Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Kampania CK II]Sesja CK II - propozycja  (Przeczytany 17948 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Sesja CK II - propozycja
    « Odpowiedź #30 dnia: Listopada 01, 2013, 10:49:45 »
    Panie ja to rozumiem, ale ty chcesz aby Ciebie "nikt nie ruszał" Jak Ty sobie wyobrażasz taką grę?

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #31 dnia: Listopada 01, 2013, 14:26:08 »
    "nikt nie ruszał" - tzn. nie mordował całej Rady doradczej, ani nie mordował króla podczas regencji. Tylko o to mi idzie.
    EDIT: zresztą nieważne. Trudno. Rezygnuję z pomysłu.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 01, 2013, 18:31:27 wysłana przez adriankowaty »

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #32 dnia: Listopada 01, 2013, 19:14:17 »
    Sesja dla gentelmenow xD

adriankowaty, strzelach focha bez powodu, zamiast negocjowac czy podac inny pomysl tylko sie obrazasz i zostajesz przy swoim... swoje prywatne zycie wylewasz na tawerne
    Mój problem zawsze jest taki sam: ilekroć coś zasugeruję, tylekroć wychodzę na dziwaka i odludka.
    co, teraz ma mi byc ciebie przykro? Z takim podejsciem z tej sesji i tak by nic nie wyszlo...
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #33 dnia: Listopada 08, 2013, 15:38:57 »
    Nie zauważyłem powyższego posta, więc dopiero odpowiadam: to, co skomentowałeś, to nie wylewanie emocji na forum (i tak mają mnie za bezdusznego, zresztą słusznie), ale próba samokrytyki, coś co u mnie jest normą. Jeżeli napisałem, że jestem odbierany za dziwaka, tzn. że czuję się takim i widzę w tym swoją wadę. Tak naprawdę, to cały czas starałem się pisać chłodno i racjonalnie, wyczułem w pewnym momencie sporą dawkę emocjonalizmu w dyskusji i starałem się ją "zbić",ale wyszło odwrotnie do zamierzonego celu, trudno - skoro zostałem odebrany inaczej, to najmocniej przepraszam, swoją drogą - rozegrałem parę rozgrywek z użytkownikiem tego forum na zasadzie - jak to słusznie ująłeś - "sesji dla gentelmenów" i rozgrywka wyszła przyjemnie.
    Tyle celem sprostowania. Dziękuję uprzejmie.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 27, 2013, 10:52:16 »
    Rozważam zorganizowanie sesji na modzie do CKII - AGOT.
    Link - http://www.moddb.com/mods/crusader-kings-2-a-game-of-thrones-ck2agot
    Myślę, że to najlepszy mod jaki dotychczas wyszedł na CKII, dodatkowo jest to według mnie najlepsza gra umiejscowiona w uniwersum AGOT.
    Domyślnie zagramy na scenariuszu A Clash of Kings. Kilka osób, tak aby obsadzić najważniejsze rody. Wszelkie szczegóły i zasady zacznę ustalać, gdy znajdą się chętni. Całość będzie się opierać na schemacie mojej kampanii EUIV, jednak większą rolę przywiązywałbym do roleplay'u.

« Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2013, 12:13:09 wysłana przez Glaedr »

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 27, 2013, 12:07:15 »
    Myślę nad zorganizowaniem sesji na modzie do CKII - AGOT.
    Link - http://www.moddb.com/mods/crusader-kings-2-a-game-of-thrones-ck2agot
    Myślę, że to najlepszy mod jaki dotychczas wyszedł na CKII, dodatkowo jest to według mnie najlepsza gra umiejscowiona w uniwersum AGOT.
    Domyślnie zagramy na scenariuszu A Clash of Kings. Kilka osób, tak aby obsadzić najważniejsze rody. Wszelkie szczegóły i zasady zacznę ustalać, gdy znajdą się chętni. Całość będzie się opierać na schemacie mojej kampanii EUIV, jednak większą rolę przywiązywałbym do roleplay'u.

Zgłaszam się :> Jakie DLC'ki będą?

