do dzisiaj je noszę. Bo but za 30 zł. nie dość że szybko się rozsypie, to jeszcze nogę skatuje.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"