W tym momencie idę po kawkę i zaczynamy. Spróbujemy najprościej.
@Apropo podziału lewo-prawo
Podam najlogiczniejszy podział, który o którym kiedyś pisałem. To, że teraz np. PiS nazywa się nacjonalistami i skrajną prawicą bo na zachodzie mają inne zasady to nie zmienia faktu, że nimi nie są. Tutaj jest już gubienie i zniekształcenie prawdziwej istoty partii bo opis nie jest toższamy z stanem faktycznym.
Podział mocno uproszczony
:
piewszy człon jeśli chodzi o gospodarkę:prawo-więcej pieniędzy w rękach obywateli
lewo-mniej i socjalne rozwiązania
i dodajemy poglądy obyczajowe:liberalne poglądy - róbta co chceta
konserwatyzm - hola, hola to i to jest nie do ruszenia (sprawy obyczajowe)
I tak się tworzy profil partii np. PiS - konserwatywna lewica
PO - liberalna lewica
SLD - liberalna lewica
PSL - dostosujemy się
KORWIN - konserwatywna prawica
Nowoczena - zadeklarowana liberalna centroprawica
No i tak możemy brnąć w to czy opisy są słuszne czy nie. O ile znasz prawdziwą istotę partii to nie ma to żadnego znaczenia. Jednak na logikę i najbardziej słusznie jest opisywać w ten sposób, który napisałem bo prezentuje prawdziwą istotę partii. Zniekształcenie tego prowadzi do nieporozumień jak na przykład to jak opisuje się PiS na zachodzie. A chadecy to właśnie taka konserwatywna lewica. I możemy się teraz spierać w którym wieku sądzono tak czy siak i czy arystokracja i proletariat coś tam.. Jestem historykiem znam historię nie musisz mi tego pisać. Tutaj chodzi jednak o to aby było jak najprościej i najlogiczniej. Jak widać taki podział może zrozumieć przeciętny zjadacz chleba.
@Co do tego bezczelnego kłamstwa
No przejrzyj posty. Lub napisz jakie dowody chcesz to porozmawiamy. I na spokojnie, nie rozumiem po co ta agresja ;)
@GMO
No i tak czytam o tym GMO i czytam i nadal nie rozumiem. Chyba, że po prostu wait....
Ty chyba sądzisz, że ja uważam, iż nie powinno się informować, że dany produkt zawiera GMO! Oczywiście to musi być zawarte na produkcie i karane srogimi karami jeśli by tego nie uczyniono. A to czy ktoś to kupi czy nie.. To już jego sprawa. Może ktoś lubi aby mu pomidor dłużej postał. Teraz ludzie też trują się żarciem z mikrofali i co z tego? Ich wybór. Sam zjadłem kiedyś nie umarłem. Sam GMO nie mam zamiaru spożywać, chociaż kto wie może zerwę pewnego dnia ten zakazany owoc zjem z jednego pomidora.. i otworzę puszkę pandory ! I... no nic się wielkiego raczej nie stanie.
Do tego takie ograniczenia uderzają w gospodarkę. A jak sobie zmodyfikuje genetycznie buraki i będę nimi napędzał auto to czemu nie mam mieć takiej możliwości? przykłady można mnożyć.
A na koniec taki sytuacyjny
żarcik jestem ciekaw możliwa krzyżówka skorpiona z kukurydzą, kto wie anomalie się zdarzają
Ja jestem ciekaw czy możliwa jest krzyżówka lewaka z mózgiem, kto wie anomalie się zdarzają.
;)