Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Co byście dodali do M&B Warband?

Więcej uzbrojenia
    Więcej nacji
    Większy wybór dyplomacji
    Więcej atrakcji typu polowanie
    Elementy fantasy (magia, smoki, orki itp)
    Więcej możliwości w miastach (chodzenie po dachach, atakowanie kmieci i strażników, sabotaż, rewolucje itp)
    Większe urozmaicenie misji
    Skrytobójstwo (zabijanie z ukrycia i ucieczka)
    Fabuła
    Więcej rodzaji jednostek
    Więcej wszystkiego (mapka, nacje, jednostki, uzbrojenia)

Autor Wątek: Zmiany  (Przeczytany 4016 razy)

Opis tematu: zajrzyjcie

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline OriginalRudeBoysStyle

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Zmiany
    « dnia: Kwietnia 20, 2013, 07:43:55 »
    no to głosujcie i dzielcie się swoimi pomysłami, a dodam je do ankiety :D
    Khanat Khegricki.... mmm... :D Szarża lansjerów zetrze usmiech z każdego... Go!! Go!! Go!!

Offline awaw24

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    Odp: Zmiany
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 20, 2013, 16:18:45 »
    Ja chciał bym więcej rodzajów misji, min. 10 nowych rodzajów zadań.
    Te jakie są, zbyt często się powtarzają i są nudne :/
    NAUCZCIE SIĘ GRAĆ DOPIERO DAWAJCIE RADY,
    NAUCZYCIEL MUSI WIELE LAT SIĘ UCZYĆ ABY MÓC NAUCZAĆ...

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 20, 2013, 17:43:46 »
    zanudzić można się na tych misjach. Tylko podatki i podatki ściągać z tych wiosek. Troche wieje nudą już ten M&B
    Khanat Khegricki.... mmm... :D Szarża lansjerów zetrze usmiech z każdego... Go!! Go!! Go!!

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 21, 2013, 10:38:55 »
    Zagłosowałem na więcej misji i urozmaicenie w miastach. Dodałbym też nowe frakcje jakby była trzecia możliwość - cały czas ci vaegirowie, swadianowie. Mogliby dodać trochę nowych nacji, ale są przecież mody. A te misje to prawie tragedia - znam chyba wszystkie typy zadań na pamięć. Przydałby się też na warbada wątek fabularny - coś w stylu fabuły z TES albo Gothica.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 21, 2013, 13:14:45 »
    Zagłosowałem na więcej misji i urozmaicenie w miastach. Dodałbym też nowe frakcje jakby była trzecia możliwość - cały czas ci vaegirowie, swadianowie. Mogliby dodać trochę nowych nacji, ale są przecież mody. A te misje to prawie tragedia - znam chyba wszystkie typy zadań na pamięć. Przydałby się też na warbada wątek fabularny - coś w stylu fabuły z TES albo Gothica.
    fabuła, dobry pomysł, dodam do ankiety. Jak coś wymyslisz to pisz :D

