Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Siłownia  (Przeczytany 29824 razy)

Opis tematu: Ćwiczysz? To fajnie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    Siłownia
    « dnia: Marca 26, 2013, 21:05:44 »
    Siemano.
    Ostatnio tak pomyślałem, że jednak założę ten temat.
    Pochwalcie się, czy ćwiczycie czy nie. Jeśli tak, to co głównie, ile tygodniowo itp.
    Jako autor pierwszy się wypowiem:
    Regularne treningi zacząłem od początku tego roku, więc 4 miesiące mam już za sobą.
    Mój harmonogram ćwiczeń wygląda następująco (w tej kolejności) : Wtorek, czwartek, sobota, poniedziałek, środa, piątek, niedziela, wtorek itd.
    Czyli, w jednym tygodniu 3 razy, w kolejnym 4 i tak dalej.
    Co ćwiczę:
    4 serie po (progi stale podnoszone):
    - 40 brzuszków
    - 15 podniesień na klate (27,5kg)
    - 15 na biceps (10,5kg)
    Do pewnego momentu też na nogi, ale jako że ćwiczę w domu, a ilość ciężarków jest ograniczona, poświęciłem je na sztangę i ciężarki.
    Czy dobrze ćwiczę to nie mogę być pewien, ale rezultaty widać więc jest spoko.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 04, 2013, 22:06:28 wysłana przez Rapodegustator »
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Siłownia
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 26, 2013, 21:13:30 »
    Zapodaj jakieś zdjęcia, to ocenimy...

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 26, 2013, 22:55:43 »
    Kiedy?: Zawsze gdy pojawiają się twoje nowe posty i wątki.
    Co?: Przecieranie oczu, 2 serie po 5 powtórzeń.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 26, 2013, 23:13:54 »
    Na razie tylko rozciąganie, dwa razy dziennie seria. Do tego co najmniej raz w tygodniu judo.
    Nad siłownią muszę pomyśleć. Powinnam trochę rozbudować tkankę mięśniową (chociaż z moją półdurną masą to będzie ciężkie).
    Ale na razie czeka mnie co najmniej tydzień (jak dobrze pójdzie) przerwy w treningach.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 26, 2013, 23:21:25 »
    Ja praktykuję mistyczny ascetyzm, ale i tak nie jestem tak dobry jak ty Rapo, skoro od początku roku jesteś już po czterech miesiącach.
    Regularne treningi zacząłem od początku tego roku, więc 4 miesiące mam już za sobą.

Idź na odpowiednie forum z takimi technicznymi pytaniami.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 27, 2013, 15:32:28 »
    Siemano.
    Ostatnio tak pomyślałem, że jednak założę ten temat.
    Pochwalcie się, czy ćwiczycie czy nie. Jeśli tak, to co głównie, ile tygodniowo itp.
    Jako autor pierwszy się wypowiem:
    Mój harmonogram ćwiczeń wygląda następująco (w tej kolejności) : Wtorek, czwartek, sobota, poniedziałek, środa, piątek, niedziela, wtorek itd.
    Czyli, w jednym tygodniu 3 razy, w kolejnym 4 i tak dalej.
    Co ćwiczę:
    4 serie po (progi stale podnoszone):
    - 40 brzuszków
    - 15 na klate
    - 15 na biceps
    Do pewnego momentu też na nogi, ale jako że ćwiczę w domu, a ilość ciężarków jest ograniczona, poświęciłem je na sztangę i ciężarki.

Osobiście trenuję Kumitsu Szybkość Czasu "Styl Wonsza"

http://www.youtube.com/watch?v=h87YawaGMQY

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 29, 2013, 17:06:18 »
    Ja praktykuję mistyczny ascetyzm, ale i tak nie jestem tak dobry jak ty Rapo, skoro od początku roku jesteś już po czterech miesiącach.
    Idź na odpowiednie forum z takimi technicznymi pytaniami.
    Wcześniej też ćwiczyłem, ale nie tak regularnie jak teraz. Początkowo odrzucała mnie myśl, że czasu będę miał za mało, dopiero jak się przełamałem to weszło mi to hmmm, w nawyk.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline huth

« Odpowiedź #7 dnia: Marca 29, 2013, 21:21:45 »
    No to spoko(o ile nie jest to jakiś trolling...). Zima nie jest łatwym czasem na startowanie z ćwiczeniami.

Edit: Sorry Prusak, ale nie zaakceptuję takiego posta prowokującego do forumowych wojenek.
    « Ostatnia zmiana: Marca 29, 2013, 21:52:59 wysłana przez HUtH »

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 30, 2013, 02:26:36 »
    Ja tam nie wiem. Latem już myślałem by coś zacząć ćwiczyć, ale mi nie wychodziło :P Dopiero na zimę.

