Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Phantasy Calradia  (Przeczytany 75542 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    Odp: Phantasy Calradia
    « Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 06, 2013, 01:45:05 »
    Blazing Hand Temple (Świątynia Lśniącej Dłoni?) jest w obecnej wersji moda jedynym miastem należącym na starcie do Paladynów. Znajduje się ona niedaleko ziem Vaegirów = leży na dalekich, mroźnych ziemiach. Sugerowane miasto startowe - Reyvadin

(misja kupca - ratuj brata a potem ocal miasto :P nawiasem mówiąc, mam nadzieję, że to zmienią w finalnej wersji. To mnie wkurza, że w większości modów ten quest jest zachowany. Jedynym modem, który skrócił ten quest o ile się nie mylę jest Prophecy of Pendor)
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 06, 2013, 14:03:26 »
    Okazało się że jednak mam miałem starą wersję WB. Po zaktualizowaniu wszystko ładnie śmiga. Dzięki Tyr ;)

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 06, 2013, 16:20:21 »
    Nie ma za co, Lunarion, wisisz mi piwo :P
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline Kik0z

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Life is too short.
    « Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 06, 2013, 22:52:10 »
    Witam. Wie ktoś co zrobić żeby moje jednostki na początku bitwy nie uciekały, bo zawsze gdy zaczynam bitwę to połowa mojej armii ucieka, gdyż słychać jakieś krzyki, a przez to prawie wszystkie bitwy przegrywam.
    "Nie jest się silnym wtedy gdy idziesz chodnikiem w pięciu, a boi się ciebie jeden, lecz wtedy gdy idziesz sam, a boi się ciebie pięciu."
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją." ~ Generał G. Patton

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 07, 2013, 11:42:47 »
    Kik0z proszę o więcej szczegółów!

Jaką grasz frakcją i czy zawsze uciekają, czy tylko czasami?

Póki co, bez szczegółów mogę Ci udzielić tylko ogólnych rad.
    Widzę kilka możliwości:

1) Grasz Nekromantą. Czasami niskie morale lub niska zdolność dowództwa powoduje, że Nieumarłe jednostki wyrywają się spod kontroli. Ogólnie ciężko jest kontrolować Nieumarłych na początku gry, nie mówiąc już o Cieniach. W takim przypadku Cienie/Zombie/Szkielety mogą dezerterować lub nawet zwrócić się przeciwko Tobie.

2) Bitwa toczy się przeciwko Magom/Nekromantom. Magowie posiadają zaklęcia, które mogą wprowadzić Terror wśród żywych jednostek, co obniża ich morale i zmusza do ucieczki. Nekromanci natomiast dysponują Aurą Grozy (emitowana z ubrań i z Laski Nekromanty oraz ze zdolności Nekromancji), która również wprowadza efekt Terroru.

3) Siły przeciwnika są od Twojej armii o wiele, wiele większe (np. o 50 jednostek), co również może obniżyć morale i sprawiać, że Twoi żołnierze uciekną w popłochu.

4) Nie masz dobrze rozwiniętej zdolności Przywództwa/masz niską Charyzmę.

5) Zaczynasz domyślnie bitwę z niskim morale.

6) Nie zainstalowałeś najnowszej wersji moda z hotfixem 0.5a, który naprawia błędy z Aurą Strachu i efektem Terroru (bez tego hotfixa, te aury działają niepoprawnie).

