Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Turnieje rycerskie  (Przeczytany 16405 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline fnc

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Turnieje rycerskie
    « Odpowiedź #30 dnia: Maja 27, 2009, 16:17:37 »
    No i w 1.010 też oczywiście. Co mnie jeszcze przy łukach denerwuje to to że jak przeciwnik podejdzie do mnie blisko to nie umiem z piąchy przysadzić. Nie wiem jak sto zrobić po prostu.

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Maja 27, 2009, 16:20:10 »
    Mając łuk na turnieju będąc pieszo jesteś z góry przegrany, szczególnie, gdy przeciwnicy do piechociarze. łuk na turnieju to największa głupota w tej grze. Gdyby chociaż dali dodatkowo miecz, to jeszcze dało by się coś zrobić, kusznik na ten przykład dostaje miecz. Ja napinam ten łuk a facet mnie naparza i naparza, nie mogę napiąć cięciwy i nie mam jak uciec. Głupota.

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    « Odpowiedź #32 dnia: Maja 27, 2009, 16:48:04 »
    Nie jest trudno z łukiem na turnieju da sie przeżeyc a mam skilla 100 łucznictwo bo reszta punktów idzie w bron palna, tylko trzeba miec taktyke. Denerwuje mnie jednak ta głupota z tymi łukami i kuszami na turniejach bo jak to możliwe zeby np łuk był ogłuszający?

Offline Mannerheim

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #33 dnia: Maja 27, 2009, 17:06:29 »
    No i w 1.010 też oczywiście. Co mnie jeszcze przy łukach denerwuje to to że jak przeciwnik podejdzie do mnie blisko to nie umiem z piąchy przysadzić. Nie wiem jak sto zrobić po prostu.

Musisz najpierw schować łuk (OIDP domyślnie klawisz "\", ale lepiej sprawdź u siebie w opcjach sterowania).

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Maja 27, 2009, 17:23:51 »
    Waleniem z piąchy sobie tylko pogorszysz sytuację. Tym bardziej nie masz szans nikogo zabić, najwięcej obrażeń jakie zadałem z piąchy to 2.

Offline Mannerheim

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #35 dnia: Maja 27, 2009, 17:26:20 »
    Przy odpowiednim poruszaniu się na boki (strafing) można zadać i po 5-6 dmg z piąchy. Kluczowym parametrem jest tu (w walce bronią białą też) Speed Bonus.
    Jeśli zdążysz powiedzmy raz trafić strzałą przeciwnika odbierając mu załóżmy 25-30 HP masz jakąś szansę (gdy dojdzie do walki wręcz) zabrać mu te pozostałe 15-20.
    « Ostatnia zmiana: Maja 27, 2009, 17:28:43 wysłana przez Mannerheim »

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #36 dnia: Maja 27, 2009, 18:00:14 »
    Cytat: daro12342
    jak to możliwe zeby np łuk był ogłuszający?

A przyjrzałeś się strzale?

Cytat: fnc
    wkórw

'Wkórw' nawet nie musiałeś wypipywać, z takim bykiem to nie jest przekleństwo.

Cytat: daro12342
    z łuku gdyz z łuka

Bez komentarza...

Gram na wersji 1.011, więc jest jakaś różnica, jakkolwiek na arenie lubię dostać łuk, a na turnieju - u Khergitów oszczepy, u Swadian (tfu, tfu, niech szczezną) lancę, u Vaegirów łuk na piechotę, u Rhodoków of kors kuszę, a u Nordów toporek. Nie wiem, co macie do łuku na piechotę, wystarczy zabić jednego łosia, podnieść miecz i masz drugą broń (chyba, że nie zostanie na ziemi, ale z łukiem na piechotę gra jest trudniejsza, a tym samym: ciekawsza).
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    « Odpowiedź #37 dnia: Maja 27, 2009, 19:54:55 »
    Strzale sie przyjrzałem jak miałem pierwszy turniej a mi chodzi o to że jak np. strzałą z łuku można ogłuszyć wroga? tak naprawdę to strzałą sie zabija trochę to jest bez sensu ale w sumie dobrze że na turniejach można używać łuku i kuszy dzięki nim sie nie nudzą turnieje

