Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sabaton, Polacy, Żydzi, polityka, porażki i zwycięstwa  (Przeczytany 27396 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    Odp: Odp: Sabaton- Uprising
    « Odpowiedź #30 dnia: Września 25, 2013, 17:05:19 »
    Wiadomo, że jak przegraliśmy powstanie/wojnę to się załamywaliśmy ale potem znowu zaczęliśmy formować ruchy oporu. Robiliśmy tak długo aż się w końcu nie udało.
    Dostaliśmy w mordę, podnieśliśmy się i zamiast pomyśleć, znowu rzucamy się by dostać w mordę raz jeszcze.
    Przegraliśmy wojnę w obronie konstytucji, wybuchło powstanie Kościuszkowskie i straciliśmy kraj...
    Powstania kończyły się represjami. Listopadowe zatrzymało, zaś rozwój ziem Polskich (możliwe, że nawet gdyby car dążył do scalenia ziem i zniesienia konstytucji, to jego następcy po latach musieliby się liczyć z gospodarczo silnymi ziemiami).
       Zaryzykowałbym więc stwierdzenie, że większymi patriotami i polakami byli Ci którzy zamiast wielkich rozpaczliwych gestów i spazmów nawoływali do pracy u podstaw, niż Ci którzy latali z karabinkami. "Ginąć to żadna sztuka".

Offline MOHAWK_Marchewa

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #31 dnia: Września 25, 2013, 18:53:29 »
      I odpowiadając na pytanie, nie uważam siebie za patriotę.

lygrys, już po avatarze widać, że nie jesteś patriotą, tylko jakimś Rostowskim
    (click to show/hide)
    .

PS. Aha, jeśli mówisz, że ginąć to żadna sztuka, to czemu sam się nie zabijesz? Pasowałoby do Twojego stylu życia.

Nie chwalę się, ale powiem- mam 14 lat, dzieciaki w moim wieku spamują na komixxy, besty czy też mistrzowie, robią sobie słit focie w kibelku z ich chłopakiem, czy najlepszą psiapsiółką (niektórych facetów też się to tyczy), nolifią na żydowskim facebooku i CENZURA na historię. Jednak ja kocham historię, jestem patriotą, gdy wspominam naszych husarzy, szwoleżerów czy ułanów, zapominam o wszystkim, jestem po prostu zajebiście dumny za nich. Staram się o to, by więcej osób pokochało polską historię, zaczęli się jej uczyć z uśmiechem na twarzy, pomimo, że pani to stara baba mająca gębę jak giganty w Skyrimie. Niech pamiętają o tym, jak Polska podnosiła się z prawdziwego CENZURA i zostawała potęgą. Teraz, gdy mamy takich ludzi w kraju, jak Tusk, czy Rostowski i jedynie 100 000 armii, co 4-ty czy też 3-ci student jest bezrobotny, najwyżej pracuje w KFC i kamienice są wysprayowane przez CENZURA dresów, "bo muszą się tutaj podpisać, od tego zależy jego honor na dzielni", Polska upada coraz niżej. Jeszcze ta Unia Europejska, ciągnąca w dół po kolei wszystkie państwa. No po prostu tu się żyć nie da, 90% ludzi ma pranie mózgu, że żydzi CENZURA to Ci zajebiści, naziści, koniecznie naziści, nie można normalnie- Niemcy, to CENZURA bez serca. No ja się pytam: chcecie, byśmy mieli kraj jak Zimbabwe, czy inny kraj z CENZURA w skarbcu i na ulicach w postaci polityków? No ja CENZURA, inaczej się nie da.
    « Ostatnia zmiana: Września 25, 2013, 19:29:41 wysłana przez Corleone »
    Cytat: Batmacik
    Ku*wa, jak można zabierać mi fragi z łuku? Cygany zasrane.

Cytat: Sir Luca
    widzę, że niektórzy już dawno bana nie mięli...
    Ahhh ta ortografia...

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #32 dnia: Września 25, 2013, 19:12:30 »
    Hehe ten kto nie docenia Unii nie moze nazywac sie patriota, bo bez niej bylibysmy jakas Rumunia. Unia popmuje w nos tony pieniedzy, odbudowuje Polske (np. Krakow jest restaurowany z kasy Unii), organizuje szkolenia etc etc. Jesli myslisz ze z Kaczynski nadaje sie na premiera, to przeczytaj sobie jego plany.
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline MOHAWK_Marchewa

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #33 dnia: Września 25, 2013, 19:20:11 »
    Wiesz co Adam, Unia to tylko i wyłącznie żydowskie CENZURA. Kradnie pieniądze, zaraz będziemy tacy jak Grecy, bez kasy, domu nad głową, bo CENZURA żydy muszą się obłowić, my to podludzie jesteśmy. A co do "rasizmu" i "antysemityzmu", CENZURA te CENZURA i oszustów. Rozumiem, niech się rozmnażają, ale tylko ze sobą, nie chciałbym, by moja córka była z jakimś czarnuchem. A i sprawa żydów. Kocham Rzymian, inteligentni ludzie skumają o co cmon. Nic tylko złodzieje i oszuści. Pozdro
    « Ostatnia zmiana: Września 25, 2013, 19:28:27 wysłana przez Corleone »
    Cytat: Batmacik
    Ku*wa, jak można zabierać mi fragi z łuku? Cygany zasrane.

