Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Turnieje rycerskie  (Przeczytany 16378 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    Odp: Turnieje rycerskie
    « Odpowiedź #45 dnia: Maja 28, 2009, 18:22:50 »
    Jejku strzały ogłuszające istniały ale po 1 ich trajektoria lotu była tak zniekształcona w stosunku do normalnych strzał że trzeba się było sporo natrudzić aby się nauczyć celnie strzelać z takie rodzaju amunicji :)...Ostatnio zmieniłem Trudność gry z 30 na 70%...I jestem zdziwiony jak przegrywam w 3 rundzie turnieju ;/...Na 2 hity się składam
    na 70% trudnosci to lecutko przechodze turnieje juz nie mowie o 30% a gram na 89% trudnosci i tez nie mam problemow z przejsciem turnieju tyle ze mam 35 lvl

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #46 dnia: Maja 29, 2009, 15:15:51 »
    Cały temat o ogłuszaniu przez łuki i włócznie jest, doprawdy, BEZ SENSU. M&B w tym miejscu również pokazuje, że nie jest symulatorem, tylko mylącą się w wielu miejscach grą. A co do trudności, to całkowicie bez problemów wygrywałem z ok. 200 trudności (battlesizer, bo lubie widzieć kogo zabijam i kto ginie).
    pozdro
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2009, 04:13:42 wysłana przez przybor »

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Czerwca 02, 2009, 13:36:56 »
    Cały temat o ogłuszaniu przez łuki i włócznie jest, doprawdy, BEZ SENSU. M&B w tym miejscu również pokazuje, że nie jesz symulatorem, tylko mylącą się w wielu miejscach grą. A co do trudności, to całkowicie bez problemów wygrywałem z ok. 200 trudności (battlesizer, bo lubie widzieć kogo zabijam i kto ginie).
    pozdro

Trochę się to nie trzyma kupy bo 200 ludzi ustawionych w battlesizerze to nie koniecznie 200 % trudności.Zresztą co opcja pokazywania ofiar bitwy ma do Battlesizera i poziomu trudności mi osobiście to tylko przeszkadza.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #48 dnia: Czerwca 02, 2009, 18:54:17 »
    podobnie jak daro mam trudnosc 89% i raczej latwo sie wygrywa [19lvl], wiem wiem noob jestem ale mam tez 38 :D.

PS. moze gdzies na turnieju mnie spotakliscie ;p

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    « Odpowiedź #49 dnia: Czerwca 02, 2009, 20:37:21 »
    podobnie jak daro mam trudnosc 89% i raczej latwo sie wygrywa [19lvl], wiem wiem noob jestem ale mam tez 38 :D.

PS. moze gdzies na turnieju mnie spotakliscie ;p
    Taak przypominam sobie ostatnio w miescie Veluca sciąłem dwureczniakiem szarżującego jezdzca to byłes ty?

Offline Nevader

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Nie masz pojęcia, czym jest Ciemna Strona."
    « Odpowiedź #50 dnia: Czerwca 13, 2009, 15:44:07 »
    Najbardziej lubię turnieje u Nordów, ponieważ u nich nigdy nie ma strzelców. Przyznaję, że w M&B nie potrafię posługiwać się łukiem, preferuję więc kuszę. :|
    « Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2009, 03:53:30 wysłana przez Nevader »

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Czerwca 13, 2009, 16:29:22 »
    Nie rozumiem. Łuk jest bardzo dobrą bronią i jak najbardziej tylko jego chcę na turniejach. Z łukiem zawsze wygrywam, czasami szukam też lancy, bo jak ma się konia, lancę i łuk, to nie ma jak przegrać (przynajmniej u mnie :))
    OFFTOP: Używaj polskich znaków.
    pozdro

Offline Nevader

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Czerwca 13, 2009, 21:21:27 »
    Lanca jest doskonałą bronią, na każdą okazję. Może za wyjątkiem jednej: gdy nocą wchodzimy do miasta i napadają nas bandyci. Mam konfigurację broni następującą: lanca turniejowa, tarcza, kusza, amunicja. Jak nietrudno zauważyć, miejsca na broń do walki w zwarciu nie mam... :|
    Co do łuków i kusz na turniejach, to nie lubię sytuacji kiedy atakuje mnie paru przeciwników, z bronią do walki wręcz. Nic nie mogę wtedy zrobić (mam zbyt niską atletykę aby uciekać). :/ Nie wiem jak odbywa się to u innych, ale odnoszę czasem wrażenie, że wszyscy wrogowie ustawiają sobie priorytet atakowania mojej postaci na najwyższy. Oznacza to, że pośród morza przeciwników tylko ja jestem narażony na ciosy... (mam wersję 1.003)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2009, 17:07:30 wysłana przez Nevader »

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #53 dnia: Czerwca 13, 2009, 21:31:18 »
    najgorzej jest jak ida na ciebie z tarcza a ty masz luk

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Czerwca 14, 2009, 07:45:12 »
    Miałem taką samą wersję przed formatem kompa! Teraz mogę się pochwalić wersją 1.011 już do mnie jadącą, ale to nie na temat.
    Wszyscy nie idą na ciebie, a leją się między sobą. Ty wtedy możesz ich zdjąć jak chcesz. A co do problemu w atakach zbójców, to Ci poradzę, żeby zamiast lancy mieć włócznię, najlepiej skróconą. Może zadaje trochę mniejsze obrażenia, ale cofając się możesz walić bandytów.
    pozdro

Offline Nevader

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Czerwca 14, 2009, 10:52:19 »
    Miałem włócznię, ale lanca jest dłuższa. Gdy walczę ze Swadianami, stanowi ona duże ułatwienie. Jak wchodzę nocą do miast, to zmieniam broń i po problemie... :D
    Podczas turniejów bardzo nie lubię sytuacji, kiedy ja mam samych pieszych, a przeciwnik paru konnych. Często pierwsza szarża jest dla moich ostatnią. :|

offtop: Czy istnieje jakaś zauważalna różnica pomiędzy wersjami 1.003 i 1.011?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2009, 17:08:50 wysłana przez Nevader »

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Czerwca 21, 2009, 04:24:57 »
       Niestety jest... ale nie duża. Ja zauważyłem 2 istotne rzeczy, które różnią 1.003 od 1.011. Przede wszystkim jest to kwestia sprzedawania więźniów w tawernach. W wersji 1.011 (z wyjątkiem niektórych modów) można sprzedawać ich za niezłe sumki. W wersji 1.003 wszyscy są (jeśli dobrze pamiętam) po 50 denarów, a to mało, jeśli tam np. rycerz jest po 200 denarów.
       A drugą rzeczą jaką zauważyłem były błędy w spolszczeniu, jeśli chodzi o historię NPC'ów. U mnie wyświetlał się w połowie przetłumaczony tekst, ale resztę można było się domyśleć.
    pozdro

Offline Ravouille

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Czerwca 27, 2009, 16:37:52 »
    Na ~300% trudności momentami trzeba się ostro napocić żeby to wygrać. 1/1 to żaden problem ale 5/5/5 kiedy ja startuję z łukiem/kuszą na nogach a zespół wroga na koniu i z lancami...

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #58 dnia: Czerwca 27, 2009, 17:24:45 »
    300 % trudności, a to ci ciekawostka, bo takiej żem w życiu na oczy nie widział ; ddd
    XXX

Offline Ravouille

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Czerwca 27, 2009, 21:30:20 »
    Z modami oczywiście... standardowy M&B to jest kaszka z mleczkiem.