Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Age of Machinery  (Przeczytany 65367 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Knight

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Age of Machinery
    « dnia: Listopada 04, 2008, 16:35:23 »
    Info by McAbra
    Age of Machinery

Trochę nowości, w tym machiny oblężnicze oraz morale w bitwie.

Wątek na TaleWorlds

Downloady:
    MountFanBlade
    mbrepository

Screeny:
    (click to show/hide)

poniżej oryginalny post

polecam tego mody dodaje o maszyny wojenne podczas bitew ale nie można używać machin podczas oblężeń wyjątkiem jest Ismirala Castle.
    Tutaj jest Trailer http://www.youtube.com/watch?v=qqQ8W1GWPoo
    A tutaj jest wątek na Taleworlds http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,48674.0.html
    Link do pobrania http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=7&lid=933
    « Ostatnia zmiana: Lipca 23, 2013, 22:36:57 wysłana przez HUtH »

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    Odp: Age of Machinery
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 05, 2008, 08:56:14 »
    Świetna sprawa, tylko machin oblężniczych używało sie głównie do oblężeń jak sama nazwa wskazuje.

Ten trailer troche "nieczytelny" ;]...a le ściągam

Offline Calathar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 05, 2008, 11:26:02 »
    sciagam :)
    nooo nareszcie mozna rekrutowac lordow i dawac im lenna :] dzis wieczor bede testowal

edit:bo bym zapomnial (swierzak jestem,moge nie wiedziec :P )
    poza wypakowaniem tego wszystkiego do modules/native i odpowiednich folderow,co mam jeszcze zrobic? Z unique armory dodawalem jakies linijki w items.ini a wolalbym wiedziec poniewaz w domu nie mam neta a chcialbym juz dzis wyprobowac machinery ;]
    « Ostatnia zmiana: Listopada 05, 2008, 14:48:02 wysłana przez Calathar »

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 05, 2008, 21:43:55 »
    nooo nareszcie mozna rekrutowac lordow i dawac im lenna :] dzis wieczor bede testowal

edit:bo bym zapomnial (swierzak jestem,moge nie wiedziec :P )
    poza wypakowaniem tego wszystkiego do modules/native i odpowiednich folderow,co mam jeszcze zrobic? Z unique armory dodawalem jakies linijki w items.ini a wolalbym wiedziec poniewaz w domu nie mam neta a chcialbym juz dzis wyprobowac machinery ;]
    Nic nie musisz robić, ale zapewne już to wiesz bo jesteś w domu. :)

Offline Calathar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 06, 2008, 13:24:04 »
    amen ;]
    mod jest swietny...bugow prawie nie ma,a zreszta zrobie krociutkie podsumowanie:
    -czasem jest problem z oddaniem zamku/miasta twojemu lordowi,wtedy sugeruje dawac next/previous,mnie sie udalo za n-tym razem,wiec mam teraz 3 lordow z fief'ami (jelkala,ergellon i currin :P ) -ps:samych wiosek sie dawac nie da
    -jako ze to jest beta to sa 2 rzeczy nie skonczone:wszystkie bitwy rozgrywaja sie na plaskim terenie (wiec stanowczo odradzam rhodokow :P ), i jak narazie tylko w czasie szturmu na jeden zamek sa dostepne owe machiny (zdaje sie ze Jelkala)-oczywiscie w czasie wszytskich bitew sa i jak najbardziej dzialaja
    -dzwieki sa...dziwne... ;] np Jelenie przy zabiciu rza jak kon ;D (w tym modzie mozna polowac)
    -zachowaly sie resztki jakiegos moda z formacjami (tzn ty nie mozesz,ale wrogowie staraja sie zbic w kupe gdy sa atakowani przez kawalerie i tak manewruja zeby otoczyc cie i zatluc-zwieksza sie moim zdaniem trudnosc)
    -inzynierowie sa uber...np swadianscy maja level...50ty ;] tyle ze w czasie bitwy walcza tylko ja sa zaatakowani...gorzej ze w czasie oblezen walcza jak normalni zolnierze..taki swadianski inzynier zjada huskarla na sniadanie a przegryza rycerzem ;D
    Ogolnie wrazenia niesamowite, facet odwalil kawal dobrej roboty...mnie najbardziej zalezalo na rekrutacji lordow (uwaga-to sa nowi lordowie, nie rekrutujesz z dostepnych) i morale,przyznam sie jednak ze jak zobaczylem w akcji machiny to zmieklem...3mangonelle strzelaja...i jak bozia da, to po chwili cala lewa strone ekranu mamy w zielonych komunikatach a potem..."your enemy flies in terror" ;D
    ps:wylaczajcie ostrzal jak dojdzie do zwarcia, poniewaz pociski zadaja obrazenia rowzniez tobie i twoim ludkom...ja zapomnialem i bylo "bye bye 6 swadian knights"...nie zapomne tez wrazenia jakie wywarlo na mnie gdy oberwalem kamiennym pociskiem...odrazu utrata przytomnosci a ze spirited hunter zrobil sie lame ;D
    Goraco polecam tego moda

Offline WarCrow

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 06, 2008, 13:35:29 »
    Nie wiem czy wiesz, ale jest już wersja 0.503 tego moda i poprawia to co wymieniłeś jako pierwsze, i dodaje 2 zamki do oblegania machinami.
    Zresztą changelog:
        * Fixes on the kingdom leader feature: Lords are now always available in the list; 3rd, 6th, etc. fief can now be given to lords.
        * Minor spelling corrections.
        * 5 instead of 4 siege engines useable on the field.
        * New castles that support artillery: Jelbegi Castle, Gunwalder Castle.
        * Support of debug mode: People can now edit castle scenes.