Cytat: Sir Luca
    widzę, że niektórzy już dawno bana nie mięli...
    Ahhh ta ortografia...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #34 dnia: Września 25, 2013, 19:24:04 »
    Marchewa, dostajesz pierwsze i ostatnie ostrzeżenie za nadużywanie wulgaryzmów. Więcej razy nie będę upominał. A teraz radzę wrócić do tematu, bo źle się zakończą wasze rozmowy.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Września 25, 2013, 19:37:43 »
    czyli wszyscy w Unii to Zydzi? I na razie jest w Polsce dobrze, przezwyciezlismy w miare kryzys, gospodarka sie stabilizuje. A jesli twoja corka zakocha sie w murzynie, to co, zabronisz jej? Murzyn to tez czlowiek, taki sam jak ty, tylko z innymi rysami twarzy i kolorem skory.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #36 dnia: Września 25, 2013, 20:13:48 »
    lygrys, już po avatarze widać, że nie jesteś patriotą, tylko jakimś Rostowskim
    (click to show/hide)
    .

PS. Aha, jeśli mówisz, że ginąć to żadna sztuka, to czemu sam się nie zabijesz? Pasowałoby do Twojego stylu życia.

Nie chwalę się, ale powiem- mam 14 lat, dzieciaki w moim wieku spamują na komixxy, besty czy też mistrzowie, robią sobie słit focie w kibelku z ich chłopakiem, czy najlepszą psiapsiółką (niektórych facetów też się to tyczy), nolifią na żydowskim facebooku i CENZURA na historię. Jednak ja kocham historię, jestem patriotą, gdy wspominam naszych husarzy, szwoleżerów czy ułanów, zapominam o wszystkim, jestem po prostu zajebiście dumny za nich. Staram się o to, by więcej osób pokochało polską historię, zaczęli się jej uczyć z uśmiechem na twarzy, pomimo, że pani to stara baba mająca gębę jak giganty w Skyrimie. Niech pamiętają o tym, jak Polska podnosiła się z prawdziwego CENZURA i zostawała potęgą. Teraz, gdy mamy takich ludzi w kraju, jak Tusk, czy Rostowski i jedynie 100 000 armii, co 4-ty czy też 3-ci student jest bezrobotny, najwyżej pracuje w KFC i kamienice są wysprayowane przez CENZURA dresów, "bo muszą się tutaj podpisać, od tego zależy jego honor na dzielni", Polska upada coraz niżej. Jeszcze ta Unia Europejska, ciągnąca w dół po kolei wszystkie państwa. No po prostu tu się żyć nie da, 90% ludzi ma pranie mózgu, że żydzi CENZURA to Ci zajebiści, naziści, koniecznie naziści, nie można normalnie- Niemcy, to CENZURA bez serca. No ja się pytam: chcecie, byśmy mieli kraj jak Zimbabwe, czy inny kraj z CENZURA w skarbcu i na ulicach w postaci polityków? No ja CENZURA, inaczej się nie da.
    Moja diagnoza Twoich problemów jest prosta - z ciebie taki typowy gość który myśli, że jest inny niż rówieśnicy. Tak powstają ruchy kindermetali czy pseudoprawicowców jak Ty. Uważasz się za wyjątkowego ale opuszczając wspólnotę typowych gimbusików, tworzysz nową lub dołączasz do mniej licznej - często jeszcze bardziej zretardziałej.

Atakujesz Unię Europejską nie podając żadnych konkretnych argumentów. Jeśli ktoś się o nie zapyta, tacy jak Ty zwykle odpowiadają "POLSKA NIE JEST SUWERENNA1!11!1". Gadasz, że polska armia jest do dupy, tymczasem z zewnętrznych raportów wynika - o dziwo - jedna z najlepszych w Europie. Jedziesz na Tuska i Rostowskiego nie wspominając nawet o równie kiepskich politykach prawicy którzy też nagrabili sobie w latach 2005 - 2007 czy tam 2008. Do tego ciśniesz żydów jak bardzo szkodzą kiedy jest ich już u nas bardzo mało.... o, zaraz... przecież pewnie Tusk jest żydem.. Żal mi patrzeć jak lejesz jad. Pseudo-świadomy smarkacz obejrzał na youtube filmy z żółtymi napisami i ubzdurał se, że żyje w świecie spisków.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Września 25, 2013, 21:17:24 »
    Wiadomo ze kazdy z PO musi byc Zydem. Przeciez to oczywiste.