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 21, 2013, 19:35:27 »
    Wymyśliłem - opiszę tutaj pierwsze zadanie po zaczęciu gry:
    1. Królewski sługa - zaczynasz grę sam, mając u boku tylko miecz. Przyjechałeś z dalekiego kraju w nadzieję na jakiś zarobek. Przed samym twoim wyjazdem pewien król wręczył ci pismo, zawinięte wokół ozdobnego pierścienia. Obecnie masz zanieść list do króla swadian ( Harlausa ). Jak go znajdziemy król przeczyta pismo. W trakcie rozwiązywania późniejszej fabuły, dowiemy się o planowanym najeździe wrogiej armii, przed którą ostrzega pismo. Harlaus nagrodzi nas 50 denarami i każe sprawdzić ruiny, koło których widziano okaleczone trupy i ślady krwi. Przyjeżdżamy na miejsce. Tutejsi kapłani twierdzą, że zabici to opryszkowie, którzy terroryzowali wioskę, leżącą nieopodal. Mamy wybór - zabić kapłanów, kazać im się wynosić lub zostawić ich w spokoju. Wybierając walkę - będziemy musieli przeprowadzić bitwę z 15 kapłanami ( mają tylko czarne szaty i drewniane kije ). Jak przyjedziemy do króla swadian to powie:
    - Jeśli zabiliśmy mnichów Harlaus wręczy nam nagrodę ( mnisi wyłudzali od wieśniakow jedzenie i pieniądzę, ponieważ chcieli zbudować nowy klasztor - trupy to bandyci. Kapłani obronili wioskę przed napadem, ale chcieli sowitej nagrody ).
    - Jeśli ich wypędziliśmy Harlaus wręczy nam trochę mniej pieniędzy, ale zyskamy 2 honoru.
    - Przy trzeciej możliwości dostaniemy od wieśniaków trochę jedzienia i rzeczy do sprzedania, ale Harlaus nic nam nie wręczy i pośle oddział mający na celu wypędzenie kapłanów z jego ziem. Zyskamy też 2 punkty honoru.
    Mam nadzieję, że pomysł na to zadanie wam się spodobał.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 21, 2013, 19:38:53 »
    Wymyśliłem - opiszę tutaj pierwsze zadanie po zaczęciu gry:
    1. Królewski sługa - zaczynasz grę sam, mając u boku tylko miecz. Przyjechałeś z dalekiego kraju w nadzieję na jakiś zarobek. Przed samym twoim wyjazdem pewien król wręczył ci pismo, zawinięte wokół ozdobnego pierścienia. Obecnie masz zanieść list do króla swadian ( Harlausa ). Jak go znajdziemy król przeczyta pismo. W trakcie rozwiązywania późniejszej fabuły, dowiemy się o planowanym najeździe wrogiej armii, przed którą ostrzega pismo. Harlaus nagrodzi nas 50 denarami i każe sprawdzić ruiny, koło których widziano okaleczone trupy i ślady krwi. Przyjeżdżamy na miejsce. Tutejsi kapłani twierdzą, że zabici to opryszkowie, którzy terroryzowali wioskę, leżącą nieopodal. Mamy wybór - zabić kapłanów, kazać im się wynosić lub zostawić ich w spokoju. Wybierając walkę - będziemy musieli przeprowadzić bitwę z 15 kapłanami ( mają tylko czarne szaty i drewniane kije ). Jak przyjedziemy do króla swadian to powie:
    - Jeśli zabiliśmy mnichów Harlaus wręczy nam nagrodę ( mnisi wyłudzali od wieśniakow jedzenie i pieniądzę, ponieważ chcieli zbudować nowy klasztor - trupy to bandyci. Kapłani obronili wioskę przed napadem, ale chcieli sowitej nagrody ).
    - Jeśli ich wypędziliśmy Harlaus wręczy nam trochę mniej pieniędzy, ale zyskamy 2 honoru.
    - Przy trzeciej możliwości dostaniemy od wieśniaków trochę jedzienia i rzeczy do sprzedania, ale Harlaus nic nam nie wręczy i pośle oddział mający na celu wypędzenie kapłanów z jego ziem. Zyskamy też 2 punkty honoru.
    Mam nadzieję, że pomysł na to zadanie wam się spodobał.
    Masz dobrą wyobraźnie do gier :D Teraz sprzedaj jakiejś wytwórni pomysł na i będzeimy mieli gierke z fabułą mount&blade podobną

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 21, 2013, 19:46:09 »
    Moglibyśmy zrobić drugiego storymoda pod warbanda.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 21, 2013, 20:09:19 »
    taaa.. a znasz się na informatyce???

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 21, 2013, 22:59:29 »

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 22, 2013, 08:36:38 »
    Skarbnik- to bierzemy się do pracy :D

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 22, 2013, 14:44:38 »
    Poza fantasy to... w zasadzie wszystko byłoby dobre.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 22, 2013, 16:26:23 »
    a z tego można wybrać tylko 2, a fantastyke wybrałem tylko dla zasady, mi ten pomysł też się nie podoba

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 22, 2013, 19:29:22 »
    Może wymyślicie coś tutaj? http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=12700.0
    O kurczę już wysyłam zadanie.

Edit: Aj to jest na powstanie kościuszkowskie. Ja w tego moda nie grałem, nie będę się wcinał z zadaniem, bo nie znam mechaniki gry ( ściągać nie chce, ponieważ te klimaty mnie nie interesują ). Trochę wstyd mi przyznać, ale zadanie wymyślę pod moda średniowiecznego - pod takie czasy nie przychodzą mi żadne pomysły.
    Przepraszam za zawracanie głowy.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 22, 2013, 21:19:59 »
    e tam, zawsze można zadanie jakoś przerobić pod dany czas :) Poza tym to co wymyślisz prawie na pewno pojawi się w modzie, a gdzie ten swój średniowieczny quest zamierzasz wrzucić?