7) Nie wydajesz rozkazów jednostkom. Ogólnie zasada jest taka, że "w kupie raźniej" tak więc nigdy ich nie puszczaj luzem, bo jedni mogą dobiec szybciej, a drudzy wolniej. Najlepiej trzymać drużynę razem (no chyba że walczysz przeciwko Magom miotającym kule ognia - wtedy należy się rozproszyć. Ja zwykle na Magów wysyłam szybką kawalerię, albo staram się ich zabić z dystansu własnymi Magami lub łucznikami. Jednostki dobre przeciwko Magom to te, które mają wysoką zdolność Magic Defense [zmniejsza obrażenia od magii] albo po prostu ciężkie pancerze).
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline kukiex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 23, 2013, 18:16:48 »
    U mnie w kracie umiejętności nie wyświetlają się nazwy nowych umiejętności, zamiast tego mam
    Umiejętność zarezerwowana 1
    Szkolenie
    Umiejętność zarezerwowana 8
    Umiejętność zarezerwowana 7
    Umiejętność zarezerwowana 6
    Spostrzegawczość
    itd.
    Co z tym zrobić... albo opiszcie te nowe umiejętności typu Umiejętność zarezerwowana 1 to zdolność do czarowania czy coś w tym stylu.

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 23, 2013, 20:53:02 »
    Ustaw angielską wersję gry. Będzie normalnie napisane (po angielsku) to co ma tam być, np.: Magic Defense, itp.

Offline BreakIn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 24, 2013, 13:33:05 »
    Mod wygląda fajnie, ale nie mogę go ściągnąć bo na moddb WSZYSTKIE mody jakie próbuję ściągnąć są "not available via any mirrors". Nic mi się nie udało stamtąd ściągnąć. Ma ktoś inny link do downloadu, z innej strony? Chomikuj odpada, nie mam konta a nie chce mi się go zakładać.
    (click to show/hide)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 24, 2013, 13:45:15 »
    A założyłeś tam konto(na ModDB)?

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 24, 2013, 14:11:46 »
    Jest jeszcze nexus http://mountandblade.nexusmods.com/mods/3973/

Też trzeba mieć konto, ale za to bardzo dużo serwerów do wyboru no i wysoka prędkość pobierania. Osobiście korzystam zawsze z Salt Lake i Salt Lake 2 opcjonalnie San Jose. Prędkość pobierania potrafiła mi na Salt Lake dojść nawet do 900 kb/s
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline matix522

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 24, 2013, 18:28:35 »
    Bardzo podoba mi się ten mod. Pierwszy raz włączyłem i zacząłem grę jako elf i  zdziwiło mnie to ze jestem niższy od człowieka  wydaje mi się ze elfy we wszystkich fantasy są wyższe.
    Dla mnie jedynym minusem tego moda jest brak diplomacy i innych modów typu custom comander
    Dynastia Euroazjatycka Rządzi

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 24, 2013, 19:43:01 »
    wydaje mi się ze elfy we wszystkich fantasy są wyższe.

No to nie wiem ile tych światów znasz, ja dużo nie znam, ale chociażby w tak znanym jak Forgotten Realms, Elfy są niżsi niż ludzie. (W Wieśku chyba też?) Nie mówiąc już o folklorze(skąd się fantasy wywodzi), gdzie elfy to takie piękne nieduże duszki.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 24, 2013, 19:56:44 »
    W Wiedźmionie elfy są wyższe, w Dziedzictwie, u Tolkiena i Prattcheta też. xD
    Natomiast w opowiadaniach to małe i psotne lub pomocne stworki.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 25, 2013, 16:19:05 wysłana przez NeToMaN »

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 24, 2013, 21:57:13 »
    No a w takim np. Morrowindzie są Mroczne Elfy (Dunmerowie - wzrost ludzki), Elfy Leśne (Bosmerowie - niżsi od ludzi) oraz Elfy Wysokiego Rodu (Altmerowie - wyżsi od ludzi). Tu dopiero jest problem, co nie...
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline Goker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 25, 2013, 18:27:47 »
    Cześć, mam 2 pytania.

1.Czy jako nekromanta mogę rzucać czary? Jeżeli tak to jak? Kupiłem 2 zwoje ale nie mogę się ich nauczyć ani nigdzie dać a podczas walki nie mogę otworzyć księgi czarów (chyba dlatego że nie mam żadnego)
    2. Czy to jest normalne ze dowódcy orków mają bo 2k-3,5k wojska głownie złożonych z pierwszego tieru, a bohaterowie z podstawki mają po 80?