A tak szczerze, czemu ludzie obwinaja Zydow o wszystko, szczegolnie w Polsce? Tutaj ich juz nie ma, albo uciekli za PRL albo przez wuja Adolfa...

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #38 dnia: Września 25, 2013, 21:19:23 »
    W Polsce nie ma dobrych polityków. Polska armia, może mało liczna, ale jest całkiem dobrze wyposażona. Nie mamy na dobrą sprawę własnej polityki zagranicznej przez dziesiątki międzynarodowych organizacji do których wstąpiliśmy. Fakt, niby jesteśmy bezpieczni, ale nie suwerenni. Coś za coś. W UE przeszkadza mi to że prymat prowadzą tam szkopy, i na dobrą sprawę jesteśmy im podporządkowani. Mój pradziadek się w grobie przewraca.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline AdamKur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Września 25, 2013, 21:41:24 »
    Eeee? Bo sa najbogatsi? Bo mogli by prowadzic wlasna polityke, a zamiast tego pompuja pieniadze w takie male, zacofane i niewdzieczne panstwa jak Polska. I jaka chcesz miec suwerenosc? Wojne wywolac?

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    « Odpowiedź #40 dnia: Września 25, 2013, 21:42:55 »
    Jezeli dalsze dyskusje nie beda wiazac sie z tematem tego watku, to zostanie on zamkniety. Od polityki jest specjalny dzial.
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #41 dnia: Września 25, 2013, 22:50:58 »
     Marchewa chyba jednak za młody jesteś, idź na besty z kolegami.
    « Ostatnia zmiana: Września 26, 2013, 23:11:35 wysłana przez HUtH »
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #42 dnia: Września 25, 2013, 23:05:28 »
    W Polsce nie ma dobrych polityków. Polska armia, może mało liczna, ale jest całkiem dobrze wyposażona. Nie mamy na dobrą sprawę własnej polityki zagranicznej przez dziesiątki międzynarodowych organizacji do których wstąpiliśmy. Fakt, niby jesteśmy bezpieczni, ale nie suwerenni. Coś za coś. W UE przeszkadza mi to że prymat prowadzą tam szkopy, i na dobrą sprawę jesteśmy im podporządkowani. Mój pradziadek się w grobie przewraca.
    Szczerze to wolę takie bezpieczeństwo niż tą "suwerenność" o którą tak płaczą przeciwnicy Unii a pewnie niewiele dobrego by z nią zrobili.
    Eeee? Bo sa najbogatsi? Bo mogli by prowadzic wlasna polityke, a zamiast tego pompuja pieniadze w takie male, zacofane i niewdzieczne panstwa jak Polska. I jaka chcesz miec suwerenosc? Wojne wywolac?
    Bez przesady Polska ani mała ani zacofana nie jest. Tak to możesz sobie mówić na Serbię czy jakiś inny nienaturalny twór

Edit: Ech soner, nie widziałem tego postu bo najnowsze mi sie otworzyły na drugiej. sorry ^^

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #43 dnia: Września 26, 2013, 00:32:20 »
    Panie Marchewa, wygląda pan na typowego młodocianego prawicowca, zatem zgaduję że jesteś bardzo religijny. Spieszę w takim razie spytać: Jesteś świadom tego, że Sabaton ma na koncie np. taki kawałek jak ,,Spalcie swoje krzyże''? :D
    « Ostatnia zmiana: Września 26, 2013, 23:12:23 wysłana przez HUtH »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #44 dnia: Września 26, 2013, 12:21:52 »
    Kurczę szkoda, że mnie nie było wczoraj, to bym sobie "pomoderował", hohoho.
    Nie wiem czy to cokolwiek by zmieniło w tej sytuacji, ale teraz już będę szybko wszystkie offtopy w politykę przenosił do działu DysKul, tutaj początkowo pomyślałem, że to taka luźna pogadanka, która jeszcze się nie rozwinęła w nic poważniejszego, my bad.

Ale muszę się odnieść to fioletowego tekstu Corleone, czepiającego się tej klasyfikacji Jasnej Góry*. Napisałem 'Jasna Góra', a nie 'oblężenie' czy 'zwycięstwo' itd., ponieważ chodziło mi o sam 'mit narodowy' dotyczący tego miejsca.
    Co do reszty, to jakoś później 'potnę' ten wątek(teraz nie mogę) i zrobi się nowy w Dyskul.

*[...] Ale przecież powszechnie znane i wspominane są zwycięstwa jak Grunwald, Jasna Góra*[...] Chyba wszystko jasne :D //Corleone
    No tak... jak się pisze i myśli się różne nasuwają, to wychodzą takie nieścisłości. A zwycięstwo jest takie, że twierdza nie została zdobyta ;P
    « Ostatnia zmiana: Września 26, 2013, 23:12:58 wysłana przez HUtH »