Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Upominki i prezenty  (Przeczytany 10194 razy)

Opis tematu: Co chciałbyś dostać lub co już dostałeś z różnych okazji

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dawidous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Upominki i prezenty
    « dnia: Listopada 27, 2013, 18:06:06 »
    Pewnie wielu z was ma problem co kupić swoim najbliższym. Najlepszym rozwiązaniem jest prezent zgodny z zainteresowaniami odbiorcy, ale czasami wiedza o zainteresowaniach nie wystarcza, bo co kupimy komuś kto interesuje się filozofią mechaniki kwantowej za niedrogą cenę? Chciałbym abyście podzielili się swoimi doświadczeniami i waszymi marzeniami o prezentach w krótkich postach. Proszę, abyście nie pisali o prezentach, które się nie przydadzą do niczego, a jedynie wywołają chwilowy uśmiech odbiorcy, albo osób w pobliżu.
    Proponuję schemat, który nie jest nakazem ale zwiększa przejrzystość waszej wypowiedzi (o ile tak to można nazwać?):
    -Upominek w granicach 25-30 złotych
    -Prezent do 60 złotych
    -Dar do 120 złotych
    -Prezent-marzenie.

(click to show/hide)

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Upominki i prezenty
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 27, 2013, 19:47:25 »
    czyli tak ogólnie..
    1. zawsze lubię dostawać kubki, czy jakieś breloczki, duperele kawowe, herbaciane czy piwne, czy same piwo(jakieś lepsze), słodycze, ogólnie w takim zakresie to zwykle duperele jakieś można dostać :P
    2. ze względu na ceny - książka, oczywiście tu jest problem dla obdarowującego jaka, ale przez znajomych czy jakieś facebooki da się to ogarnąć... Jakąś płytą też nie pogardzę, zawsze mogę sprzedać :P Tak samo pieniędzmi na karcie z empiku i innych i do tego dobry słodycz czy piwo. W sumie w zimę jakąś czapką a w lato koszulką też nie pogardzę. Alkoholem też.
    3. Za takie pieniądze to nie mam pojęcia, tu już się zbyt wiele opcji otwiera i jak ktoś chce wydać "na mnie" stówę, to chyba wie co robi...
    4. heh... raczej o takim czymś nie myślę i nagle sporo pomysłów do głowy przychodzi, od jakichś podróży po replikę całego rynsztunku landsknechta(gdzie ja bym to trzymał?), haha

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 06, 2013, 22:54:48 »
    Wino i ykhmmy.. przy piosenkach z lat 20 ;) - to na lajcie
    Wóda ii ykhmm i rock'n'roll - to na ciężko

jebacz prezenty... A jak już to jakaś muzyka lub kubki. Ostatnio też odkryłem fajny patent ale to tylko dla metaluchów brudasów. Kupiłem czapkę uszankę z demobilu i naszyłem sobie naszywkę zespołu na to, epicka kultowa czapka za 25 zł.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 07, 2013, 00:29:10 »
    jakiego zespołu?

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 07, 2013, 18:32:37 »
    Ive musi skrywać swoją łysinę, wiec czapka to faktycznie niezły pomysł.

Z reguły nie bawię się w dawanie i dostawanie prezentów, ale jak miałbym wybierać to:

a) Jakiś dobry limitowany vinyl, najlepiej jakiś box, ewentualnie kompakt. Z prostego względu- jestem fanem muzyki i jednocześnie kolekcjonerem białych kruków. Im porządniejszy album z jak najmniejszym limitem tym lepiej.

b) Sprzęt do ASG. Szpej, części i akcesoria do replik, sprzęt outdoorowy i tego typu rzeczy. Bo militariów nigdy za mało.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 09, 2013, 19:50:03 »
    1) Sznurówki do glanów, pasty do butów tudzież inne niedrogie akcesoria obuwnicze z naciskiem "do glanów" :3
    2) do 60 zł? myślę, że książka fantasy, ale taka naprawdę zaje..., którą warto poczytać, taka kultowa, godna polecenia, a zarazem taka, której jeszcze nie przeczytałem (obliczyłem, że jak do tej pory z własnej woli przeczytałem ok. siedem tysięcy książek) :)
    3) do 120 zł to chciałbym dostać trzy płyty zespołu Raubtier (jak do tej pory mają tylko trzy) :3 każda ok. 10 Euro, czyli 40 zł
    4) Prezent nierealny, ale taki jaki chciałbym mieć? Oczywiście MIECZ ŚWIETLNY :D
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 09, 2013, 19:55:01 »
    obliczyłem, że jak do tej pory z własnej woli przeczytałem ok. siedem tysięcy książek) :)

Chyba musisz poprawić matematykę... Skoro w lipcu 2012 roku pisałeś o wynikach swoich egzaminów gimnazjalnych, to masz 16 lat. Maksymalnie 17. W takim razie zakładając, że jesteś niesamowitym wyjątkiem i zacząłeś czytać 10 lat temu, w wieku 6-7 lat, to minęło 3600 dni. Zatem czytasz 2 książki dziennie, niezależnie od obowiązków i chorób?

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 09, 2013, 21:06:08 »
    Podnosi średnią krajową, tylko gratulować erudycji ;)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 09, 2013, 21:39:24 »
    ,
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 22:20:13 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 09, 2013, 21:50:37 »
    (obliczyłem, że jak do tej pory z własnej woli przeczytałem ok. siedem tysięcy książek) :)
    A ja max 20, heheszki. I co? Podskoczysz?

