Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Napoleonic Wars League  (Przeczytany 27205 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    Odp: Napoleonic Wars League sezon II
    « Odpowiedź #105 dnia: Listopada 26, 2015, 21:40:45 »
    Jeśli chodzi o 1PA, przepuszczam że się rozpadli - Nie widzę nikogo z ich pułku na GF'ie czy innych serwerach.
    To, że nie grają aktywnie, nie znaczy, że się rozpadli. Istnieją, jutro nawet grają mecz w NWLu.
     Co do 8pp - zapewne sugerowali się tym, że kogoś musieli dodać do 1 ligi. Nie każdy zaś, dostając propozycję aby jego regiment dołączył do tej ligi, przystawał na to. Teraz, wiesz dlaczego. 1 liga, jest najmniej zbalansowaną od lat, zawsze przypominała bardziej ligę hiszpańską, gdzie jest pewien faworyt i pewien pretendent - na zmianę Real i Barcelona- i cała masa innych drużyn, które niby mają szansę coś tam ugrać, ale raczej tego nie zrobią.
       Piątka, zaś ma duże szansę na wygranie z 63e i 59th, a to daje okrągłe 6 pkt. W zeszłym sezonie 12stce wystarczyło chyba 5 aby utrzymać się w lidze, inna sprawa, że kolejnego tego typu sezonu grać nie chcieliśmy. Stąd rozumiem, 33rd które było nawet nad nami, ale woleli zagrać w 2 lidze, która jest najbardziej zbalansowana:  92nd, 23e, 6te, 33rd, 61e.

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #106 dnia: Listopada 26, 2015, 21:48:36 »
    Co to w ogóle za twór 92nd?
    DANCE OR GET BANNED

Offline Mr.Copper

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • Mężny bądź, chroń pułk twój i sześć flag
      • Strona Ósmego Pułku Piechoty, zapraszamy ! ("www.8pp.pl")
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #107 dnia: Listopada 26, 2015, 21:49:05 »
    Nie wiem czy, ktoś już o tym pisał ale zaraz wystartuje turniej 2vs2 oraz od jakiegoś czasu trwa GFL. Wszystkich zainteresowanych zapraszam na turniej 2vs2, więcej informacji tu: http://www.fsegames.eu/forum/index.php?topic=27410.0

(click to show/hide)
    Pułk 8. Piechoty Xięstwa Warszawskiego forever and ever!

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Listopada 26, 2015, 21:53:00 »
    Co to w ogóle za twór 92nd?

Pułk Heinricha. Dość dobry, ale z każdym miesiącem rosną w siłę i mają potencjał aby zostać jednymi z najlepszych.
    Jest tam przede wszystkim: Ledger, Caskie i paru innych dobrych aktywnych graczy. Z tych mniej aktywnych, wystarczy wymienić Axioma, by zrozumieć, że gdy mecz jest o naprawdę wysoką stawkę, 92nd potrafi pokazać pazur. Na treningówkach ssą.

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #109 dnia: Listopada 27, 2015, 12:06:45 »
    to NW żyje ? Myślałem że umarnoł jak native.

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Listopada 27, 2015, 18:36:05 »
    to NW żyje ? Myślałem że umarnoł jak native.
        Native, także żyje.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #111 dnia: Listopada 27, 2015, 22:21:17 »
    NW zakupiony. Wkrótce wracam na scenę, by odzyskać to, co mi zabrano, a w świetle prawa należy się mnie - tytuł najlepszego gracza NW. Do zobaczenia !

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #112 dnia: Listopada 28, 2015, 10:06:20 »
    NW zakupiony. Wkrótce wracam na scenę, by odzyskać to, co mi zabrano, a w świetle prawa należy się mnie - tytuł najlepszego gracza NW. Do zobaczenia !

Cóż ... na pewno należy Ci się bardziej niż niektórym Kamilu ^^
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #113 dnia: Grudnia 02, 2015, 20:17:08 »
    Oooo, jak Kamillo będzie można spotkać to i ja pogram :D
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Fiszek

• Użytkownik
    • Piwa: -39
    « Odpowiedź #114 dnia: Grudnia 11, 2015, 21:47:44 »
    Szkoda że ucichł temat bo ciekawy :)

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #115 dnia: Grudnia 19, 2015, 10:32:46 »
    Jak interesuje cię scena NW to polecam Wardera, jeden z najbardziej obytych na salonach Polaków(chodzi o wiedzę na temat sceny, bo przecież wiemy, że on zawsze sztućce ustawia i łapie odwrotnie :v ).
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Fiszek

• Użytkownik
    • Piwa: -39
    « Odpowiedź #116 dnia: Grudnia 19, 2015, 17:22:14 »
    Fajnie by było gdyby tu pisał co się dzieje