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 27, 2013, 14:48:34 »
    Hehe. Oczywiście się piszę. Tylko trzeba umówić zasady. Na szczęście w GOT modzie nie ma Papieża i nie można legendarnego czitu z papieżem robić. Jednak banishowanie pozostaje i można nieźle pokombinować. Trzeba ogarnąć rozsądnie zasady bo dziur jest tyle, że głowa mała. I muszę Cię zmartwić Glaedr Twoje zasady z EU IV nijak tu się mają. Osobiście znam kilka sztuczek ale też celuje w roleplay to nie będę używał. Ogólnie może zamilknę i nie będę opisywał szczegółów aby głupie rzeczy komuś do głowy nie przyszły. Jak coś to jestem pod PW i mogę nakreślić o co biega. Jestem ciekaw tylko jaki czas przewidujesz na rozgrywkę bo wiadomo co smoki robią :D EDIT: Oczywiście nie doczytałem do końca. Co nie zmienia faktu, że problemu smoków to nie rozwiązuje. W Clash of Kings też można się do nich dochrapać. Btw. wyszedł już najnowszy patch do tego moda? Nie śledziłem ostatnio postępów bo achwiki nabijałem na podstawce.

Zgłaszam się :> Jakie DLC'ki będą?

Będzie mod czyli podstawka potrzebna tylko. Osobiście mam wszystkie DLC oprócz SoA gdyby jednak plany się zmieniły.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 27, 2013, 14:57:51 »
    Ja sie zglaszam wstepnie, bo tak do 2 tyg nowy komp dojdzie, a na tym od wczoraj gry nie dzialaja :(
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Glaedr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Grudnia 27, 2013, 15:51:33 »
    Hehe. Oczywiście się piszę. Tylko trzeba umówić zasady. Na szczęście w GOT modzie nie ma Papieża i nie można legendarnego czitu z papieżem robić. Jednak banishowanie pozostaje i można nieźle pokombinować. Trzeba ogarnąć rozsądnie zasady bo dziur jest tyle, że głowa mała. I muszę Cię zmartwić Glaedr Twoje zasady z EU IV nijak tu się mają. Osobiście znam kilka sztuczek ale też celuje w roleplay to nie będę używał. Ogólnie może zamilknę i nie będę opisywał szczegółów aby głupie rzeczy komuś do głowy nie przyszły. Jak coś to jestem pod PW i mogę nakreślić o co biega. Jestem ciekaw tylko jaki czas przewidujesz na rozgrywkę bo wiadomo co smoki robią :D EDIT: Oczywiście nie doczytałem do końca. Co nie zmienia faktu, że problemu smoków to nie rozwiązuje. W Clash of Kings też można się do nich dochrapać. Btw. wyszedł już najnowszy patch do tego moda? Nie śledziłem ostatnio postępów bo achwiki nabijałem na podstawce.

Będzie mod czyli podstawka potrzebna tylko. Osobiście mam wszystkie DLC oprócz SoA gdyby jednak plany się zmieniły.

Oczywiście nigdy nie miałem planów przenosić zasad z EUIV. Mówiąc podobny schemat miałem na myśli jeden dzień w tygodniu, godziny 19/20-24 i tego typu kwestie. Znajomy prowadził kampanię na CKII, doszła do końca tak więc zasady musiały na tyle sprawnie działać aby nikt z frustracji nie odszedł. Dopytam się jak to wyglądało.
    Od razu zaznaczam, iż smoki będą zakazane. Roleplay, roleplay'em ale na tego typu handicap'y nie można sobie pozwolić. Smok wygrywa bitwę 10k vs 50k i natychmiastowo zdobywa zamek.
    Przeliczę dzisiaj ile chętnych potrzeba. Zasady dotyczące moda ustalimy wspólnie, sam nie znam moda na tyle dobrze, aby wiedzieć jakie nie do końca uczciwe ułatwienia można stosować.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Grudnia 27, 2013, 17:11:49 »
    Można poszukać ludzi na wayofwar.org Tam jest społeczność grająca w CK II. Tutaj raczej nie wydoimy z ilością graczy.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #40 dnia: Grudnia 28, 2013, 15:58:36 »
    Zapisuję jeszcze jednego znajomka, jeśli chcesz jego steama Glaedr to napiszę na PW. (Tutaj został zbanowany przez jedyny słuszny elektorat)

