Patch 1.6
http://www.download.net.pl/15126/Rome-Total-War-Barbarian-Invasion-Patch/ wystarczyło wpisać w googlach. Co do instalacji to tak: w gruncie rzeczy to nie takie trudne. Ja mam trylogię nie wiem jak ty.
1. Czysta wersja RTW bez żadnych innych modów.
2. Barbarian invasion, jak masz trylogię to ten punkt z głowy.
3. Patch do BI 1.6, aczkolwiek może się okazać że nie będzie potrzebny, w takim przypadku wyświetli sie komunikat.
4. Ogniem i Mieczem wersja 1.2 [link 1B] wiem że nie wszystkie linki są aktywne, ale w końcu znajdziesz [ta uwaga bardziej tyczy się patcha 1.21]
5. Patch 1.21 do OiM 1.2, jakby co poszukaj na googlach.
6. Spolszczenie, ale wrzucasz tylko te dwa pliki co są wymienione na stronie [wtedy masz pewność że nie będzie cię wyrzucało do windowsa]
Tak naprawdę to piszę to wyjatkowo, bo instrukcja instalacji jest napisana według mnie czytelnie, jedyny problem jaki miałem to znaleźienie tego patcha, tym bardziej że mod był robiony przez ruskich, gra jest po rusku [oprócz menu bitwy] ale jakos ujdzie, i patch teź ściągałem z rosyjskiej strony pośrednio przez ich forum [sic! też po rusku]. Piszę to wyjatkowo, bo ja sam się męczyłem. Każdy liczy na gotowe, a poszukać po forach czy w googlu to już sie nikomu nie chce...