PS: Przepraszam za wczesniejsze błedy, pisałem na szybko pozdro:)

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Maja 27, 2009, 20:29:12 »
    To powiedz kumplowi żeby rzucił w ciebie mocno kijem z jakąś torebką na końcu (np z piaskiem) w głowę i powiedz jaki efekt jeśli będziesz pamiętał ;]
    Ogólnie wszystkie turnieje są łatwe, lancą z przysiadu masz wszystkich na 1 uderzenie, z mieczem to nic trudnego, a mi łuk nie sprawia problemów bo ze skillem ponad 350 jedna bańka kończy sprawę, poza tym mając łuk nie trzeba stać w miejscu żeby strzelić więc źle nie jest. Jak jeszcze jestem na koniu to zgarniam wszystkie fragi. Jedyną bolączką są oszczepy bo mam małego skilla ale wtedy wystarczy blisko podjechać i jak najszybciej rzucać w głowę.
    Czasem dla zabawy lubię zostawiać łuczników i potem bić się z nimi na pięści ;]
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #39 dnia: Maja 27, 2009, 22:13:13 »
    Zważ, Jezu, że na turniejach mają zbroje ;-)

Co innego arena, jakkolwiek uderzenie strzałą z jakimś workiem na końcu powinno max. wywołać wstrząs mózgu, ew. posiniaczyć (na pewno nie złamać kość). Chyba, że dostaniesz w oko.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Maja 27, 2009, 22:17:05 »
    Te strzały zowią się "pacynki", są do bezpieczne strzały, ale na ich końcu nie ma worku z piaskiem, bo byłyby za ciężkie, tylko coś innego, ale nie wiem, jak się nazywa :P

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Maja 28, 2009, 17:34:44 »
    Nie ważne co tam jest, chciałem to po prostu do czegoś porównać.
    @Barudokuku
    Jakieś szmaty i najczęściej hełm. Gdyby ktoś ci strzelił taka strzałą z łuku np gdzieś w nerkę to na pewno zwijałbyś się z bólu. Myślę że czymś takim jednak da się ogłuszyć ;]

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #42 dnia: Maja 28, 2009, 17:42:02 »
    Gdyby ktoś ci strzelił taka strzałą z łuku np gdzieś w nerkę to na pewno zwijałbyś się z bólu.
    W nerkę, jak w nerkę, ale są inne możliwości...      0| |0
                                                                               | |
                                                                               U

To wytłumaczcie mi jak was w takim razie może ogłuszyć taka włócznia jak jest na truniejach bo z tego co pamiętam to łagodnie zakończona nie jest...

P.S.Nie wiem czemu wy macie takie problemy z tymi łukami na turniejach.
    « Ostatnia zmiana: Maja 28, 2009, 17:44:35 wysłana przez proud »

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Maja 28, 2009, 17:56:05 »
    Może lekko rzucają? ;)
    A tak na serio to tylko gra więc nie wiem po co te sprzeczki. Ważne że jest zabawa :)
    « Ostatnia zmiana: Maja 28, 2009, 17:58:23 wysłana przez Jezus »

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #44 dnia: Maja 28, 2009, 18:08:13 »
    Jejku strzały ogłuszające istniały ale po 1 ich trajektoria lotu była tak zniekształcona w stosunku do normalnych strzał że trzeba się było sporo natrudzić aby się nauczyć celnie strzelać z takie rodzaju amunicji :)...Ostatnio zmieniłem Trudność gry z 30 na 70%...I jestem zdziwiony jak przegrywam w 3 rundzie turnieju ;/...Na 2 hity się składam