Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Kampania CK II]Sesja CK II - propozycja  (Przeczytany 17942 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Sesja CK II - propozycja
    « Odpowiedź #60 dnia: Grudnia 31, 2013, 21:07:13 »
    No no, Gryf na żelaznym tronie jako król . Chwali się. Winszuję. Ja ledwo młodego gryfa osadziłem na tronie i to z wielkimi problemami (save/load). Zmienił mu się tytuł? Ciekawe :D Czy coś majstrowałeś? I co ty tam za valryniakę dorwałeś? Czyżby Dany?

Niee, grę zaczynałem podczas Rebelii Roberta, młody Gryff był nawet Królem, bo Rhaegar nie dożył :/

Majstrowałem, nie bardzo. Chyba, że to, że pokonałem Stannisa w bitwie, wziąłem go do niewoli, Młody Gryff odebrał mu Stormlands i dał mi ... ale nie wiem czy to się liczy ^^

Dany, nie. To jedna z sióstr Lorda Starfall, bodajżę Ayahall Dayne. 10 lat młodsza, ale już 3 dzieci się dorobiłem :)

https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline marcinez

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #61 dnia: Stycznia 01, 2014, 12:01:51 »
    Jeśli można i jeśli jeszcze nie zaczęliście, to chciałbym spróbować moich sił jako Stannis. No chyba, że ograniczacie się do przywódców rodów.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #62 dnia: Stycznia 01, 2014, 14:55:09 »
    . No chyba, że ograniczacie się do przywódców rodów.

Mam nadzieje, że nie.

Im więcej osób tym lepiej, ta gra nie jest tak złożona, że potrzebuje ograniczonej liczby graczy by host miał ją ogarnąć.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #63 dnia: Stycznia 01, 2014, 16:40:47 »
    To zależy. Jeśli mamy Baratheonów to czy przypadkiem drugim eventem Stannisa nie jest wysłanie swojego brata w zaświaty? Jak to działa na multi? Jeśli jeden gracz będzie Renlym a drugi Stannisem to jak to by wyglądało? Jeśli nie byłoby eventu, że ten drugi zabija brata i przejmuje jego armię to czy byłaby to frakcja grywalna? A przede wszystkim pytanie do Glaedra czy Baratheonów potraktował jakby miał na myśli HRE w EU, czyli gracz wybiera sobie państwo z tego "koszyka", czy miał na myśli któregoś z nich konkretnie?

Ja sie przyznam, ze nigdy nie czytalem ksiazki (od dlugiego czasu planuje, ale potem zapominam) i obejrzalem zaledwie kilka odcinkow serialu ^^ Sprobuje nadrobic zaleglosci w tym czasie, ale jak bede robil cos super-über nieksiazkowego, to upomnijcie mnie na sesji :P
      Grasz jako władca Dorne? To powodzenia w oglądaniu serialu, jak znajdziesz coś o nich poza informacjami gdzie wysyłane są dzieci Lannisterów to daj znać, obejrzę odcinek raz jeszcze.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #64 dnia: Stycznia 01, 2014, 20:08:13 »
    W najbliższych dniach ogarnę dział kampanii jak i samego moda. Dajcie nabrać sił po Sylwestrze.
    Co do rodów: początkowo miałem plany umożliwić wybór dowolnego członka rodu. Jednak w związku z eventami muszę tę kwestię dokładnie przemyśleć i zobaczyć jak to wygląda w praktyce.
    Jeżeli mnie pamięć nie myli to ktoś może grać dopiero za około tydzień, tak więc mamy jeszcze trochę czasu.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #65 dnia: Stycznia 01, 2014, 21:36:27 »
      Grasz jako władca Dorne? To powodzenia w oglądaniu serialu, jak znajdziesz coś o nich poza informacjami gdzie wysyłane są dzieci Lannisterów to daj znać, obejrzę odcinek raz jeszcze.

Teraz sobie czytam wiki Games of the Throne i widze, ze wkopalem sie w biedne, pustynne panstwo ;P Serial zaczne jutro ogladac, dzisaj nie mam sil zeby ogladac cokolwiek, szczegolnie po angielsku
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #66 dnia: Stycznia 01, 2014, 21:51:19 »
    Teraz sobie czytam wiki Games of the Throne i widze, ze wkopalem sie w biedne, pustynne panstwo ;P Serial zaczne jutro ogladac, dzisaj nie mam sil zeby ogladac cokolwiek, szczegolnie po angielsku
        Położenie masz dobre i góry na granicy. Nie mniej jednak jesteś dorysowany :)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #67 dnia: Stycznia 03, 2014, 08:20:46 »

Wspomniał jeszcze o książkach, a tam o Dorne jest już bardzo dużo informacji (szczególnie w ostatnich dostępnych na chwilę obecną tomach). ;) Sam książę pojawia się już bodajże w którejś części Nawałnicy mieczy.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #68 dnia: Stycznia 03, 2014, 11:49:43 »
    Z tymi eventami nie ma tragedii. Ja grając Greyjoyami mogę np. zmienić decyzję Balona i przyjąć ofertę pomocy północy przy walce o niepodległość. Jedyna decyzja, którą należało by sprawdzić to właśnie ta sprawa Renlego i Stannisa.

Offline marcinez

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #69 dnia: Stycznia 03, 2014, 21:05:14 »
    To przecież oczywiste, że Stannis jest jedynym prawdziwym królem! Najwyżej uzurpator tego tytułu zginie, a po nim kolejni...

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #70 dnia: Stycznia 04, 2014, 11:11:11 »
    W sumie wpadłem na pomysł, skoro jest tylu chętnych to dwóch można umieścić: 1 u wildlingów za murem, a drugi w Night's Watch.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Stycznia 04, 2014, 14:34:16 »
    I co będą robić? Stoczą jedną bitwę? Ty grałeś w tego moda ? :D

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Stycznia 04, 2014, 15:59:23 »
    I co będą robić? Stoczą jedną bitwę? Ty grałeś w tego moda ? :D

W zasadzie większość konfliktów w tym modzie się kończy na jednej większej bitwie :P

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Stycznia 04, 2014, 16:04:59 »
    W zasadzie większość konfliktów w tym modzie się kończy na jednej większej bitwie :P

Ta gra jak i ten mod nie polegają tylko na bitwach. :D

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Stycznia 04, 2014, 16:22:13 »
    Ta gra jak i ten mod nie polegają tylko na bitwach. :D
    Zasadniczo w vanilli CK2 gra się opiera na długich oblężeniach, tutaj to zmieniono.