Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Siłownia  (Przeczytany 29900 razy)

Opis tematu: Ćwiczysz? To fajnie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    Odp: Siłownia
    « Odpowiedź #105 dnia: Września 23, 2014, 16:05:22 »
    Ja wolę uprawiać kalenistykę. Jedyne przyrządy które używam to hantle oraz sztanga. Sztanga oczywiście na biceps, wycisku na ławce nie preferuję. No i oczywiście drążek, chociaż tutaj również to kalenistyka, bo używam jedynie własnego ciężaru.
    I bardzo słusznie. Ja również. Kolega ćwiczący SW polecił mi książkę "Skazany na trening. Zaprawa więzienna". Jestem w trakcie czytania. Wszystkim polecam. Gościu opowiada o tym, jak dotarł do heraklesowej siły używając jako obciążenia jedynie swojego ciała. Mówi też o różnicach pomiędzy ćwiczeniem na siłowni, a kalisteniką.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #106 dnia: Września 23, 2014, 18:37:57 »
    Ile wy miśki ćwiczycie tygodniowo godzin?

3-4 razy w tygodniu (co drugi dzień) - po godzinę do półtorej w zależności od czasu i intensywności treningu. Do tego cardio dwa razy w tygodniu w postaci treningów piłki nożnej po 2 godzinki. Jak dla mnie jest okej, można by oczywiście ćwiczyć więcej, ale nie zawsze jest na to czas :/

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #107 dnia: Września 23, 2014, 19:33:23 »
    Ja nic nie ćwiczę, interesuję mnie ile to czasu zajmuję. Jak znajdę czas to się zainteresuję.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #108 dnia: Września 23, 2014, 19:58:59 »
    Czas poświęcam tylko dla Doty

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #109 dnia: Września 23, 2014, 20:46:09 »
    Ja nic nie ćwiczę, interesuję mnie ile to czasu zajmuję. Jak znajdę czas to się zainteresuję.

Zależy co Ty chcesz, jeśli ogólnie trochę się wzmocnić to poświęć pol godziny dziennie na pompki i brzuszki i po sprawie ;)
    (click to show/hide)

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #110 dnia: Września 23, 2014, 23:29:35 »
    Jak wiesz co robić i jak to zajmuje mniej czasu w tygodniu niż niektórzy spędzają na klopie:D

Ja na ogół ćwiczę 3x w tygodniu po 40-50 min

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #111 dnia: Września 24, 2014, 00:34:27 »
    Jakoś od 30 do 60 minut biegu, zależy od samopoczucia(preferuję bieganie szybsze, z przerwami, taki połamaniec interwałowy amatora i mam gdzieś, co o takim bieganiu myślą specjaliści, byle wypluć płuca). Ale w sumie dawno nie biegałem :P

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Września 24, 2014, 10:16:40 »
    Czyli to kwestia chęci i dobrania treningu do celów. Ja myślałem sterotypowo, że te biedne Seby z osiedla po 4 godziny na siłowni siedzą dziennie xD Cóż za wstyd z niewiedzy. Dzięki za info.

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #113 dnia: Września 24, 2014, 16:03:27 »
    Ja ćwiczę też średnio 3 razy w tygodniu (kalistenika). Do tego piłka nożna trzy razy w tygodniu (2 treningi i mecz). Na dokładkę jeszcze lekkoatletyka w szkole, więc na brak zajęć i sprawności nie narzekam ;)

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #114 dnia: Września 24, 2014, 21:00:59 »
    HUtH no coś ty, jak to co jest sportowego w szybowcach? No jak to co? WSZYSTKO!!! Jakbym miał pieniądze to bym w kółko latał, ziut, ziut, ziut. :)
     No ale ostatnio cinko, tak samo z ćwiczeniami od kiedy są dzieci. Nawet nie chce mi się przypominać ile czasu poświęcałem na ćwiczenia zanim pojawiły się dziecioki, teraz ćwiczę nosząc je na rękach.
    Też mi się wydaje, że  z tymi specjalistami to jest przesada. Jak ćwiczę i jestem zmęczony to ok. Jak dostałem gorączki, sraczki i mam zawroty głowy to przesadziłem. No i to chyba cała logika treningu. 
    A kalistenika wygląda ciekawie.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #115 dnia: Września 24, 2014, 22:10:11 »
    No dobra, pewnie za wąsko ujmuję znaczenie słowa 'sport' :)

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #116 dnia: Września 26, 2014, 08:11:52 »
    Mi trening wytrzymałościowy(kalistenika)zajmuje ~30 minut, trenuję codziennie naprzemiennie pompki/drążek, do tego rower do szkoły i z powrotem.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #117 dnia: Września 26, 2014, 18:28:15 »
    Czyli to kwestia chęci i dobrania treningu do celów. Ja myślałem sterotypowo, że te biedne Seby z osiedla po 4 godziny na siłowni siedzą dziennie xD Cóż za wstyd z niewiedzy. Dzięki za info.
    Nie ćwiczę ale to wiem, że są programy które zajmą Ci po 15-20 minut 3x w tygodniu a w długiej perspektywie pozwolą Ci zrobić sporo pompek. Dokładniej reklamują to jako 100.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #118 dnia: Września 26, 2014, 22:50:40 »
    Ja myślałem sterotypowo, że te biedne Seby z osiedla po 4 godziny na siłowni siedzą dziennie

Bo takich baranów jest mnóstwo-kwestia taka że ich działanie właśnie wiąże się z brakiem wiedzy i bardzo rozpowszechnionymi mitami.Znam mnóstwo takich kolesi,więc powiedzieć że "Seby z osiedla" tak robią jest w miarę zgodne z prawdą.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Września 27, 2014, 12:17:30 »
    To dobrze wiedzieć Ignatusie. Jak już łamiemy sterotypy to jak jest to panowie, że słynnym:

"najpierw masa potem rzeźba"