Offline Glaedr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 28, 2013, 18:58:36 »
    Wstępnie rody do obsadzenia:
    - Lannister
    - Stark
    - Tyrell
    - Arryn
    - Baratheon
    - Martell
    Wychodzi 6 osób. Nie znam dokładnie moda, tak więc nie wiem czy któryś z rodów jest niegrywalny np. przez eventy.
    Wyślij kontakt w PM, jak będzie wiadomo coś więcej to napiszę do wszystkich.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Grudnia 29, 2013, 11:40:16 »
    Wstępnie rody do obsadzenia:
    - Lannister
    - Stark
    - Tyrell
    - Arryn
    - Baratheon
    - Martell
    Wychodzi 6 osób. Nie znam dokładnie moda, tak więc nie wiem czy któryś z rodów jest niegrywalny np. przez eventy.
    Wyślij kontakt w PM, jak będzie wiadomo coś więcej to napiszę do wszystkich.

A co z Essos i Greyjoyami? :D Ze swojej strony może jeszcze załatwię 3 osoby ale to się z nimi rozmówie najpierw.

Co do rodu to w moim przypadku ja wezmę ostatni, który zostanie ;)

Btw. Ważna rzecz:
         The Sword of Islam: Adds only the ability for the player to have multiple wives as a character of the Valyrian religion.
        Legacy of Rome: Adds castration and blinding capability as well as a couple of flavour events. It does NOT add retinues.
        The Republic: Allows the Merchant Republic realms to be played, namely the Free Cities, Meereen, Yunkai, Astapor and the Guilds of Qarth. These realms will still be active even without the DLC.
        The Old Gods: Enables the concubine system for Drowned God and Harpy followers (Pre-DLC system will be used if not enabled). Also adds much flavour, including beserkers, adventurers, new rebels and runestones. Raiding is available for drowned god, wildlings and pirates even without this DLC.
        Sons of Abraham: Enables the council of the Most Devout and their election of the High Septon. Also adds many religious flavour events, including various Holy Order events/decisions.
        Ruler Designer: Fully compatible with the mod
        Customiser: Fully compatible with the mod
        EU4 Converter: Not compatible
        Music Packs: The mod's soundtrack currently overrides them, however deleting "A Game of Thrones/music/songs.txt" will re-enable vanilla music
        African Unit Pack/Portraits: Used for the Summer Islanders, Basilisk Islanders and Sothoryos
        Mongol, Mediterranean, Russian, Norse, Celtic Face Packs: Not used
        Byzantine, Russian, Norse, Celtic, Military Orders, Warriors of Faith Unit Packs: Not used
        Dynasty Coat of Arms Pack 1/2/3: Not used
        Sunset Invasion: Some things may happen if enabled...

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #43 dnia: Grudnia 29, 2013, 12:30:31 »
    Kupiłem CK2. Jakie dodatki będą potrzebne?
    Biorę ród Freyów jeśli można.
    War(/l)der frey.

Jeśli tylko te duże rody, to myślę, że do mojej nieposzlakowanej tawernianej opinii pasuje tylko ród Arrynów, wysoko jak honor, tak?

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Grudnia 29, 2013, 13:18:43 »
    Kupiłem CK2. Jakie dodatki będą potrzebne?
    Biorę ród Freyów jeśli można.
    War(/l)der frey.

Jeśli tylko te duże rody, to myślę, że do mojej nieposzlakowanej tawernianej opinii pasuje tylko ród Arrynów, wysoko jak honor, tak?

Co do dodatków to dałem właśnie u góry opis co dają poszczególne dodatki jak się je włączy. To już musi Glaedr zdecydować. Jak już napisałem to ja mam wszystkie oprócz Sons of Abraham, które mogę dokupić jak coś ;) Co do Freyów to Glaedr napisał, że pomniejsze rody odpadają a więc jeśli chodzi o duże rody to Arrynowie rzeczywiście są wolni ;) As high as honor - zgadza się.