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Grudnia 19, 2015, 18:42:03 »
    Na prośbę.
     Bardzo ciężko komentować jest ligę NW, gdyż zajmuje się nią tylko jedna osoba, a sam turniej chociaż stał się jądrem społeczności, nie ma własnego działu. Jedynie wątek, w którym ludzie spamują, komentują i publikują wyniki.
      Przede wszystkim jednak dowolność w rozgrywaniu meczy to utrudnia, praktycznie nikt nie przestrzega terminów na rozegranie swoich spotkań, ba, niekiedy drużyny je omijają - po prostu przeciwnik A, nie ma czasu, no to pytają kogoś z kim powinni grać za 10-17 dni.
       To wszystko problemy techniczne, które śmiało można olać, bo nie wpływają na wynik rozgrywek, a drużynom ułatwia to łączenie swoich większych bitew z rozgrywkami. Ale, praktycznie niewykonalnym jest pisanie takich postów, jak Prusak czy inni pisali w tematach WNL, bo w sumie, nigdy nie wiadomo kto w danym tygodniu z kim zagra.

Ligę na 100%, wygrała już 15th YR. Najprawdopodobniej przewagą 3 punktów nad 77y. To pokazuje, że po raz kolejny mieliśmy sezon w którym faworyt był z góry jeden, przewyższający o klasę inne drużyny, spośród których jeszcze jedna drużyna odstawała poziomem. Podobna sytuacja, była w drugim sezonie gdzie nr 24, wygrał wszystkie mecze, a 17e uległo tylko pułkowi Hekka.
        Kolejny sezon może być ciekawszy, ponieważ organizacja ma zmniejszyć liczbę drużyn, ograniczyć możliwości zapisu i przeorganizować dywizje. Co do ograniczeń, starałem się wyperswadować to Brotowi, ale generalnie miał moje uwagi, w "głębokim poważaniu". Szkoda, bo dla mnie NWL skupiać powinien jak najwięcej drużyn i być  turniejem który napędza rozwój społeczności. Jak dobre pułki chcą sobie zagrać krótszy turniej, tylko dla elity, to niech sobie taki zorganizują. W efekcie, pewnie ktoś kto nie zostanie zaakceptowany stworzy własny turniej i powtórzy się sytuacja sprzed roku, z dwoma ligami  na NW.

Jeśli chodzi o ten sezon, to jak już wspominałem, mistrzostwo zgarnie 15th YR. Drugie miejsce na raczej przypadnie 77y, które zalega z dwoma meczami - przeciwko 42ndowi i 66pp, czyli średniakom.  Gra o trzecie miejsce zrobiła się ciekawa. Oto bowiem, 51st ma 18 punktów, a Spartanie mają punktów 15. Dla obu zespołów, ten mecz będzie ostatnim w lidze.

Różnica rund wygranych/przegranych Spartan to +18 wobec +30 51st'u.  Czyli rezultat 6:4 dla Spartan, oznaczałby, że obie drużyny powinny zająć wspólnie 3 miejsce. Chyba, że decyduje wtedy bezpośrednie starcie między drużynami.

Ciekawie wygląda sytuacja 5pp, które do tej pory ugrało zaledwie 7 rund w 10 meczach. Teraz jednak czekają ich spotkania, z dwoma średniakami i jedną mocną drużyną. Jeśli udałoby się im wywalczyć 2 zwycięstwa + remis, to zakończyliby ligę z 7 punktami, które pozwoliłyby im prześcignąć zarówno 63e i 2lhr. Wątpię aby organizacja, chciała w momencie gdy 5 czy więcej drużyn wypisało się z 1 ligi, wyrzucać z niej jakiejś drużyny do drugiej ligi, ale nawet jeśli, to wtedy piątka byłaby bezpieczna.  Tyle tylko, że o ile 42nd raczej ulegnie, bo odeszło od nich wielu dobrych graczy (nie jest pewne, że dograją nawet do końca turnieju), to 63e ma kilku szwedów, którzy stanowią o ich sile. A 4e, nawet jeśli gra tylko o pietruszkę, to raczej podejdzie do meczu poważnie.

Offline Okra

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • Bonjwa
    « Odpowiedź #118 dnia: Grudnia 19, 2015, 20:03:06 »
    Ładne podsumowanie :)

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Grudnia 19, 2015, 21:23:19 »
    Dziękuję. Było robione, na prośbę, mam nadzieje, że przybliżyło sytuację tej osobie, jak i każdemu zainteresowanemu.
    Tak czy siak, można mieć nadzieje, że kolejne sezony NWLa będą zorganizowane w sposób bardziej profesjonalny, ale także przystępny dla osób które chciałyby się czegoś dowiedzieć o rozgrywkach, bo póki co panuje straszny bałagan m.in przez wypisujące się pułki i to, że jedne drużyny rozegrały 13 spotkań a inne 10.

Przykład meczu NWLa xD
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 19, 2015, 22:08:12 wysłana przez Warder »