Tak? to bij się z porządną armią, lub zwiększ poziom trudności I wyłącz cheaty, ułatwienia bo w innym temacie widziałem ze używasz kołczanu z 300-oma strzałami.
DIEGO- co do formacji- średniowiecze cofnęło się jeszcze przed czasy starożytności, owszem, mieli formacje, rozproszenie lub zwarcie, ew. konni do szarż używali znanych od starożytności formacji w kształcie trójkata :>. W starożytności ludzkość była bardziej rozwinięta niż w średniowieczu, w średniowieczu w europie wynaleziono chyba tylko wiatraki :), zaznaczam, że w europie. Według mnie to wszystko dzięki wpływom kościoła.
Co do tematu, jestem bardzo zadowolony z tego moda. Kuroi, to mi się bardzo podoba. Gdyby była prawdziwa bitwa w której byś walczył z 10 jednostkami przeciwko jakiemuś knypkowi niepozornemu. Wyprowadzacie szarże iiiii jeb! 2 twoich spadło z siodła a tamten na luzie jedzie. Patrzycie na siebie trochę zdumieni, wyciągacie bron do bicia w zwarciu i gonicie knypka unikając starć 1 vs 1, i was wszystkich i tak wybija nie dostając ani jednego uderzenia. Myślisz, że byś próbował go nadal gonić? Wątpie. Tylko sie nie czepiajcie mojej strategii :P
Mnie przyciągnęło do tego moda to tworzenie własnej frakcji i rekrutacja lordów plus maszyny oblężnicze. Na razie się nie zawiodłem. Fajny efekt tego dymu po wylądowaniu tej beczki palącej się w szeregach wroga, wtedy czuć taki żar bitwy :))