Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 322525 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #270 dnia: Lipca 30, 2009, 23:05:28 »
    Teraz gram sobie w Rome i mam tę samą sytuacje ;p Zawarłem sojusz z Macedonią a ci po 3-4 latach mnie zdradzili... Gdyby jeszcze poprzez obleganie miasta to ok..ale zablokowanie portu? Głupi i bezmyślny sposób ;p (Dali mi masę czasu na przygotowanie armii do wymarszu ;p)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #271 dnia: Lipca 31, 2009, 10:54:52 »
    Teraz gram sobie w Rome i mam tę samą sytuacje ;p Zawarłem sojusz z Macedonią a ci po 3-4 latach mnie zdradzili... Gdyby jeszcze poprzez obleganie miasta to ok..ale zablokowanie portu? Głupi i bezmyślny sposób ;p (Dali mi masę czasu na przygotowanie armii do wymarszu ;p)
    HAHA, śmiać mi się chce, jak to czytam, tyle razy miałem taką sytuację, a najlepsze, że w następnej turze przychodzili prosić o pokój albo sami się zgadzali na moją propozycję.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #272 dnia: Lipca 31, 2009, 13:31:38 »
    U mnie Macedonia taka nie jest. Męczyłem się z nimi przez dobre 10 lat...(Miałem drobną zapaść finansową) (Jednocześnie walcząc z rzymianami i Kartaginą) Teraz "zgubili" ze trzy miasta i kilka tysięcy woja ;p

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #273 dnia: Lipca 31, 2009, 23:22:32 »
    A mi sie najlepiej gra grekami i dyplomacja wedlug mnie wcale nie jest zepsuta. Mam swoje 2 panstwa, z ktorymi jestem w pokoju od wielu, wielu lat i wierze, ze mnie nie zdradza (a jesli tak to pozaluja tego). Moje imperium to cwierc europy.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #274 dnia: Sierpnia 01, 2009, 08:49:40 »
    Pewnie z Partią i Scytią, co? ;p Jeśli Ci sojusznicy to twoi sąsiedzi, to prędzej czy później Cię zaatakują, na to nie ma rady ;)

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #275 dnia: Sierpnia 01, 2009, 17:11:48 »
    Waszym  zdanim jakie są najgorsze frakcje w Rome i Medieval II???Kalpokor dzięki za link z modem Władcy Pierścieni,jest świetny,a jest spolszczenie może ;>

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #276 dnia: Sierpnia 01, 2009, 17:22:40 »
    A jest spolszczenie do tego? :) Jakby było to bym miał zainstalowane i podałbym link, w każdym razie takowego nie widziałem i nie znalazłem. Zresztą co ci szkodzi? Podszlifujesz troche język :)
    Trudno odpowiedzieć na twoje pytanie. Jeśli chodzi o pozycje startowe to antiochia [ale potem można świetne mocarstwo z niej stworzyć, duzo kasy i fajne armie], numidia, partia i scytia. W MED2 to już nie wiem, tam wydaje mi się wszystkie państwa są bardzo zbliżone na początku.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #277 dnia: Sierpnia 15, 2009, 15:28:13 »
    Mimo, że jestem fanem serii Total War dopiero wczoraj ściągałem demo Medieval: Total War. Z początku byłem uprzedzony do tego tytułu, screeny wydawały się przerysowane gameplay identyczny jak w rome. Odpalam demo, włączyłem ustawienia na low klikam w głównym menu na pierwszą z dwóch bitw dostępnych w demie. Tu pierwsze zaskoczenie, gra działa idealnie płynnie...poprawa grafiki z low do medium i kolejne jeszcze większe zaskoczenie. Gra działa płynnie bez nawet najmniejszych przycinek. Pobawiłem się jeszcze trochę grafiką i tak grałem płynnie z większością ustawień na high i v.high.  Grafika chociaż dla niektórych już przestarzała na mnie zrobiła wrażenie... 2 bitwy pozbawiły mnie wszelkich uprzedzeń do tego tytułu dlatego już zaczynam odkładać kasę...Ile teraz może kosztować?

Jeśli ktoś jest chętny zapraszam do gry w Rome: Total War...do końca wakacji będę dostępny prawie zawsze :D i

edit: Mam jeszcze pytanie: czy istnieje demo Empire:Total War, którego nie trzeba ściągać ze steam'a?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2009, 15:42:06 wysłana przez Oktawian »

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #278 dnia: Sierpnia 15, 2009, 15:41:17 »
    100 zł dasz za podstawkę i dodatek,który ma w sobie 4 rozbudowane kampanie,każda z nich to jak jedna rozbudowana strategia. Możesz zagrać:

W Kampanię Krzyżacką
    Kampanię Podboju Ameryki
    Kampanię Wojen w Anglii
    Oraz Kampanię Krzyżowców

Każda jest wg. mnie bardzo dobra.

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #279 dnia: Sierpnia 15, 2009, 17:18:39 »
    Jak czytałem ten post Oktawiana o grafice miałem wrażenie, iż mówi o pierwszej części Medievala :)
    (click to show/hide)
    , jeśli chodzi o 2 część to wcale nie uważam, że ma przestarzałą grafikę, choć często mam wrażenie, że Rome Total War miał ładniejszą i doprawdy nie wiem z czego to wynika. Co do dodatku Kingdoms to swego czasu jak go kupowałem zrobił na mnie naprawdę pozytywne wrażenie, nie zawsze oficjalne dodatki są równie dobre co podstawki. Ale ogólny poziom trudności jednak w głównej kampani jest trudniejszy.

edit down: Jef, to chyba jest logiczne, co nie? :)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2009, 17:22:08 wysłana przez Kalpokor »

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #280 dnia: Sierpnia 15, 2009, 17:20:58 »
    Racja,a w podstawce można normalnie podbić Świat (no nie cały,ale duuużą część Świata) Zaś w dodatku tak nie ma,można podbić albo Amerykę w odpowiedniej kampanii albo Anglię w odpowiedniej kampanii itd,itd.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #281 dnia: Sierpnia 15, 2009, 17:24:10 »
    Nie ważne jaki jesteś dobry, i tak nie jesteś wstanie utrzymać wszystkiego :D Pewnie nawet europy nie da się utrzymać nie mówiąc już o całym świecie :D

W prawdzie w Medka nie grałem, ale doskonale pamiętam Romka i "bonusy" do niezadowolenia, wynikające z odległości od stolicy :D

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #282 dnia: Sierpnia 15, 2009, 17:28:42 »
    No w Medku chyba dalej to funkcjonuje, a może i nie? Nie wiem, bo dawno nie grałem. A w Rzymie, gdyby tego nie było, to było by załatwo :)

edit down: To od razu najlepiej trylogię, znaczy podstawkę z 2 modami, sam jakiś miesiąc temu kupiłem.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2009, 18:01:56 wysłana przez Kalpokor »

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #283 dnia: Sierpnia 15, 2009, 17:31:41 »
    Ja muszę zakupić Rome Total War bo jestem fanem serii a tego nie mam ;x

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #284 dnia: Sierpnia 15, 2009, 18:48:09 »
    Moim zdaniem BI (Barbarian Invasion - dodatek do Rome) jest denny :/ Jednostki są brzydkie i nijakie, a barbarzyńskie plemiona są strasznie nudne. Jedyne co fajnego wprowadza to system hordy i bitwy nocne :/
    Ale za to jest dobra dla hardcore'owców. Spróbujcie zagrać w to zachodnim imperium rzymskim na vh/vh - masakra ^^