Offline Michał Wierzbicki

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 30, 2013, 09:50:14 »
    Ale co na klatę ? Co na biceps ? Napisz ile kilogramów po ile powtórzeń -.- Bo równie dobrze możesz podnosić bułkę podczas śniadania na 15 gryzów -.-

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 13, 2013, 21:57:58 »
    Temat troszeczkę zamarł, więc go "troszkę" odświeżę.
    Ostatnio tata mi pokazał kilka ciekawych ćwiczeń, i 2 dni mam już za sobą. Jakie ćwiczenia?
    Po 4 serie, co 2 dni:
    - 40 brzuszków
    - 15 przysiadów (ze sztangą), 30 (bez)
    - 10-12 podniesień na klatę (28kg)
    - 10 na bicka (8kg)
    - kolejne 10, znowu ciężarkiem, i... ćwiczenie na kręgosłup (ciężko opisać to ćwiczenie, po prostu, kładę się na plecach, do tyłu odchylam głowę tak aby "zwisała", w ugiętych rękach za głową trzymam ciężarek 8kg, i prostuje ręce przed siebie)
    To ostatnie jest w cały świat. Musiałbym to jakoś pokazać aby to było bardziej zrozumiałe. W każdym razie, jeśli macie skrzywiony kręgosłup, zgarbiony (lub chcecie go zwyczajnie wzmocnić) to ćwiczenie jest całkiem całkiem.
    Tak po za tym, ciężary są mniejsze w porównaniu do tego co ćwiczyłem jakiś może tydzień temu. A to dlatego, że zacząłem je robić (bardzo) dokładnie, dokładając sobie nawet trochę dodatkowego wysiłku przy np. podnoszeniu ciężarków. Na nogi też się coś znalazło. Jedyny minus takiego rozplanowania ćwiczeń jest mus ściągania i zakładania ciężarków praktycznie co ćwiczenie.

Mam też poradę. Jeśli ktoś by chciał sobie zrzucić troszeczkę kilo tłuszczu (zwłaszcza kobietki, które myślą że są grube...) to siłownia jest najlepszym na to sposobem. Stopniowo zaczynacie ćwiczenia, i w końcu zamiast myśleć o pozbyciu się tłuszczu, myślicie o jego dodatkowych zapasach. Naprawdę. Zwyczajna siłownia to najlepszy sposób na pozbycie się ew. nadwagi.

Offline huth

« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 14, 2013, 00:20:23 »
    Naprawdę. Zwyczajna siłownia to najlepszy sposób na pozbycie się ew. nadwagi.

Prowadź mój guru...
    Ciekawe czy sprawdzałeś inne opcje...

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 14, 2013, 14:12:26 »
    Z przysiadami ze sztangą uważaj i nie szarżuj, ani z ilością, ani z obciążeniem. To bardzo prosta droga do rozwalenia sobie stawów kolanowych.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 14, 2013, 14:51:58 »
    Temat troszeczkę zamarł, więc go "troszkę" odświeżę.
    Ostatnio tata mi pokazał kilka ciekawych ćwiczeń, i 2 dni mam już za sobą. Jakie ćwiczenia?
    Po 4 serie, co 2 dni:
    - 40 brzuszków
    - 15 przysiadów (ze sztangą), 30 (bez)
    - 10-12 podniesień na klatę (28kg)
    - 10 na bicka (8kg)
    - kolejne 10, znowu ciężarkiem, i... ćwiczenie na kręgosłup (ciężko opisać to ćwiczenie, po prostu, kładę się na plecach, do tyłu odchylam głowę tak aby "zwisała", w ugiętych rękach za głową trzymam ciężarek 8kg, i prostuje ręce przed siebie)
    To ostatnie jest w cały świat. Musiałbym to jakoś pokazać aby to było bardziej zrozumiałe. W każdym razie, jeśli macie skrzywiony kręgosłup, zgarbiony (lub chcecie go zwyczajnie wzmocnić) to ćwiczenie jest całkiem całkiem.
    Tak po za tym, ciężary są mniejsze w porównaniu do tego co ćwiczyłem jakiś może tydzień temu. A to dlatego, że zacząłem je robić (bardzo) dokładnie, dokładając sobie nawet trochę dodatkowego wysiłku przy np. podnoszeniu ciężarków. Na nogi też się coś znalazło. Jedyny minus takiego rozplanowania ćwiczeń jest mus ściągania i zakładania ciężarków praktycznie co ćwiczenie.

http://www.youtube.com/watch?v=3wka5vRxJB4