Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Siłownia  (Przeczytany 29827 razy)

Opis tematu: Ćwiczysz? To fajnie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: Siłownia
    « Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 14, 2013, 15:02:13 »
    Naprawdę. Zwyczajna siłownia to najlepszy sposób na pozbycie się ew. nadwagi.

Nie zgodzę się. Rower for eva.
    (click to show/hide)

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 14, 2013, 15:04:11 »
    Z przysiadami ze sztangą uważaj i nie szarżuj, ani z ilością, ani z obciążeniem. To bardzo prosta droga do rozwalenia sobie stawów kolanowych.
    Hah. I tak od strzelania (żałuje tego) mam nieco poluzowane stawy kolanowe, i jedyne co mi może pomóc to nie odpoczynek, a właśnie wysiłek.
    Edit: Póki co, jest po 4 serie ze sztangą o obciążeniu 10kg po 10 powtórzeń. Stopniowo, nic na siłę ;)
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 14, 2013, 15:33:19 »
    Sahajdaczny, przecież to potwór ten koleś...nie wierze by tak mieśnie urosły od samych ćwiczeń. Gościu chyba cały czas na haju jest = wspomagacze..ciekawe ilu lat dożyje..

Głupota by tak sobie zdrowie niszczyć by zostać marnym celebrytą.

Gregoriian, pyfko ode mnie jak bede mogł.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 14, 2013, 17:18:31 »
    Harry, spokojnie, bary jak u Bjoergen raczej mi nie grożą- do tego potrzeba pewnie dodatkowo wagonu sterydów. Ale wypadałoby trochę popracować nad sobą, dla lepszych osiągnięć sportowych. Po ostatnich zawodach zauważyłam pewne braki, które powinnam nadrobić.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 14, 2013, 18:04:37 »
    Sahajdaczny, przecież to potwór ten koleś...nie wierze by tak mieśnie urosły od samych ćwiczeń. Gościu chyba cały czas na haju jest = wspomagacze..ciekawe ilu lat dożyje..

Głupota by tak sobie zdrowie niszczyć by zostać marnym celebrytą.

Gregoriian, pyfko ode mnie jak bede mogł.

Chyba nie sadzisz ze gostek ćwiczy od kilku tygodni,miesięcy czy tam rok.Pewnie od 15-18 roku życia napierdziela.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 14, 2013, 18:18:41 »
    Harry, w sumie to są jakieś publikacje dotyczące zdrowa w późniejszym wieku takich koksów? Bo taki Schwarzenegger czy Stalone trzymają się całkiem nieźle :P
    Wiadomo, że wspomaga się przyrost masy, ale niekoniecznie jakimiś anabolikami czy czymś od razu.

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 14, 2013, 19:13:41 »
    Sterydy zawsze sieja spustoszenie w organizmie..co do Schwarceneggera on kształtował swoją klate gdzieś w latach 60 tych..większa część tych anabolików , które dzis są w obiegu nie było dostępnych. Zresztą Szwarcuś ma kupe kasy by utrzymać tą swoją ,,rzezbe,, taką jaka kiedys była..bez szkody na swoim zdrowiu. Co do dzisiejszych koksów znam kilka przypadków śmierci..właśnie przez sterydy..też chcieli rzezbe ukształtować..poszło odwrotnie.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline huth

« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 14, 2013, 19:31:48 »
    No ale naprawdę tylko sterydami da się tak przypakować? Mi się nie wydaje...

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 14, 2013, 19:43:12 »
    Stary, zapytaj tych co pakują...ja tam nie wiem..nie żre sterydów ani w żyłe tego świństwa nie zapodaje.

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 14, 2013, 19:50:03 »
    Stary, zapytaj tych co pakują...ja tam nie wiem..nie żre sterydów ani w żyłe tego świństwa nie zapodaje.

To bylo pytanie retoryczne;p

Poza tym cwiczenia to jedno.A dieta pod trening to drugie.Co z tego ze bedziesz cwiczyl jak miesnie nie dostana tego co powinny by sie rozwijac.To tak w uzupelnieniu do filmu.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 14, 2013, 20:30:51 »
    Jeśli chcecie robić nogi, to również polecam rower. Ja osiągnąłem tym dobre, za dobre rezultaty. Teraz mam ręce średnie, a nogi nakoksowane xP
    (click to show/hide)

Offline iwomichu1

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Porucznik kawalerii Regimentu Wielkopolskiego
    « Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 14, 2013, 20:33:30 »
    Basen lepszy. O wiele :)

RW_Porucznik_Iwomichu

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 14, 2013, 20:55:32 »
    Basen... Bardzo dobry. Tylko o ile chodzisz tam regularnie (a nie tak jak ja, kilka razy do roku :P).
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Lipca 16, 2013, 23:43:29 »
    Temat umarł, może go ożywię pytaniem do obeznanych w tej kwestii:
    Wiem że mam baaaardzo kiepskie nogi, na udach sam tłuszcz (z 40-50cm a może i 60 tłuszczu będzie na bank :O musiałbym zmierzyć, a boje się wyniku więc ten tego, no wiecie) i teraz zacząłem do nich podchodzić poważniej. Pozostałe partie ciała tym pół rocznym treningiem wyrobiłem w miarę. Teraz zaczynam ćwiczyć intensywnie nogi, tym bardziej że są wakacje i chce ten wolny czas jak najwięcej wykorzystać. Bieganie z plecakiem wokół podwórka by poprawić tak samo fatalną kondycje, a także jeżdżę sobie na przejażdżki rowerem. Myślę też nad tym, by codziennie (jak i te wcześniej wymienione) ćwiczyć przysiady ze sztangą i jeszcze na atlasie (jest takie coś na atlasie do ćwiczenia łydek(?) ale z tychże nazw za dobry nie jestem). Czy mogę w ten sposób DZIEŃ W DZIEŃ katować nogi? Zakładając, że w tygodniu będzie 1 dzień lub może i 2 przerwy od tego? Lub, bo tak też może być, co mogę codziennie katować, a czego nie i potrzebuje częstszych przerw?
    PS: Wprowadziłem sobie odpowiednią dietę by mieć siłę na treningi. Z tym nie ma problemu.

Offline huth

« Odpowiedź #29 dnia: Lipca 17, 2013, 00:05:37 »
    popytaj na odpowiednim forum...
    Imho jak nie bolą cię kolana i nie masz jakichś zakwasów, to co za problem...
    Bieganie z plecakiem wokół podwórka
    Tzn. ile to jest kilometrów? Jak dla mnie niepotrzebnie z tym plecakiem biegasz, może lepie kilka rund sprintów