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 09, 2013, 23:43:42 »
    Nie zerknąłem wcześniej na schemat z pierwszego posta. Idąc tym tokiem myślenia, moje wymagania prezentowałyby się następująco:

1) Upominek 25-30zł: Nie lubię się rozdrabniać, w tej cenie nie potrzebuję niczego więc przyjąłbym albo 25-30zł do ręki lub nic.
    2) Prezent do 60zł: Hm... od biedy mogłaby to być jakaś płyta z allegro, jednak w tej kwestii znalezienie czegoś, czego chcę, a czego jeszcze nie mam to kwestia szczęścia. Prawdopodobnie zadowoliłaby mnie paczka kulek lub gaz do ASG.
    3) Prezent do 120zł: Tu już prędzej. W tej cenie, najprawdopodobniej jakiś vinyl do kolekcji. W tej cenie prawdziwe unikaty może się nie trafiają, ale zawsze coś ciekawego się znajdzie.
    4) Prezent-marzenie: tutaj nie ma o czym dyskutować- Albo porządna replika do ASG po pełnym tuningu, albo pierwsze wydanie (winylowe) Mayhem- Deathcrush.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 10, 2013, 15:54:01 »
    Ja zacząłem czytać jak skończyłem 5 lat szczerze mówiąc, a urodziłem się 17.04.1996r. czyli mam 17 lat. Wszystko się zgadza ;) a dziennie potrafię przeczytać nawet około 10 książek, każda po ok. 300-400 stron. Czasu mi starcza, choruję - rzadko, a nawet jak choruję to czytam, bo przecież nie leżę bezczynnie. Ja szybko czytam xd w domu już wszystkie książki przeczytałem, poza tym czytam też w internecie .pdf'y a rodzice nie nadążają mi z kupowaniem książek :P

Oczywiście ten wynik wychodzi po uwzględnieniu za książki wszystkich szkolnych podręczników, książeczek zdrowia itd.

Dobra, ale zszedłem trochę z tematu. Takim innym wymarzonym prezentem (prezent-marzenie) dla mnie byłby oryginalny z epoki, działający rewolwer (mający ponad 150 lat) klasyczny Lefacheux (tego Pana, który wynalazł nabój trzpieniowy {org. angielska forma - pinfire}, czyli pierwszą rozpowszechnioną formę amunicji zespolonej).
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 10, 2013, 16:13:01 »
    10 książek dziennie po 350 stron? To 3500 stron dziennie. Czyli zakładając, że chodzisz do szkoły i czytasz od 16 do 21 (nierealne) to masz 5h dziennie. Wychodzi 11 stron na minutę. Nie rób z siebie debila i przestań ;)

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 10, 2013, 17:25:38 »
    Ja zacząłem czytać jak skończyłem 5 lat szczerze mówiąc, a urodziłem się 17.04.1996r. czyli mam 17 lat. Wszystko się zgadza ;) a dziennie potrafię przeczytać nawet około 10 książek, każda po ok. 300-400 stron. Czasu mi starcza, choruję - rzadko, a nawet jak choruję to czytam, bo przecież nie leżę bezczynnie. Ja szybko czytam xd w domu już wszystkie książki przeczytałem, poza tym czytam też w internecie .pdf'y a rodzice nie nadążają mi z kupowaniem książek :P

Oczywiście ten wynik wychodzi po uwzględnieniu za książki wszystkich szkolnych podręczników, książeczek zdrowia itd.

Dobra, ale zszedłem trochę z tematu. Takim innym wymarzonym prezentem (prezent-marzenie) dla mnie byłby oryginalny z epoki, działający rewolwer (mający ponad 150 lat) klasyczny Lefacheux (tego Pana, który wynalazł nabój trzpieniowy {org. angielska forma - pinfire}, czyli pierwszą rozpowszechnioną formę amunicji zespolonej).
    Czytasz 10 książek po 10 stron dziennie.

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 10, 2013, 18:49:08 »
    Proszę mnie nie wyzywać od "debili", ponieważ wiem, co mówię. Zwykle czytam w godzinach pomiędzy 15:00 a 03:00. W szkole często mam też godziny wolne w środku dnia, więc zachodzę do biblioteki i czytam tam książki. Nie wiem, ile stron czytam w ciągu minuty, ale wiem, że czytam dosyć szybko. I proszę mi nie mówić, że to jest nierealne (ponadto zbaczacie zbytnio z tematu), ponieważ są teraz przeprowadzane kursy tzw. szybkiego czytania. uczęszczałem przez dwa lata na takie kursy i śmiem twierdzić, że to, co pokazuje ten (i wiele innych) filmów na youtube na temat szybkiego czytania jest absolutną prawdą, zero fikcji.

Wystarczy wpisać "szybkie czytanie kursy" w google czy podobne hasła... poza tym nawet kiedyś mówiono o tym w wiadomościach.

Czego ja mogłem się spodziewać po użytkownikach internetu? oczywiście hejtów i braku wiary w możliwości współczesnej nauki/techniki szybkiego czytania. -.-

Wracając do tematu: zastanawiam się, jaki prezent mogę kupić swojemu ojcu na święta, najlepiej taki, który by go pocieszył, bo dzisiaj zmarł jego ojciec (czyli mój dziadek) i atmosfera jest dość... smutna. Macie jakieś pomysły?
    Ulubiony cytat?

HK-47!