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 06, 2008, 13:41:43 »
    tylko ze to jest beta to sa 2 rzeczy nie skonczone:wszystkie bitwy rozgrywaja sie na plaskim terenie (wiec stanowczo odradzam rhodokow :P )

Rhodocy na płaskim są najlepsi, strzelcy wprost rozstrzeliwują przeciwnika,a i na pagórkowatym terenie sprawiają sie dobrze bo konnica sobie słabiej radzi w górach

Offline Calathar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 06, 2008, 13:52:31 »
    zanim zdaza sie wstrzelac to moi rycerze juz prz nich sa ;)
    503 juz?To chyba od dzisiaj?Bo wczoraj bylo 502...lece na tw :D

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 06, 2008, 14:02:02 »
    to jakas drobna poprawka bo waży niewiele, pozatym wolałbym gdyby mody wychodziły już gotowe a nie takie które trzeba poprawiać codzienni ściągając nowł łatkę, bo jak nieściagne 503 to juz 504 niewejdzie a jak zaspie niedajboże to wejdzie 1289 i już se niepogram bo jakieś błędy będa..;/

Offline Calathar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 06, 2008, 14:28:37 »
    niby masz racje,ale z drugiej strony gosc i tak wiele zrobil jak na tak swiezego moda i w sumie bete... malo rzeczy nie zrobionych, wiele poprawil :) tak naprawde to musi tylko dokonczyc sceny ze sprzetem przy zamkach/miastach i pare bzdur...wyczytalem ze planuje wprowadzic dyplomacje (ponoc a'la Galactic civilisations)...no to by bylo cos ;]

Offline KsinKhane

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 06, 2008, 14:37:04 »
    Witam wszytkich,

Mod prezętuje się bardzo fajnie i bardzo urozmaicił potyczki.
    Gdyby tak jeszcze po polsku był... :) to było by cudownie.

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 06, 2008, 14:48:44 »
    niby masz racje,ale z drugiej strony gosc i tak wiele zrobil jak na tak swiezego moda i w sumie bete... malo rzeczy nie zrobionych, wiele poprawil :) tak naprawde to musi tylko dokonczyc sceny ze sprzetem przy zamkach/miastach i pare bzdur...wyczytalem ze planuje wprowadzic dyplomacje (ponoc a'la Galactic civilisations)...no to by bylo cos ;]

TAKi total war tylko z innej perspektywy nam sie szykuje, o tak :D

Offline Camel629

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 08, 2008, 16:29:41 »
    Siema, mam taki nóbski problem. Otóż nie wiem gdzie tego moda wypakować tzn. wiem, że do native, ale dokładnie. Próbowałem rypnąć wszystko naraz, ale gra sie zawieszała na wczytywaniu (tym po filmiku). Proszę o jak najszybszą pomoc. Z góry thx.

Offline WarCrow

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 08, 2008, 17:19:03 »
    Siema, mam taki nóbski problem. Otóż nie wiem gdzie tego moda wypakować tzn. wiem, że do native, ale dokładnie. Próbowałem rypnąć wszystko naraz, ale gra sie zawieszała na wczytywaniu (tym po filmiku). Proszę o jak najszybszą pomoc. Z góry thx.
    Do folderu "modules" musisz to rozpakować. Tak aby był folder native i osobno age of machinery.

Offline Camel629

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 08, 2008, 19:00:00 »
    Do folderu "modules" musisz to rozpakować. Tak aby był folder native i osobno age of machinery.

Problem w tym, że tak robiłem i... nie działa. Opisze to tak jak robie(pewnie tu jest błąd): Jak ściągnąłem tego moda wypakowalem go sobie elegancko do folderu AgeofMachinery4. W tym folderze jest ten właściwy Age of Machinery i jak myśle to jego mam przekopiować do Modules tak? Jeśli tak to coś jednak nie tak bo tak robiłem. Aha i w zakładce co sie moda wybiera mam zaznaczone Age of Machinery i nie wiem czy ma to jakieś znaczenie , ale m&b mam po angielsku. Oto ten błąd co wyskakuje:
    http://img133.imageshack.us/my.php?image=bladjl5.jpg

@EDIT: udało sie jakoś :D chyba :P tylko teraz pytanie: gdzie sie najmuje inżynierów?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 08, 2008, 20:25:36 wysłana przez Camel629 »