Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Kampania CK II]Sesja CK II - propozycja  (Przeczytany 18027 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    Odp: Sesja CK II - propozycja
    « Odpowiedź #45 dnia: Grudnia 29, 2013, 14:47:48 »
    Ja kupiłem CK II nie dawno, głównie dla tego moda. Więc zapewne dodatków nie mam, jeśli będą w rozsądnej cenie (czyli nie 70 złotych za dodatek dodający 30 lat w grze) to myślę, że skuszę się.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #46 dnia: Grudnia 29, 2013, 15:14:18 »
    Essos odpada, za dużo ludzie by było trzeba. Nie chcę z tego robić kampanii rehostów, nie znamy też stabilności moda, a im mniej osób tym lepiej. Ewentualnie dodamy ród Greyjoy jeżeli pojawi się siódmy chętny. DLCki odpuścimy, nie wszyscy je mają, nie każdy chce kupować. Nie zmieniają jakoś diametralnie gameplay'u jeżeli nie gramy z Essos.
    Nie jestem pewien, ale chyba tylko host musi posiadać DLC. Jeżeli dalej tak jest to możemy wybrać na hosta osobę ze wszystkimi DLC.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Grudnia 29, 2013, 17:02:56 »
    Dodałbym zasadę (po zagraniu w moda) aby zachować pozory RP, że przynajmniej w pierwszych miesiącach kampanii lew i wilk nie mogą współpracować. Bo równie dobrze dwóch kumpli może zapisać się na te frakcje i rozwalić pozostałych, tak?

Greyjowie są poza tym ważniejsi niż połowa innych frakcji. Atakują północ u mnie ok. 15 tyś gdy Starkowie na początku mają 20. Trochę to boli w kampanii.
    To takie przemyślenia zielonego w Ck2 Wardera, możliwe, że się mylę i nawet bardzo prawdopodobne, więc jestem otwarty na wszelkie uwagi i wyjaśnienia.

Legacy of Rome: Adds castration

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #48 dnia: Grudnia 29, 2013, 17:45:58 »
    Ja mógłbym wziąć udział w sesji, jeśli można to chciałbym Starków.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #49 dnia: Grudnia 29, 2013, 18:04:54 »
    Dodatki musi mieć tylko host, więc jeśli ktoś ich nie ma to na multi i tak je będzie miał.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #50 dnia: Grudnia 29, 2013, 18:42:41 »
    Zapisuje się, Lannisterowie.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #51 dnia: Grudnia 29, 2013, 18:44:47 »
    Baratheon.

Offline MrSzycha

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #52 dnia: Grudnia 29, 2013, 18:46:56 »
    Zapisuje się, Tyrellowie

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #53 dnia: Grudnia 29, 2013, 19:02:26 »
    No to zostały nam dwa rody. Bo jest siedmiu chętnych. W takim razie wstępnie zaklepuję Greyjoyów ale tylko, żeby nikt mnie nie wyprzedził czasem. Jak chcesz się zamienić za tych Martelów to daj znać Glaedr ;) Mi to obojętnie.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Grudnia 29, 2013, 19:17:50 »
    No to zostały nam dwa rody. Bo jest siedmiu chętnych. W takim razie wstępnie zaklepuję Greyjoyów ale tylko, żeby nikt mnie nie wyprzedził czasem. Jak chcesz się zamienić za tych Martelów to daj znać Glaedr ;) Mi to obojętnie.

Dajcie mu Balona, nie chce mieć najbardziej z*banego "dziwnego" lorda wśród was wszystkich. ^^

A tak na serio to pora pomyśleć nad zasadami. Chyba zasady dotyczące frakcji pokonanych zwłaszcza przez zasiadającego na tronie muszą być jasne. Czy będziemy bawić się w jakieś zniszczenia znane z pewnej "deszczowej piosenki" czy raczej pokonany będzie w podobnej sytuacji co Balon Greyjoy po buncie? Tutaj osoby znające od podstaw mechanikę gry powinny się wypowiedzieć. Ja jeśli to byłoby możliwe, byłbym bardziej za zasadami które odzwierciedlają realia średniowiecza przed Azincourt i Wojną 2 róż, ale wiem, że Martin tworząc swój świat odniósł się do własnie czasów już tego wbrew pozorom mroczniejszego średniowiecza. Czyli, chodzi mi o "łagodniejsze" traktowanie pokonanych. Nie niszczenie tylko może uzależnianie ich? Zwłaszcza frakcja królewska powinna dążyć do tego?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2013, 19:31:05 wysłana przez lygrys »

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #55 dnia: Grudnia 29, 2013, 19:41:32 »
    To ja zaklepuje jaka frakcje mozna (chyba zostala jedna)
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #56 dnia: Grudnia 29, 2013, 20:45:48 »
    Jeżeli mnie pamięc nie myli to od początku już odpowiednie rody są w stanie w wojny i nie ma opcji podpisania białego pokoju. Albo wygrywasz albo przegrywasz. Chyba dla każdego rodu przewidziane są inne skutki. Przegrany na pewno trafia do więzienia, ale nie traci życia. Traci suwerenność i staje się podległy, podobnie do podstawki gdzie cesarz HRE miał królów-wasali.  Nie wiem jak wiele zmieniają eventy.

Podsumowując: dałem propozycja, znaleźli się chętni, tak więc postaram się o podforum; w jednym wątku ciężko omówić kwestie zgłoszeń, zasad, dyplomacji, ogłoszeń itd...

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #57 dnia: Grudnia 31, 2013, 19:23:56 »
    To kiedy zaczynamy ? ^^

A tutaj mój styl prowadzenia kampanii ^^(Mam na myśli specjalizacje, jeżeli można to tak nazwać)

(click to show/hide)

Co do zasad, to uważam, że powinny być one pod typowy RP a nie pod zwyczajną sesje. Nie ukrywajmy, że grając w AgoT każdy z nas będzie chciał jak najbardziej z Roleplayować to co znamy z Serialu/książki lub zrobić dokładnie na odwrót. Tak czy inaczej, każdy skupi się na RP a nie na tym czy przypadkiem GM nie będzie krzyczał jeżeli wypowiem wojnę temu albo tamtemu.  Wierzę, że Glaedr jako doświadczony GM ogarnie temat ;)
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #58 dnia: Grudnia 31, 2013, 20:10:00 »
    Ja sie przyznam, ze nigdy nie czytalem ksiazki (od dlugiego czasu planuje, ale potem zapominam) i obejrzalem zaledwie kilka odcinkow serialu ^^ Sprobuje nadrobic zaleglosci w tym czasie, ale jak bede robil cos super-über nieksiazkowego, to upomnijcie mnie na sesji :P
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #59 dnia: Grudnia 31, 2013, 20:19:28 »
    @ Baldwin

No no, Gryf na żelaznym tronie jako król . Chwali się. Winszuję. Ja ledwo młodego gryfa osadziłem na tronie i to z wielkimi problemami (save/load). Zmienił mu się tytuł? Ciekawe :D Czy coś majstrowałeś? I co ty tam za valryniakę dorwałeś? Czyżby Dany?

Co do gry. Również stawiam na roleplay. Jako, że z książkami i z serialem jestem obtrzaskany. Miło będzie mi zasiąść do wspólnej gry o tron z Tobą Baldwinie bo widzę, że ogarniasz temat ;) Zastanawiam się tylko do kiedy powinniśmy grać, aż jakiś gracz podporządkuje sobie wszystkich?