Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 325087 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ukis

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących
    « Odpowiedź #180 dnia: Grudnia 26, 2008, 16:35:59 »
    Mam 2 pytania.

1. Kiedy wybiorę (podczas walki) opcję, by łucznicy podążali za mną, pojadę gdzieś indziej na mapie i ustawię, by zostali na swoich pozycjach, to zostaną tam, gdzie właśnie są, czy dobiegną do tego miejsca, w którym ja jestem i dopiero tam się zatrzymają?

2. Można zrobić coś z własnymi więźniami oprócz zwerbowania ich do własnej drużyny? Próbowałem ich gdzieś sprzedać, ale nie bardzo wiem gdzie. :P

Z góry dziękuję.

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #181 dnia: Grudnia 26, 2008, 21:06:56 »
    1. Dobiegną to miejsca w którym stałeś gdy wydałeś ten rozkaz.
    2. Więźniów można sprzedawać u Handlarzy Niewolników, pojawiają się w losowych miastach (w karczmach).

Offline Ukis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #182 dnia: Grudnia 27, 2008, 16:46:24 »
    Aha, jeszcze jedno. :) Czy szybkość konia ma wpływ na jego szybkość podczas walki, czy również przy poruszaniu się po mapie świata?

Offline Gandalf

• Użytkownik
    « Odpowiedź #183 dnia: Grudnia 27, 2008, 20:15:08 »
    Podczas grania zauważyłem, że tylko w czasie walki jest efekt

P.S. Witam jestem nowy :)

Offline Dolarsss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Grudnia 29, 2008, 18:22:25 »
    Od niedawna (od wczoraj) mam M&B. Mam 5-osobową drużynę i teraz moje pytanie:
    -Jak zaopatrzyć wieśniaków i jednego bohatera? Dajmy na to, że w inwentarzu mam 3 topory i chcę je dać moim wasalom- jak to zrobić?

Offline sHadowPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #185 dnia: Grudnia 29, 2008, 18:50:46 »
    -Jak zaopatrzyć wieśniaków i jednego bohatera? Dajmy na to, że w inwentarzu mam 3 topory i chcę je dać moim wasalom- jak to zrobić?
    Rozumiem, że chcesz ich wyekwipować, tak? No to tak, wieśniaków się nie da, jedynie można ich awansować w okienku Party/Drużyny (przycisk P bądź znaczek na dole na mapie świata) gdy zdobędą odpowiednią ilość doświadczenia. A bohaterów można - wystarczy wybrać ich w okienku drużyny, wybrać opcję "Rozmawiaj" - i tam już wystarczy "Pozwól przejrzeć mi twój ekwipunek", po angielsku nie jestem pewien jak to będzie brzmiało, ale pewnie coś w deseń "Could you show me your equipment?".

Offline kondziopl3

• Użytkownik
    « Odpowiedź #186 dnia: Grudnia 30, 2008, 11:17:41 »
    Witam chcialem sie zapytać jak można szybko zwiększyć liczbę swoich ludzi w oddziale?

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #187 dnia: Grudnia 30, 2008, 11:19:27 »
    Poczytaj sobie na forum, temat był wałkowany kilka razy, poza tym przeczytaj regulamin.....szukajka Cie nie zje:)

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #188 dnia: Grudnia 30, 2008, 20:49:15 »
    First Aid działa tylko na osobę, która to ma czy na całe party?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #189 dnia: Grudnia 30, 2008, 21:03:58 »
    Witam!
    Felix istnieją umiejętności osobiste, oddziału oraz umiejętności dowódcy.
    Umiejętności osobiste dotyczą tylko osoby, która ową umiejętność posiada.
    Umiejętności oddziału to umiejętności, z których korzysta cała drużyna, chyba, że osoba posiadająca taką umiejętność jest niezdolna do walki.
    Umiejętności dowódcy to umiejętności, które wykorzystuje tylko dowódca oddziału (czyli gracz, lord, król).

Jako, że First Aid to umiejętność drużyny (Party Skill?), tak więc tyczy się całego oddziału.
    Pozdrawiam!

Offline kondziopl3

• Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Grudnia 30, 2008, 21:24:46 »
    nie moge tego znaleźdź na forum:/ to powie ktoś jak szybciej zwiekszyć liczbe ludzi w oddziałe bo ona zwiększa sie strasznie powoli:/
    i co zrobić jeżeli zdobywam zamek a król daje go komuś innemu mowi ze ja juz mam lenna w jego królestwie tylko że ten zamek który zdobyłem juz straciłem:/ co zrobić zeby dostać inny zamek skoro ciagle daje go komus innemu?

Offline Adachi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #191 dnia: Grudnia 30, 2008, 23:14:18 »
    @up aby zwiększyć populację oddziału musisz punkty dodawać w Przywództwo to ono daje ci większą armię lub często walczyć co parę poziomów też ci daje trochę populacji. Jeśli straciłeś zamek to musisz czekać aż król da Ci nowy. Ja zaczynałem od wioski którą mi splądrowali nazywała się Haen od tego wzięło się moje imię w grze i czekałem cierpliwie i dostałem miasto Uxkhal. Podbijaj zamki i miasta wreszcie król zrozumie że potrzebujesz tego bardziej niż inni i Ci da tą wioskę/miasto/zamek.
    Cytat: Dolarsss
    Możesz zaopatrywać w ekwipunek tylko bohaterów z imionami np nie Korsarz bo to imię tak jak by grupy tylko imiona normalne np Rolf, Matylda, Deshavi, Jeresmus itd.
    Dajesz poprostu "Rozmawiaj" i pytasz się czy możesz przejrzeć ich ekwipunek.

Offline Dolarsss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #192 dnia: Grudnia 31, 2008, 17:21:13 »
    I znów mam problem. Dostałem misję od króla Ragnara- przynieść mu 8 sztuk bydła. Mój problem tkwi w tym, że ja kompletnie nie wiem, gdzie je zdobyć! Pomóżcie!

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #193 dnia: Grudnia 31, 2008, 17:25:32 »
    Bydło możesz zdobyć w wiosce. Pierwsza opcja jest taka, że idziesz do starszego wioski i kupujesz, ale nie zawsze ma na skaldzie. Druga to kradzież bydła, bądź spalenie wioski. Jeżeli spalisz wioskę, to często zostają obok krowy. Przypominam, że nie zawsze, ale jak nie ma w jednej wiosce, to pewnie będzie w innej.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Adachi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Grudnia 31, 2008, 21:44:19 »
    A potem podchodzisz do bydła i dajesz "Zacznij przepędzanie bydła" i lecisz z bydłem do Króla Ragnara jak dojdziesz koło niego to one same znikną i misja wykonana tylko uważaj żeby ci nie uciekły bo wiesz one są szybkie